8 schattige en populaire Maltezer kruisingen (inclusief foto’s)

maltezer kruising

De Maltezer is een ontzettend schattige en leuke hond. En dat geldt ook voor de verschillende kruisingen die er kunnen ontstaan. Welke kruisingen zijn er allemaal en welke verovert jouw hart?

Over de Maltezer

De Maltezer is een echte gezelschapshond. Dit speelse en energieke hondje wordt ook wel Maltezer Leeuwtje genoemd en staat vaak symbool voor klasse en rijkdom. Deze hond zie je namelijk nog wel eens op oude schilderijen staan. Deze hond is een echte familiehond, die ontzettend sociaal is en echt van zijn baasjes houdt.

Maltezer kruising

De Maltezer is dus een leuke hond. Met een Maltezer kruising heb je al helemaal iets speciaals. Je krijgt het beste van twee werelden: leuke eigenschappen van twee geweldige rassen. Hoe de hond er precies uit zal zien wanneer je een kruising hebt, is nooit goed te zeggen. Het is mogelijk dat de puppy’s meer van de moederhond of juist meer van de vaderhond hebben. Maar dat maakt de kruising natuurlijk ook zo leuk. De kruisingen zijn in de meeste gevallen heel geschikt voor gezinnen, maar ook voor senioren.

De meeste Maltezer kruisingen hebben een bijnaam. Die zullen we hier dan ook noemen.

1. Maltipoo

Mix tussen: Maltezer en Poedel

Maltipoo kruising

De Maltipoo is een kruising tussen de Maltezer en de Poedel. Deze hond is hoogstwaarschijnlijk hypoallergeen. Ben jij allergisch voor honden? Dan is deze schattige hond een goede keuze. Dit kleine hondje heeft waarschijnlijk een golvende vacht en hangende oren. Het zal een lief en goed karakter hebben, waardoor dit een prima gezinshond is.

Lees ook:  Blaft een Maltezer veel?

Lees meer over de Maltipoo in ons artikel

2. Boomer

Mix tussen: Maltezer, Lhasa Apso, Westie en Yorkshire Terriër

Een andere naam voor de Boomer is ook wel de Boemer. De Boomer is een hondje dat een kruising is tussen verschillende kleine honden. Het is geen officieel erkend ras, maar toch stijgt de populariteit van de Boomer. Deze hond is sowieso klein, schattig en sociaal. Deze hond kan allerlei kleuren hebben. Wat je sowieso weet: hij is klein en schattig.

Blijf heel alert met het kopen van een Boomer. Omdat het geen erkend ras is, is er geen overkoepelende organisatie die fokkers controleert en de standaard hoog houdt. Dit betekent dat er een hoger risico bestaat dat je te maken hebt met broodfokkers.

3. Malchi

Mix tussen: Maltezer en Chihuahua

De Malchi is een kleine hond. Aangezien de Chihuaha het kleinste hondenras is, weet je bij de Malchi vrij zeker dat je echt een klein huisdier hebt. Dit zal een echte knuffelkont zijn. Let wel op dat de Malchi wel wat eenkennig kan zijn, maar met de juiste opvoeding is het een zeer sociale, lieve hond.

4. Maltichon

Mix tussen: Maltezer en Bichon Frise

De Maltichon is een populaire krusing met een Maltezer en een Bichon Frise. Deze honden lijken al een beetje op elkaar qua uiterlijk en karakter. Je kunt er vrij zeker van zijn dat je een hond hebt die niet snel bang is en niet door heeft dat hij zo klein is. Het is wel een gevoelige hond, dus het is niet nodig om hem streng op te voeden. Deze hond zal jouw emoties haarfijn aanvoelen.

Lees ook:  Maltezer pup kopen? Overzicht erkende fokkers

5. Mauxi of Dachtese

Mix tussen: Maltezer en Teckel

De Mauxi, die ook wel Dachtese, wordt genoemd is een eigenzinnige hond. Niet gek, met ouders die zowel een Maltezer als een Teckel zijn. Het is een gemakkelijke hond, die snel vrienden zal maken. Let wel op: de kans is aanwezig dat de Mauxi niet zo goed overweg kan met andere honden. Goede socialisatie is daarom erg belangrijk.

6. Maltipom

Mix tussen: Maltezer en Pomeriaan

De kruising Maltipom is een kruising tussen een Maltezer en een Pomeriaan. De Pomeriaan wordt ook wel Dwergkeeshond genoemd. Deze hond is schattig en pluizig en heeft een geweldig karakter. Deze hond past goed in een gezin, want hij zal snel een connectie met je maken. Pas op dat hij wel wat last van verlatingsangst kan hebben.

7. Silky Cocker

Mix tussen: Maltezer en Cocker Spaniel

Zowel de Maltezer als de Cocker Spaniel zijn ontzettend leuke honden met een geweldig karakter. De kruising tussen deze twee honden is dan ook waarschijnlijk een zeer leuke. Deze hond is wel wat groter dan de rest van de honden op de lijst, omdat de Cocker Spaniel een middelgrote hond is. Let op dat deze hond wel een behoorlijk jachtinstinct heeft.

8. Lhatese

Mix tussen: Maltezer en Lhasa Apso

De Lhatese is een intelligente en leuke kruising tussen een Maltezer en Lhaso Apso. Dit is een vrij relaxte hond, die rustig is en goed functioneert in een gezin of bij senioren. Let er wel op dat de Lhatese wat moeite kan hebben onbekende mensen of honden. Op een jonge leeftijd goed socialiseren is voor deze hond dus goed. Begin er dus mee als hij nog een pup is.

Lees ook:  Maltezer pup kopen? Overzicht erkende fokkers

Nog veel meer

De Maltezer is een populaire hond, dus er zijn nog veel meer interessante kruisingen. Mis je nog een bijzondere kruising in deze lijst? Laat het ons dan weten in een reactie.

Waar koop je deze kruisingen?

Meestal zijn er geen erkende fokkers voor Maltezer kruisingen. Nestjes kunnen per ongeluk ontstaan en ook deze hondjes zoeken een leuk baasje. Houd daarom de asielen in de gaten, of misschien kun je plaatselijk wel iemand vinden die puppy’s heeft van een kruising. Pas wel altijd op voor broodfokkers. Let hier vooral op wanneer het om populaire kruisingen gaat. De gezondheid van jouw pup komt ernstig in gevaar als je hem bij een verkeerde fokker haalt.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl