Mag een hamster citroen eten? Giftig fruit?

hamster citroen

Heb je er wel eens over nagedacht om je hamster een stukje citroen te geven? Misschien heb je wat citroen over in de zomermaanden en wil jij jouw hamster iets lekkers geven, omdat je zo veel van hem houdt. Maar mag dat wel?

Over hamsters

Hamsters zijn knaagdieren, die hun eten vaak voor later bewaren in hun wangzak. Dit gedrag noemen we ook wel hamsteren. Er zijn verschillende soorten hamsters, waarvan de bekendste de Goudhamster en de Dwerghamster zijn.

Lees ook: Syrische Goudhamster of Russische dwerghamster – welke past bij jou?

Mag een hamster citroen eten?

Een citroen is ontzettend zuur en bevat veel suiker en vocht. Dit is niet ideaal voor jouw hamster. Hij kan niet goed tegen het zuur en in hoge dosissen kan dit zelfs dodelijk zijn voor hem. De grote hoeveelheid vocht kunnen daarnaast voor problemen met de darmen zorgen. Het is dus verstandig om je hamster nooit citroen te geven.

Citrusvruchten

Alle citrusvruchten worden afgeraden om aan je hamster te eten. Deze zijn doorgaans te zuur. Neem er nooit een risico mee, want je wilt niet dat je hamster ziek wordt. Of erger. Kies daarom beter voor andere snacks, die wel veilig zijn.

Wat moet je doen als je toch citroen hebt gegeven?

Het is altijd mogelijk dat je hamster toch per ongeluk citroen hebt gegeven, of dat hij een stukje te pakken heeft gekregen. Als dat gebeurt, moet je altijd goed kijken naar het gedrag van je hamster. Hoe ziet zijn ontlasting er uit? Hoe gedraagt hij zich? Vertoont je hamster abnormaal gedrag? Merk je iets geks op, neem dan contact op met je dierenarts en neem geen risico. Ook bij twijfel kun je beter even je dierenarts bellen.

Lees ook:  Mag een hamster pompoen eten? Is deze herfstgroente veilig?

Wat mag een hamster wel eten?

Geen citroen dus, maar gelukkig is er genoeg wat je hamster wél mag eten. Geef bijvoorbeeld wortel, blauwe bes of appel. Wil je precies weten wat hamsters wel of niet mogen eten? We wortel, blauwe bes of appel. Wil je precies weten wat hamsters wel of niet mogen eten? We hebben extreem veel artikelen geschreven over hamsters en voeding. Ontdek in ons overkappende artikel ‘Wat mag een hamster eten? Een complete voedingsgids’ precies wat je je hamster allemaal mag geven.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl