hondenfietsmand

Hondenfietsmand

Een hondenmand voor op de fiets is de ideale manier om jouw geliefde viervoeter mee te nemen tijdens een fietstocht of vakantie. Geschikt voor kleine honden en puppy’s.

Bekijk alle hondenmanden voor de fiets

Wij hebben de beste hondenmanden voor de fiets bij elkaar gezet. Zo kun je ze gemakkelijk met elkaar vergelijken en beter besluiten welke mand jij moet aanschaffen.

De producten staan op volgorde van best beoordeeld. Zo zie jij meteen welke hondenfietsmand wij aanbevelen.

Wat is een hondenfietsmand?

Nederland is een echt fietsland. We gaan er graag uit met de fiets. En er is niets zo leuk om tijdens een fietstocht of een vakantie jouw hond mee te nemen. Veel honden kunnen meerennen aan de fiets, maar dat geldt niet voor iedere hond. Kleinere honden en puppy’s mogen of kunnen dit bijvoorbeeld niet. Wil jij jouw hond wel meenemen? Dan is een hondenmand voor op de fiets een goede manier om jouw vriendje mee te nemen als jij gaat fietsen.

Waarom een hondenmand voor op de fiets?

Honden moeten toch lekker rennen en niet in een mandje worden gestopt? Dit is wat vaak wordt gedacht. Toch zijn er talloze redenen te bedenken waarom je beter je hond op de fiets meeneemt in een fietsenhondenmand:

  • Jonge honden mogen nog niet zo lang rennen
  • Lang niet alle kleine honden mogen ver rennen
  • Senior honden kunnen niet meer zo lang rennen
  • Een hond met een blessure kan niet rennen
  • Je hond kan niet goed alleen blijven en is graag in jouw gezelschap
  • Sommige honden luisteren niet goed als ze naast de fiets rennen, en zorgen daardoor voor gevaarlijke situaties

Wanneer je bijvoorbeeld ergens heenfietst, waar je hond lekker kan zwemmen of rennen, is het misschien net te ver of te zwaar voor jouw vriend om ook nog eens naast de fiets te lopen. Een mand is dan een goed alternatief.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Overweeg jij een hondenfietsmand te kopen? Dan zijn er meerdere zaken waar je op moet letten. We sommen het hier op:

Formaat

Het formaat van de mand voor de fiets is erg belangrijk. Jouw hond moet er goed in passen. Bij onze artikelen beschrijven we iedere keer wat het formaat is van de mand, zodat je gemakkelijk kunt oordelen welke voor jouw hond geschikt is.

Meet jouw hond op, en bekijk vervolgens de maten van de hondenmanden om er zeker van te zijn dat jouw hond er goed in past.

Draaggewicht

Het draaggewicht is eveneens een belangrijke factor om op te letten. Hoeveel weegt jouw hond en kan de hondenmand gewicht aan? Controleer dit altijd goed en houd er natuurlijk ook rekening mee dat je hond wat zwaarder kan worden. Zeker wanneer hij nog een pup is.

Overkapping of niet?

Wil je een hondenfietsmand met een overkapping of niet? Zonder overkapping zou een hond die snel is afgeleid er gemakkelijk uit springen. Bij een overkapping kan een hond zich juist wat ongemakkelijk voelen als hij het niet gewend is.

Sommige manden komen met een kap, anderen zonder. En weer anderen hebben een kap die je er los kunt bij kopen. Bij slecht weer of extreme hitte, kun je de kap dan op de mand bevestigen.

Montage voorop of achterop?

Zoek je een hondenfietsmand met montage voorop of juist achterop? Als je kijkt naar de veiligheid van je hond, is voorop de fiets vaak een betere keuze. Je kunt dan namelijk precies zien wat je hond doet. Toch kun je er ook een voorkeur voor hebben om de hondenmand achterop je fiets te willen hebben. Bijvoorbeeld omdat je een kinderzitje voorop de fiets hebt.

Bedenk vooraf goed wat je wilt. Een hondenfietsmand is doorgaans voor achterop, of juist voor voorop bedoeld.

Prijs van de mand

Natuurlijk is de prijs ook belangrijk van een fietsenmand. Vergelijk verschillende prijzen met elkaar en bekijk ook naar de andere punten die voor jou van belang zijn. Zo vind je de beste hondenmand voor op de fiets die past bij jouw hond.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl