Mag een hamster kokosnoot eten?

hamster kokosnoot

Tijd om jouw hamster iets goeds te eten. Een lekker tussendoortje, bijvoorbeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van kokosnoot? Maar mag dit wel? Mag een hamster kokos eten?

Over hamsters

De schattige hamsters zijn populaire huisdieren in veel huishoudens. Het zijn leuke knaagdieren, die in de avonden lekker actief worden. Er zijn verschillende soorten hamsters, waarvan de bekendste de Dwerghamster en de Goudhamster zijn.

Mag een hamster kokosnoot eten?

Een hamster mag kokosnoot veilig eten. Het is gezond voor ze en de meeste hamsters vinden kokos ook nog eens erg lekker om te eten. Let er wel altijd op dat je niet te veel kokos aan je hamster geeft. Dit kan gevaarlijk zijn en zorgt bijvoorbeeld voor problemen met de darmen.

Langzaam laten wennen

Het is belangrijk om je hamster langzaam te laten wennen aan kokos. Als hij in één keer te veel eet, kan het zijn dat zijn darmen er verkeerd op reageren. Zeker wanneer hij kokosnoot niet gewend is. Geef hem de tijd rustig te wennen en geef de eerste keren extra kleine stukjes. Houd je hamster altijd goed in de gaten en pas als je merkt dat het allemaal goed gaat, kun je hem in het vervolg iets meer voeren.

Pas op voor schimmel

Schimmel is voor mensen gevaarlijk. Ook je knaagdieren geef je beter geen kokosnoot met schimmel er op. Controleer dus altijd voordat je kokos aan je hamster geeft, of er geen schimmel op zit. Let extra goed op, want hamsters zijn geneigd eten te bewaren voor later. Misschien is de kokos niet beschimmeld als je het aan hem geeft, maar gebeurt dit na een tijdje wel.

Lees ook:  Mag een hamster komkommer eten? Giftig of veilig?

Hoeveel kokosnoot voer je aan je hamster?

Hamsters zijn kleine dieren en mensen vergissen zich hier nog wel eens in. Een hamster eet al snel te veel. Geef daarom niet meer dan een klein blokje van ongeveer een centimeter aan je hamster. Geef dit ook niet vaker dan één tot twee keer per week.

Mag gedroogde kokos?

Je kunt in veel winkels gedroogde kokos kopen. Is dit veilig te eten voor jouw hamster? Eigenlijk raden we het je af. Er wordt vaak extra suiker toegevoegd aan het proces om kokos te drogen. Te veel suiker is heel slecht voor je hamster, dus het is beter om hier geen risico in te nemen.

Harde noot gebruiken als hamsterhuisje

Wist je dat je van de harde buitenkant van de noot zelf een prima hamsterhuisje kunt maken? Hamsters houden van schuilplaatsen en de vorm in combinatie van de kokosnoot geeft jouw hamster precies de juiste bescherming. Multi-inzetbaar, dus! Als je kokos haalt voor jezelf, kun je daarna dus nog creatief aan de slag gaan en iets moois voor jouw hamster maken.

Geen zin om zelf te maken? Er zijn ook talloze hamsterhuisjes van Kokosnoot te koop.

Nog meer lekkere tussendoortjes

Afwisseling is altijd goed. Geef je hamster dus niet alleen kokosnoot, maar wissel goed af. Zo creëer je een gezond eetpatroon voor jouw hamster. Wil je precies weten wat je hamster mag eten? We hebben talloze artikelen over hamsters geschreven, handig gebundeld in ons artikel ‘Wat mag een hamster eten, een complete voedingsgids’. Zo geef jij altijd iets veiligs aan jouw knaagdier.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl