Is de Spaanse Waterhond een goede waakhond?

Spaanse waterhond waakhond

De Spaanse Waterhond is actief, loyaal en lief. Maar is hij ook goed in te zetten als waakhond? En zo ja, waar moet je dan precies rekening mee houden?

Over de Spaanse Waterhond

De Spaanse Waterhond wordt ook wel Perro de agua español genoemd. Deze hond is een echte waterrat. Hij vindt het leuk om dingen uit het water te halen. Het is sowieso een erg actieve hond en kan ook worden ingezet als herdershond. De vacht van de Spaanse Waterhond is erg opvallend, vanwege zijn prachtige krullen.

Lees ook: 8 dingen die je nog niet wist over de Spaanse Waterhond

Is de Spaanse Waterhond een goede waakhond?

De Spaanse Waterhond kan op zich een goede waakhond zijn. Hij is erg loyaal naar zijn familie toe en kan wat gereserveerd zijn naar onbekenden toe. Het nadeel is echter dat hij ook heel sociaal is en dat je hem dus niet alleen op een erf of terrein moet laten lopen. In een woonhuis kan hij wel waaks zijn.

Als er iemand aankomt

Een Spaanse Waterhond zal waarschijnlijk dus wel aanslaan wanneer er iemand naar je huis komt die er niet hoort. Door het blaffen ben jij alert dat er iemand is. Een inbreker zal bij een blaffende hond al snel vertrekken.

Niet goed voor op het erf

Zoals aangegeven: de Spaanse Waterhond is niet geschikt voor op het erf. Deze hond is daar te sociaal voor. Je moet de Spaanse Waterhond niet te lang alleen laten en op een erf laten lopen. Juist wanneer hij zo loyaal is, zal hij je sneller laten weten wanneer er iemand aankomt. Als hij een minder goede band met je ontwikkelt, omdat hij alleen maar buiten rondloopt, zal hij ook minder loyaal zijn en dus ook minder snel aanslaan.

Lees ook:  8 dingen die je nog niet wist over de Spaanse Waterhond

Hij zal niemand aanvallen

Hoewel de Spaanse Waterhond misschien wel zal blaffen om je te laten weten dat er iemand is, zal hij niet zo snel iemand aanvallen. De Spaanse Waterhond is namelijk niet agressief aangelegd, tenzij hij echt weet dat je in gevaar bent en hij een goede band met je heeft. Zoek je echt een waakhond die ook daadwerkelijk in actie komt als er iemand met verkeerde bedoelingen komt? Dan is de Spaanse Waterhond een minder geschikte keuze.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl