Is de Kangal verboden in Nederland?

Kangal verboden0

De Kangal kan een behoorlijk pittige hond zijn om op te voeden en hij heeft niet altijd de beste reputatie. Is de Kangal verboden in Nederland of mag je hem wel houden?

Over de Kangal

De Turkse Kangal wordt ook wel Anatolische Herder, of Anatoliër genoemd. Het is een grote hond, die niet gemakkelijk te trainen is. Deze hond volgt zijn eigen wil. Als je een Kangal hebt, moet je wel echt goed weten waar je mee bezig bent en dominant zijn, anders loop je het risico dat je hond over je heen loopt, met alle gevolgen van dien.

Meer weten over dit ras? Lees ons artikel 9 dingen die je nog niet wist over de Kangal

Is de Kangal verboden in Nederland?

De Kangal is een pittige hond, maar hij is niet verboden in Nederland. Wel is hij in 2017 door de overheid op een lijst gezet van risicohonden. Dit zijn honden waarvan de kans groter dan gemiddeld is dat de hond bijt of agressief gedrag vertoont. Maar dit geldt dan eigenlijk alleen van honden die geen erkende stamboom hebben. Hebben ze wel een erkende stamboom en komen ze dus van een goede fokker vandaan? Dan wordt de hond niet langer meer als risicohond gezien.

Hoe gevaarlijk is de Anatolische Herder?

De Kangal is, mits goed opgevoed, niet gevaarlijk. Toch kan hij behoorlijk temperamentvol zijn. Hij kan naar onbekenden die verkeerde bedoelingen hebben verkeerd reageren. Dit heeft mede te maken met de loyaliteit die de Kangal heeft naar zijn eigenaar toe. Ze willen hun eigenaar graag beschermen tegen kwaad. Opvoeding en training is daarom wel erg belangrijk. Als je je hond goed opvoedt, dan is er weinig aan de hand.

Lees ook:  9 dingen die je nog niet wist over de Kangal

Moet je nog ergens rekening mee houden?

Zorg ervoor dat je hond genoeg gesocialiseerd wordt en ga met hem naar een hondenschool. Hoe jonger de hond is waarop hij dit leert, hoe beter. Als het om socialisatie gaat, is het vooral belangrijk dat je Kangal vooral veel verschillende mensen, dieren en situaties meemaakt.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl