American Foxhound pup kopen? Tips voor pups van dit zeldzame ras

American Foxhound pup

De American Foxhound is een zeldzame hond, die je in Nederland nauwelijks ziet. Het kan daardoor erg lastig zijn om een pup te vinden. Hoe kun je toch een American Foxhound pup kopen? We geven je tips!

Over de American Foxhound

De American Foxhound wordt ook wel Amerikaanse Jachthond of Amerikaanse Foxhound genoemd. Het is een vrij zeldzame rashond, die vooral wordt ingezet voor de jacht. Deze hond heeft veel behoefte aan vrijheid en heeft ontzettend veel beweging nodig. Voor mensen met een groot erf en voldoende tijd om aandacht aan de hond te geven, kan dit een zeer geschikte keuze zijn.

Lees ook: American Foxhound: informatie, karakter, uiterlijk en verzorging

Waar kun je een American Foxhound pup kopen?

Het is niet eenvoudig om een American Foxhound pup te kopen. Er is in Nederland namelijk geen officiële rasvereniging waar fokkers zich kunnen aansluiten. Mogelijk vind je wel een fokker in Nederland, maar het is moeilijk te controleren of het geen broodfokker is. Om een pup te kunnen kopen moet je naar het buitenland. Je zou in Europa kunnen zoeken. Een andere goede keuze is om je American Foxhound pup uit de Verenigde Staten te halen.

American Foxhound in de Verenigde Staten

In Amerika zijn meerdere fokkers actief waar je een American Foxhound pup kunt kopen. Kijk altijd even of ze zijn aangesloten bij een rasvereniging daar. Dat voorkomt dat je te maken krijgt met broodfokkers. Zorg ervoor dat de fokker over de juiste papieren kan beschikken, waaronder die van de UKC. Controleer ervaringen van andere mensen, zodat je zeker weet of de fokker betrouwbaar is. Stel ook altijd alle vragen die je hebt. Heb je moeite met de Engelse taal? Dan kan het helpen om een tolk in te schakelen.

Lees ook:  American Foxhound: informatie, karakter, uiterlijk en verzorging

Het kennismaken met een fokker in Amerika is natuurlijk een stukje lastig. Je zou eerst eens een paar keer via een videocall kennis kunnen maken om te zien of er een klik is. Je zou ook naar Amerika kunnen reizen, maar soms is dat wat ingewikkeld.

Hond laten vliegen vanuit Amerika

De fokker waar je zaken mee doet, kan je waarschijnlijk een beetje op weg helpen hiermee. Er komt nogal wat bij kijken om een hond te laten vliegen vanuit Amerika. Meestal moet dit onder begeleiding en hier zitten wel wat extra kosten aan. Er kan hiervoor een tussenpersoon worden geregeld. Als je pup eenmaal in Nederland is, moet je hem echt de tijd gunnen om te wennen aan de nieuwe omgeving. Een vliegreis maken kan behoorlijk stressvol zijn voor zo’n jong hondje.

Wat kost een Amerikaanse Foxhound?

De Amerikaanse Foxhound kost doorgaans niet zo veel als sommige populaire hondenrassen. Je moet rekening houden met een bedrag tussen de 500 en de 1000 euro. Maar, vergeet niet dat je waarschijnlijk een hoop andere extra kosten hebt. Het importeren van een hond vanuit het buitenland is niet goedkoop. De kosten hiervan zijn vooral afhankelijk van waar de pup vandaan moet komen.

Honden die op de American Foxhound lijken

Lukt het echt niet om een American Foxhound te vinden? Dan kun je ook kijken naar rashonden die op deze hond lijkt. Een andere optie is de Engelse Foxhound of de Beagle. Je zou ook naar andere jachthonden kunnen kijken. Die hebben meestal een soortgelijk karakter.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl