Kan een Abessijn goed alleen zijn?

Abessijn alleen

Je hebt je oog laten vallen op de Abessijn. Begrijpelijk, want hij houdt van aandacht van de mens. Hij is erg speels. Dit kom je vooral bij kittens vaak tegen, maar deze kat zal ook op zijn zevende levensjaar nog graag met je willen spelen. De liefde voor de baas is bij deze kat groot. De vraag is dan ook: kan een Abessijn wel goed alleen zijn?

Over de Abessijn

Een Abessijn is erg aanhankelijk, speels en actief. Daarom zal het je niet verbazen dat deze kat het fijn vindt om aandacht te krijgen van zijn baasje. Het liefst is het baasje de hele dag in de buurt. Even alleen zijn en terugtrekken hoort ook bij het karakter van deze kat. Hij is dan ook sterk en soms onafhankelijk, maar bovenal is het een gezelschapsdier. Deze kat heeft een enorme liefde voor zijn baas en zal dat ook altijd laten merken. Dit ras herken je aan de bijzondere wildkleur, slanke lichaam, poten en staat en spits opstaande oren en make-up achtige ogen.

Alleen blijven

Doordat de Abessijn erg aanhankelijk is, vindt hij het niet leuk om steeds maar alleen te zijn. Deze kat zal dus ook niet snel een buitenkat worden die je ’s ochtends buiten laat en ’s avonds weer aan komt wandelen. Het allerliefst krijgt deze kat de hele dag door aandacht van zijn baas. Dat komt doordat deze kat een zacht en gevoelig karakter heeft. Alleen zijn is dus niet voor deze kat weggelegd.

Lees ook:  7 dingen die je nog niet wist over de Abessijn

Kan een Abessijn ’s nachts alleen blijven?

Natuurlijk wil je ’s nachts rustig kunnen slapen zonder dat je iedere nacht met je kat hoeft door te brengen. Gelukkig is een Abessijn ook heel onafhankelijk en kan hij prima een nachtje alleen zijn. Want op het moment dat je naar bed gaat om te slapen, zal de Abessijn ’s nachts ook gewoon weer opladen voor de volgende dag. Je kunt de kat dus met een gerust hart alleen laten. Laat wel wat eten en drinken in de woonkamer of slaapruimte achter, zodat de kat alles heeft wat hij nodig kan hebben.

Kan een Abessijn alleen zijn tijdens een werkdag?

Ben je van plan om de hele dag van huis te zijn? Dan is een Abessijn niet het geschikte ras kat voor jou. De Abessijn is weliswaar onafhankelijk, maar wel echt een gezelschapsdier. De hele dag alleen opgesloten zitten in huis vindt hij maar niets. Hij is een echte atleet en zal daarom voldoende beweging en ruimte nodig hebben. Laat je deze kat langere tijd alleen in een kleine ruimte, dan kan hij erg vervelend worden en sloopgedrag vertonen.

Kan een Abessijn alleen zijn tijdens een vakantie?

Een Abessijn kan niet goed alleen zijn. Een werkdag is voor deze kat al erg lastig, dus een vakantie zit er echt niet in. Houd daar rekening mee als je voor deze kat kiest. Hij is erg actief en speels en tijdens de vakantie kun je hem alleen in een pension houden. Maar zelfs dan zal hij zich in de steek gelaten voelen. De aanhankelijkheid komt niet door een roep naar aandacht, maar omdat hij oprecht zoveel van zijn baasje houdt.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen aan Abessijn en een Somali?

Huis geschikt maken voor alleen zijn

De Aby kan natuurlijk wel even alleen zijn, want hij heeft ook een onafhankelijk karakter. Een uurtje alleen thuis kan dus prima. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat het huis veilig voor je kat is. De kat heeft slanke pootjes en is atletisch gebouwd. Met andere woorden; hij is extra kwetsbaar voor bijvoorbeeld scherpe randen en gevaarlijke spullen. Zorg er daarnaast ook voor dat hij niet verstrikt kan raken in kabels en touwen. En ten slotte is het belangrijk dat je hem iets te doen geeft. Met andere woorden: vermaak het dier.

Vermaak je Abessijn

Je Abessijn wil graag aandacht van zijn baas. Een andere kat in huis halen zal daardoor niet veel uithalen. Je kunt er beter voor zorgen dat je kat op zijn gemak is. Bijvoorbeeld door leuke speeltjes en een krabpaal in huis te halen. Geen enkele kat laat een doos links liggen en een Abessijn houdt hier ook van. Zorg er ook voor dat je iets te zien hebt. Laat dus het rolgordijn van het raam open, maar doe ramen en deuren wel dicht.

Abessijn kittens thuis

De liefde voor de baas zit er al vanaf jongs af aan is. Als een volwassen Abessijn al lastig alleen kan zijn, is dit met kittens alleen maar erger. Een kitten is een baby en een baby laat je nooit alleen thuis. Een Abessijn kitten moet nog wennen aan het nieuwe huis en moet het nu zonder nestje zien te doen. Daarom zal hij heel snel eenzaam worden en echt aan zijn baasje gaan hangen. Het is dus belangrijk dat je er zoveel mogelijk voor hem bent. Laat je kitten dus niet alleen thuis. Een Aby kitten jonger dan vier maanden kan niet langer dan vier uur alleen zijn.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen aan Abessijn en een Somali?

Maak je huis geschikt voor kittens

Ten slotte; een veilig huis is voor een Abessijn kitten nog belangrijker dan bij een volwassen kat. Zorg ervoor dat hij nergens in verstrikt kan raken, zoals bijvoorbeeld de touwtjes van een rolgordijn. Laat geen ramen of deuren openstaan, anders kan de kitten ontsnappen. Hij is echt nog te jong om zelf de weg terug te vinden. Een Abessijn kitten laat je niet in de buurt van accessoires die snel kapot gaan, zoals een vaas. Door het timide uiterlijk is de kans groot dat je kitten zich dan zal bezeren.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl