GPS trackers voor de hond

Een GPS tracker voor de hond is in veel opzichten een verstandige aankoop. Als jouw hond bijvoorbeeld wegloopt van huis, weet je tenminste waar hij is. Je moet er niet aan denken om hem kwijt te raken! GPS trackers zijn er met abonnement, maar ook zonder abonnement.

GPS trackers voor honden

Er zijn verschillende situatie te bedenken waarom een GPS tracker bij jouw hond voor een stukje rust zorgt. Het is voor veel mensen de ergste nachtmerrie: je hond gaat er vandoor en je kunt hem niet meer vinden. In ons drukke land is er altijd wel een weg waar auto’s rijden en de gevolgen zijn dan ook desastreus als een hond alleen aan de wandel gaat.

Bekijk alle GPS trackers voor honden

Het is belangrijk een goede keuze te maken voor een GPS tracker. Daarom hebben we verschillende modellen beschreven. Zo kun jij ze gemakkelijk met elkaar vergelijken en beoordelen welke tracker geschikt is voor jouw hond.

Waarom aanschaffen?

Sommige honden hebben de neiging om weg te lopen. Bijvoorbeeld omdat ze iets interessants ruiken of omdat de hormonen alle kanten opgaan. Die neiging hebben de honden wanneer je met ze in een losloopgebied zijn, maar kan ook ontstaan wanneer ze in de tuin of op een erf zitten en je even niet oplet.

Je moet er toch niet aan denken je hond kwijt te raken? Met alle gevolgen van dien. In ons landje is te veel druk verkeer en het kan compleet verkeerd aflopen met jouw lieve hond.

Hoe werkt het?

GPS betekent Global Positioning System. Met GPS kun je via satelliet precies zien waar jouw hond zich bevindt. GPS wordt niet alleen gebruikt om je huisdier terug te vinden, maar bijvoorbeeld ook als navigatiesysteem of als sporthorloge.

Waar moet je op letten bij het kopen van een GPS tracker?

Er zijn talloze zaken waar je op moet letten wanneer je besluit een GPS tracker te kopen voor jouw hond. Bekijk vooral wat voor jou van belang is, en maak op basis daarvan een besluit. Kijk niet alleen naar prijs, maar ook naar speciale features. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Is een abonnement nodig voor de GPS tracker?
  • Hoe lang gaat de batterij mee?
  • Welke maat heeft de GPS tracker?
  • Hoe bevestig je de GPS trakcer op de hond (bijvoorbeeld met een halsband, of anders?)
  • Wordt de locatie van je hond live geüpdate of eens in de zoveel minuten?
  • Is de GPS tracker waterdicht?
  • Kunnen lichamelijke activiteiten worden gemeten met een GPS tracker?

Hoe nauwkeurig is een GPS tracker voor honden?

Je moet er rekening mee houden dat iedere GPS tracker soms wat problemen kan ondervinden met de precieze locatie. Je kent dit vast wel wanneer je eens een navigatiesysteem in de auto gebruikt, geeft de kaart soms ook plekken aan die niet precies kloppen waar jij bent. Het is dus nooit een garantie dat je je hond ook echt zult vinden door middel GPS tracker. Blijf daarom altijd alert, ook wanneer je hond een GPS tracker heeft. Houd hem goed in de gaten en zorg er natuurlijk voor dat hij naar je zal luisteren.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl