Verhaart een American Staffordshire Terrier veel? (+ vachtverzorging tips)

verhaart american staffordshire terrier

Wanneer je besloten hebt om de American Staffordshire Terrier als huisdier te nemen, zijn er misschien nog wel wat vragen die je hebt. Hoe zit het bijvoorbeeld met zijn vacht? Verhaar teen American Staffordshire Terrier veel? En wat moet je doen voor een optimale vachtverzorging?

Over de American Staffordshire Terrier

De American Staffordshire Terrier heeft een aantal leuke bijnamen. Zo wordt hij ook vaak Amstaff genoemd. Ook wordt hij nog wel eens Amerikaanse Staffordshireterriër genoemd. Het is een hond die van oorsprong als waakhond werd ingezet. Het is ook steeds meer een echte familiehond en hij is dan ook bij steeds meer gezinnen thuis te vinden. Een echte trouwe kameraad, waar je veel aan hebt.

Verhaart een American Staffordshire Terrier veel?

De American Stafford heeft kort haar en geen ondervacht. Zijn vacht is heel stug, waardoor hij ook niet zo veel verhaart. Dit betekent overigens niet dat hij helemaal niet verhaart. Het gebeurt alleen een stuk minder dan bij veel andere hondenrassen het geval is.

Hoe vaak verhaart hij?

Dankzij de vacht, kent de Amstaff eigenlijk niet echt een ruiperiode. Hij verliest vooral af en toe een haartje. Maar het valt er niet met plukken uit, zoals bij sommige langharige honden wel het geval is.

Is de Amerikaanse Staffordshireterriër hypoallergeen?

Hoewel deze hond nauwelijks verhaart, is hij niet hypoallergeen. Ben je allergisch voor honden? Dan kun je beter geen American Staffordshire Terrier in huis halen. Wel is het zo dat je er waarschijnlijk wat minder op reageert dan honden die veel verharen.

Lees ook:  American Staffordshire Terrier pup kopen? Overzicht fokkers

Vachtverzorging

De American Staffordshire Terrier hoeft niet geborsteld te worden. Door veel te borstelen, kun je er zelfs voor zorgen dat er juist meer haren los gaan zitten. Wil je toch de losse haren uit zijn vacht halen? Dan kun je dit het beste doen met een vochtige doek. Zo raakt de onderhuid tenminste niet beschadigd. Controleer regelmatig je hond op teken en vlooien om zo een goede vachtverzorging te garanderen.

Moet de American Staffordshire Terrier naar de trimmer?

Het beste is om niet je American Staffordshire mee te nemen naar een trimmer. Het is namelijk niet goed voor hem om geschoren te worden. En dit zal in de meeste gevallen dan ook totaal niet nodig zijn. Breng hem alleen naar een trimmer om bijvoorbeeld zijn nagels te laten knippen. Maar voorkom dat je zijn mooie vacht gaat scheren.

Let op medische afwijkingen

Een American Staffordshire verhaart dus niet veel. Toch kan het soms wel voorkomen dat hij veel haar verliest. In dat geval is de kans groot dat er een medische oorzaak voor is. Sowieso kan de vacht behoorlijk veranderen bij de honden die gecastreerd zijn. Maar het kan ook iets ernstigs zijn, zoals vlooien, tekens of andere parasieten. Ook kan je Amerikaanse Stafford psychische problemen hebben. En als laatste is het mogelijk dat hij een ziekte heeft. Raadpleeg daarom altijd je dierenarts wanneer je ontdekt dat veel haarverlies is. Je dierenarts zal dan de onderliggende oorzaak achterhalen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl