Wat zijn de nadelen van de Chihuahua?

Chihuahua nadelen

Vaak weten we wel waarom een hond leuk is en waarom we graag een ras willen hebben. Maar het is verstandig om ook goed op te hoogte te zijn van een nadeel dat bij een ras hoort. Wat zijn bijvoorbeeld de nadelen van de Chihuahua?

Over de Chihuahua

De Chihuahua is het kleinste hondenras met veel variaties als het gaat om vacht en lichaamsbouw. Deze hond is moedig, loyaal, intelligent en energiek. Veel mensen noemen hem ook wel liefkozend Chi. Wanneer je een Chihuahua hebt, dan heb je een hond die dol is op je en die, ondanks zijn kleine formaat, voor je op zal komen. En hij ziet er ook nog eens heel schattig uit!

De Chihuahua kan eenkennig zijn

Vergis je echter niet: de Chihuahua is loyaal, maar tegelijkertijd ook erg eenkennig. Het is heel goed mogelijk dat hij maar één iemand in een gezin leuk vindt en daar zijn meeste tijd mee doorbrengt. De Chihuahua is geen familiehond en hier moet je dus echt rekening mee houden.

Gaat niet goed samen met andere dieren

In veel gevallen gaat de Chihuahua niet goed samen met andere dieren. Pas vooral op met andere honden. Wanneer een andere hond een keer bijt, kan dit voor grote gevolgen zorgen bij de Chihuahua. De Chihuahua heeft maar een klein lichaam en kan dus snel zwaar gewond raken.

Lees ook:  11 leukste Chihuahua kruisingen (inclusief foto's)

Hij blaft veel

De Chihuahua staat er om bekend dat hij veel blaft. Dit doet hij vooral om aandacht te vragen. Zorg er daarom voor dat hij altijd genoeg aandacht krijgt en genoeg te doen heeft. De Chihuahua moet mentaal worden uitgedaagd, omdat hij heel intelligent is. Doe spelletjes met hem. Zo zijn er speciale hondenpuzzels. Ook kun je hem trucjes leren, zodat hij op commando leert stil te zijn en minder snel om aandacht vraagt.

Chihuahua kan verlatingsangst hebben

De Chihuahua kan behoorlijke last van verlatingsangst hebbben. Omdat hij erg loyaal is en een band met je krijgt, wil hij liever niet veel alleen zijn. Als hij wel alleen is, kan hij destructief gedrag gaan vertonen.

Lees ook: Kan een Chihuahua goed alleen blijven?

Chihuahua’s bezeren zich gemakkelijk

Chihuahua’s zijn klein en kunnen zich daardoor veel gemakkelijker bezeren dan andere honden. Waar veel honden gemakkelijk van bijvoorbeeld een bank of bed kunnen springen, is dit voor een Chihuahua een veel grotere sprong. En omdat deze hond wel heel moedig is, is de kans groot dat hij zichzelf per ongeluk zal verwonden.

Hij heeft het snel koud

Een Chihuahua kan het erg snel koud hebben. Daarom moet je hem vaak tegen de kou beschermen. Voor sommige mensen is dat geen nadeel, maar juist een voordeel: ze kunnen hun hond dan leuke kleding geven om te dragen. Voor anderen is dit echter een brug te ver, zij willen liever geen hond met een jasje.

Lees ook:  Kan een Chihuahua goed alleen blijven?

Gezondheidsproblemen

Hoewel de Chihuahua vrij oud kan worden en soms zelfs een leeftijd van twintig jaar kan bereiken, zijn er ook wel enkele gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan. Zo zijn Chi’s bijvoorbeeld gevoelig voor problemen met het gebit. Ook kan de Chihuahua veel last hebben van droge ogen. En als laatste heeft hij een korte snuit, waardoor de kans groot is dat hij meer snurkt en problemen met zijn luchtwegen kan creëren.

Gelukkig ook veel voordelen

Ondanks de genoemde nadelen van de Chihuahua, zijn er ook veel voordelen. Zoek je een echte vriend, die jou door dik en dun steunt en die intelligent is? Dan is de Chihuahua een zeer goede keuze voor je. Wees je bewust van de nadelen die aan dit ras kleven, maar geniet vooral van de voordelen die er zijn.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl