Verhaart een Boulab veel? (+ vachtverzorging tips)

verhaart boulab

De Boulab is een kruising tussen een Labrador en een Berner Sennenhond. Het is dus officieel geen ras, maar toch willen steeds meer mensen graag een Boulab hebben. En misschien vraag jij je ook wel af: verhaart een Boulab veel? En welke vachtverzorging tips zijn er?

Over de Boulab

De Boulab is geen rashond, maar een kruising tussen een Labrador en een Berner Sennenhond. Hij wordt ook vaak Labernese genoemd. Je zou deze hond dus een designhond kunnen noemen. Het is een echte familiehond, die loyaal is naar zijn eigenaar en het meestal met iedereen goed kan vinden. Hoe de hond er precies uit komt te zien, is erg afhankelijk van de ouders. De ene Boulab krijgt meer mee van zijn vader en de ander meer van zijn moeder. Het is dus altijd een verrassing wat je precies voor een hond krijgt.

Lees ook: Boulab – kruising tussen Labrador en Berner Sennen

Verhaart een Boulab veel?

Hoe de vacht van de Boulab er precies uitziet, is per hond verschillend. Maar je kunt er wel vrij zeker van zijn dat hij een dubbele vacht heeft. Zowel de Labrador als de Berner Sennen heeft namelijk een dubbele vacht. En dit betekent dat je hond veel zal verharen. Houd er rekening mee dat je echt overal in huis haren tegenkomt. Hoe lang deze haren zijn, is per Boulab verschillend. De ene hond is langharig en de andere heeft eerder een kortere vacht.

Lees ook:  Boulab - kruising tussen Labrador en Berner Sennen

Hoe vaak verhaart een Boulab?

De Boulab zal het hele jaar door verharen. Toch kun je op twee momenten zien dat de hond veel verhaart. Dit is in de lente en in de herfst. Dan krijgt de Boulab namelijk zijn zomervacht of zijn wintervacht. Deze periode noemen we ook wel de ruiperiode. Maar, vergeet dus niet dat je eigenlijk altijd wel losse haren tegen zult komen.

Hypoallergeen?

Een Boulab is niet hypoallergeen. Ben je allergisch voor honden? Dan kun je beter geen Boulab in huis halen en beter voor een ander ras kiezen.

Vachtverzorging

Omdat de Boulab een flinke ondervacht heeft, is het belangrijk dat je hem regelmatig borstelt. Er kan vuil in de vacht komen te zitten. En ook losse haren kunnen voor irritaties zorgen. Borstel je hond tenminste één keer per week en wanneer hij in de rui is twee keer per week.

Je kunt hier ook de Furminator voor gebruiken. Deze kam heeft de mogelijkheid om ook de ondervacht mee te pakken. Let wel op dat je de Furminator niet te vaak mag gebruiken. Gebruik deze niet vaker dan één keer per week. Voor een Boulab is de beste maat de maat L.

Badderen

Het is niet nodig om je Boulab in bad te doen. Behalve dan natuurlijk wanneer hij echt heel smerig is. Maar meestal zal het vuil vanzelf uit zijn vacht vallen.

Lees ook:  Boulab - kruising tussen Labrador en Berner Sennen

Moet de Boulab naar de trimmer?

Het is waarschijnlijk niet nodig om je Boulab naar een trimmer te brengen. Maar omdat het hier om een kruising gaat, is het altijd even afwachten hoe de vacht precies is van je Boulab. Houd dit dus daarom altijd goed in de gaten. Merk je bijvoorbeeld zelf problemen op, tijdens het borstelen? Raadpleeg dan een trimmer om hulp.

Houd het haaruitval altijd in de gaten

De Boulab zal dus veel verharen, maar het kan ook voorkomen dat hij ongebruikelijk veel verhaart. Bijvoorbeeld:

  • Ouderdom
  • Stress
  • Medische reden
  • Verkeerd eten
  • Vlooien, teken of andere parasieten
  • Zwangerschap

Heb je dus het idee dat je hond veel meer verhaart dan normaal? Dan kan er meer aan de hand zijn. Merk je iets geks? Gan dan altijd naar de dierenarts of een hondengedragspecialist. Kijk altijd verder, zodat je onderliggende oorzaken vindt en kunt oplossen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl