Ierse Wolfshond pup kopen? 4 erkende fokkers

ierse wolfshond fokker

Wil jij een Ierse Wolfshond pup kopen? Dan moet je wel kiezen voor een erkende fokker. Gelukkig zijn die er nog genoeg fokkers waar je terecht kunt. Welke fokkers zijn er? Waar moet je zoal op letten?

Over de Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is de grootste hond van alle hondenrassen. En het is een goedzak. Het is een vriendelijke hond, die wel veel beweging nodig heeft, maar binnenshuis eigenlijk nauwelijks in actie komt. Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere hond, dan is de Ierse Wolfshond dit zeker. Let er wel op dat dit ras gemiddeld niet zo oud wordt: meestal tussen de zes en tien jaar.

Wat kost een Ierse Wolfshond

Je betaalt gemiddeld gezien tussen de 1.000 en de 1500 euro voor een Ierse Wolfshond pup. Zoek je een hond met een bloedlijn waar bijvoorbeeld prijswinnaars tussen zitten? Dan lopen de kosten nog hoger op.

Dit lijkt een hoog bedrag, maar een goede, erkende fokker maakt ook veel kosten. Ook wordt er tijd in gestopt om de puppy’s goed te verzorgen en voeden. Ouderdieren worden bijvoorbeeld getest op erfelijke ziektes en krijgen de puppy’s verschillende testen. Vaak worden ze ook vroeg al gesocialiseerd.

Betrouwbare fokkers in Nederland

De Ierse Wolfshond is een hond die snel gezondheidsproblemen kan hebben. Juist daarom wil je geen broodfokker, maar een betrouwbare, erkende hond. Broodfokkers fokken de pups onder nare omstandigheden. Een moederhond krijgt bijvoorbeeld veel te veel nestjes en er wordt te weinig aandacht besteed aan de gezondheid van de puppy’s.

Lees ook:  10 dingen die je nog niet wist over de Ierse Wolfshond

Je kunt daarom dus beter kiezen voor een erkende fokker. Fokkers diezich aansluiten bij een rasvereniging, moeten voldoen aan specifieke eisen. Zo weet je dat je te maken hebt met een eerlijke partij. De rasvereniging voor de Ierse Wolfshond is Ierdie.

Belangrijk is om er altijd rekening mee te houden dat de wachttijden bij een fokker lang kunnen zijn. Er zijn niet veel erkende fokkers, dus de plaatsen voor de pups zijn snel vergeven. Heb dus geduld.

Naam fokkerPlaatsProvincieWebsite
Gaeltarra EireannHarreveldGelderlandWebsite
Huge PromiseOekenGelderlandWebsite
Oet KepelMaasbreeLimburgWebsite
Van de TortelduifNeerijnenGelderlandWebsite

Waar moet je op letten bij het kopen van een pup?

Een hond heb je niet voor een paar maanden, maar voor een langere tijd. Daarom wil je een Ierse Wolfshond waar je een goede klik mee hebt. Net zo belangrijk is de klik die je met de fokker hebt. Het is wel zo prettig als je ook later met vragen bij je fokker terecht kunt. Voel je een klik? Dan helpt dit wel. Stel verder altijd vragen en wees niet te bang om vragen te stellen. Stel vragen over het ras, over de pup zelf en kijk op basis waarvan er wordt gekozen wie een pup krijgt.

Geduld is een schone zaak

Er kunnen best lange wachtrijen zijn bij fokkers. Er zijn fokkers die vooral hobbymatig nestjes pups fokken en maar een of twee keer per jaar een nestje pups krijgen. Wil je liever niet te lang wachten? Pas dan op waar je een hond vandaan komt. Voor je het weet zit je bij een onbetrouwbare broodfokker en dat moet je zien te voorkomen.

Lees ook:  10 dingen die je nog niet wist over de Ierse Wolfshond

Je zou natuurlijk wel kunnen kijken in een asiel. Daar zitten lang niet altijd pups, maar ook volwassen dieren hebben een liefdevol thuis nodig.

Ervaring met deze kennels?

Heb jij ervaring met de genoemde kennels? Of misschien juist met hele andere fokkers? Deel je ervaring dan in de reacties. Zo help je andere toekomstige hondeneigenaren aan een superleuke Ierse Wolfshond.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl