Cane Corso pup kopen? 12 Erkende fokkers

Cane Corso fokkers

Ben jij op zoek naar een Cane Corso pup? Deze grote hond is zeer loyaal en zal daarom gemakkelijk ene goede aanwinst zijn. Natuurlijk wil je dan wel een betrouwbare fokker. Welke zijn er? Waar moet je zoal op letten?

Over de Cane Corso Italiano

De Cane Coroso wordt meestal afgekort als Cane Corso. In Italië werd deze hond vooral gebruikt als waakhond en voor de jacht. Het is een trouwe en loyale hond, die altijd voor je op zal komen. Hij heeft redelijk veel beweging nodig. Het is aan te raden voor een hondeneigenaar van een Cane Corso om een hondentraining te volgen. Dit omdat het niet altijd een even gemakkelijke hond is om te houden.

Wat kost een Cane Corso?

Wil je een Cane Corso inclusief stamboom? Dan moet je rekening houden met een bedrag tussen de 1000 en 2200 euro. Wanneer je een hond zoekt met een topbloedlijn, zoals gewonnen prijzen? Dan is de prijs meestal nog hoger.

Dit lijkt best een hoog bedrag, maar in realiteit valt het erg mee. De fokker maakt ook erg veel kosten en zorgt ervoor dat de pup de beste gezondheid heeft die mogelijk is. Zo worden de ouderdieren getest op erfelijke ziekte. Ook krijgen de pups de juiste vaccinaties en verzorging.

Betrouwbare fokkers in Nederland

De Cane Corso is een populair ras, maar tegelijkertijd ook een ras dat wordt gezien als gevaarlijk. Juist hierdoor is het erg belangrijk om zaken te doen met betrouwbare, erkende fokkers. Pas op voor onbetrouwbare fokkers, zoals broodfokkers. Je loopt dan het risico een puppy te krijgen met allerlei gezondheidsrisico’s. Ook kan de hond extra agressief zijn, omdat er bijvoorbeeld bij de pup weinig is gedaan aan socialisatie.

Lees ook:  Is een Cane Corso gevaarlijk?

Erkende fokkers zijn aangesloten bij een rasvereniging. De Rasvereniging van de Cane Corso is de Cane Corso Club. Fokkers die hier zijn aangesloten, voldoen aan eisen om de gezondheid van jouw pup te waarborgen. Een rasvereniging kan je ook helpen aan bijvoorbeeld een herplaatser.

Houd er altijd rekening mee dat veel betrouwbare Cane Corso fokkers met een wachtlijst werken. Dit betekent dat je niet direct een puppy kunt aanschaffen, maar een beetje geduld moet hebben.

Naam fokkerWoonplaatsProvincieWebsite
Amico SpecialeKlein ZundertNoord-BrabantWebsite
Cane Di CasaHeibloemLimburgWebsite
Chiaro E TondoStrijenhamZeelandWebsite
Compagno Per La VitaKallenkoteOverijsselWebsite
Di AmanteGastelNoord-BrabantWebsite
Il Pacchetto FeliceStramproyLimburgWebsite
La Nostra AmicaSluiskilZeelandWebsite
La Nostra ForzaEexterveenschekanaalGroningenWebsite
La Potenza E L’ AmoreLeimuidenZuid-HollandWebsite
La Vita BellaSint OedenrodeNoord-BrabantWebsite
Valle Da FioriZevenbergse HoekNoord-BrabantWebsite

Waar moet je op letten bij het kopen van een pup?

Wees altijd kritisch als je bij een fokker gaat kijken. Bekijk wat hij allemaal doet om de puppy’s te verzorgen. Hoe is je eigen gevoel? Stel zo veel mogelijk vragen, maak kennis met de ouderdieren en zorg dat je een goede klik hebt. Het is bijvoorbeeld misschien handig als je eventueel ook later contact kunt houden met de fokker.

Heb geduld

Een wachtrij bij een Cane Corso fokker kan aan de lange kant zijn. Er zijn iet veel erkende kennels in Nederland, dus het kan daardoor lastig zijn om een puppy te vinden.

Lees ook:  Is een Cane Corso gevaarlijk?

Wil je niet te lang wachten? Er zijn ook andere manieren om een pup te vinden, bijvoorbeeld bij een erkende fokker uit het buitenland. Wees wel zeer alert op eventuele gezondheidsrisico’s van de hond. Een andere optie is om eens bij het asiel te kijken. Daar zitten veel honden die een nieuw huisje zoeken.

Ervaringen met deze kennels?

Heb jij ervaring met een van de genoemde kennels? Deel je ervaringen in de reacties. Daar help je toekomstige hondeneigenaren mee!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl