Mag een baardagame spinazie eten?

baardagame spinazie

Jouw baardagame is heel belangrijk voor je en daarom wil je natuurlijk het allerbeste aan dit reptiel geven. Spinazie is voor mensen erg goed, maar geldt dit ook voor jouw baardagame?

Over de baardagame

De baardagame, ook vaak geschreven als baardagaam, is een bijzonder reptiel. Het is een vrij rustig dier en daardoor ideaal voor mensen die voor het eerst een reptiel willen. Baardagamen zijn echte alleseters. Ze eten kleine dieren, zoals krekels, buffalowormen of sprinkhanen, maar ze kunnen ook groente eten. Spinazie lijkt dus een goede en verstandige keuze, maar is dat ook zo?

Mag een baardagaam spinazie eten?

Ja, een baardagame mag spinazie eten. Sterker nog, spinazie heeft meerdere gezondheidsvoordelen. Let wel op dat je niet te veel spinazie aan je baardagame geeft.

Wat maakt spinazie zo goed?

Spinazie wordt vaak een superfood genoemd. Dat heeft wel een reden, want het is gewoon een ontzettend goede bladgroente. Zo zit er veel ijzer in, wat een goede werking heeft op het hele lichaam van je baardagaam. Ook zitten er vezels in, deze zijn goed voor de spijsvertering. En qua vitamies zit er bijvoorbeeld Vitamine A, Vitamine C en Vitamine K1 in spinazie. Ook deze vitamines hebben een positieve uitwerking op je baardagame.

Lees ook:  Mag een baardagame banaan eten?

De hoeveelheid fosfor in spinazie is ook in een goede verhouding met calcium voor je baardagame. Wanneer dit niet het geval is, kan je baardagame moeilijker calcium opnemen, met alle gevolgen van dien.

Wat is het gevaar van spinazie?

In spinazie zit Oxalaat. Dit kan dodelijk zijn voor baardagames wanneer ze er te veel van binnenkrijgen. Het bindt zich namelijk aan calcium in het lichaam van je reptiel en daardoor wordt het niet goed geabsorbeerd in het bloed. Wanneer je baardagame genoeg

Hoeveel spinazie mag je baardagame?


Het kan helemaal geen kwaad om je baardagaam een paar spinaziebladeren per dag te geven. Controleer wel altijd even goed of je baardagame gezond is. Wanneer er toch iets niet helemaal goed is met zijn gezondheid, kun je beter eerst met de dierenarts overleggen of je spinazie kunt geven.

Waar moet je verder op letten?

Het beste is om biologische spinazie te geven. Zo weet je zeker dat er geen schadelijke pesticiden op de groente zitten. Ook is het slim om altijd de spinazie te wassen voordat je deze aan je baardagame geeft. Doe dit ook met biologische spinazie, of wanneer de spinazie al voorgewassen is.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl