Is een Berner Sennenhond een goede waakhond?

berner sennenhond waakhond

Wanneer je de Berner Sennenhond ziet, zie je een grote hond. Dat schrikt misschien best af, bijvoorbeeld als hij op een erf rondloopt. De vraag die je dan ook misschien wel hebt, is: is een Berner Sennenhond een goede waakhond?

Informatie over de Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond, wordt ook vaak de Berner Sennen of de Bernese Mountain Dog genoemd. Het is een grote hond, die een hoogte tot 70 centimeter kan krijgen. Hij kan tussen de 40 en de 60 kilo wegen. Vachtverzorging is voor deze grote reus erg belangrijk. Je moet hem dus regelmatig borstelen.

Is de Berner Sennenhond een goede waakhond?

De Berner Sennenhond is een hele vriendelijke hond, die echt van de mensen houdt waar hij bij woont. Naar vreemden toe kan hij wel wat gereserveerd zijn. Ook is het een hond die graag buiten is. Tel erbij op dat de Berner Sennenhond erg groot is, en daardoor vreemden gemakkelijk kan afschrikken. Het kan dus zeker een goede waakhond zijn.

Niet altijd buiten laten

Het is wel goed om te realiseren dat de Berner Sennen een zeer sociale hond is. Het is voor deze hond dan ook echt niet de ideale situatie als hij dag in dag uit op het erf rondloopt. Dit is een hond die echt een connectie met je wil maken.

Lees ook:  Kan een Berner Sennenhond goed tegen warmte?

Waakhond in huis

In huis kan de Berner Sennenhond wel degelijk een goede waakhond zijn. Dit is de plek waar hij veel interacties heeft met jou en je gezin. En zodra er een onbekende probeert binnen te komen, zal deze hond een stuk alerter zijn.

Het ligt natuurlijk wel aan de hond

Het is belangrijk om te beseffen dat iedere hond zijn eigen persoonlijkheid heeft. In het algemeen kan de Berner Sennen een goede waakhond zijn, maar het is altijd mogelijk dat jij er eentje hebt die werkelijk iedereen begroet en helemaal niet zo gereserveerd is naar onbekenden toe.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl