11 leukste Chihuahua kruisingen (inclusief foto’s)

chihuahua kruising

Dat de Chihuahua iets schattigs heeft, weten we wel. Wist je dat er ook allerlei leuke Chihuahua kruisingen zijn? Deze honden zijn veelal klein en bieden het beste van twee wassen. Ken jij deze 11 Chihuahua kruisingen al?

Over de Chihuahua

De Chihuahua wordt ook vaak liefkozend Chi genoemd. Het is het kleinste hondenras dat er bestaat. Het bijzondere aan de Chihuahua is dat ze verschillende soorten vacht kunnen hebben. Zoals langharig, maar ook kortharig. Deze kleine hond is zeer eigenzinnig en intelligent en moet dan ook mentaal genoeg worden uitgedaagd.

Chihuahua kruisingen

Kleine honden hebben iets schattigs en liefs. Het is dan ook niet gek dat een kruising van een Chihuahua erg geliefd is. Met zo’n mix heb je bijna het beste van twee werelden. Een kleine hond, met eigenschappen van zowel de Chihuahua als het andere ras dat gekruisd is. Let wel op: hoewel de eigenschappen leuk zijn, kunnen de kruisingen ook de gezondheidsrisico’s van beide ouders meekrijgen. Al is het wel zo dat de Chihuahua in het algemeen een vrij goede gezondheid heeft. Veel van de populaire Chihuahua kruisingen worden ook wel designhonden genoemd. Dit zijn geen officiële rassen, maar zijn alsnog wel geliefd.

Je weet nooit precies hoe een Chihuahua kruising er uit komt te zien. Het ligt maar net aan de genen die hij meekrijgt van zijn ouders. De ene keer zal hij meer van zijn moeder krijgen en de andere keer juist meer van zijn vader. De verrassing op zich maakt het al bijzonder.

1. Pomchi

Mix tussen Chihuahua en Pomeriaan

De Pomchi is een kruising tussen de Chihuahua en de Pomeriaan – ook wel de Dwergkeeshond. Soms wordt deze ook wel Chimeranian genoemd. Deze hond is vrolijk, nieuwsgierig en intelligent. Pas op dat de deze hond geen last van verlatingsangst, omdat beide rassen hier wel wat last van kunnen hebben.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van de Chihuahua?

2. Jack Chi

Mix tussen Chihuahua en Jack Russell

Met de Jack Chi weet je zeker dat je een hond met karakter hebt. Zowel de Jack Russell als de Chihuahua zijn best pittige honden, die zich graag laten horen. Deze hond moet lekker vaak wandelen en ook mentaal genoeg worden uitgedaagd. Zoek jij dus een kleine hond, die zich eigenlijk gedraagt als een grote hond? Dan is de kruising tussen de Chihuahua en de Jack Russell een hele goede.

3. Malchi

Mix tussen: Chihuahua en Maltezer

Bij de Malchi lijkt het soms net alsof je altijd een puppy in huis hebt. Deze hondjes kunnen een behoorlijke puppy-look hebben en houden die ook hun hele leven. Dit is een trouw en energiek hondje. De vacht kan zowel langharig als kortharig zijn en de kans is vrij groot dat de hond wit is, of veel wit in zich heeft.

Lees ook: 8 schattige en populaire Maltezer kruisingen

4. Shi-chi

Mix tussen: Chihuahua en Shih Tzu

De Schichi wordt ook wel Chi Tzu genoemd. Omdat beide ouders klein zijn, weet je zeker dat je hier een kleine hond zal hebben. Deze hond is waaks, intelligent en actief. Zorg dus dat je er regelmatig mee gaat wandelen of doe eventueel een hondensport met je hond. Dit ras is de laatste jaren gegroeid in popularteit, omdat ook de Shih Tzu steeds meer wordt gezien.

5. Chion

Mix tussen: Chihuahua en Vlinderhondje

Het vlinderhondje wordt ook wel Papillon genoemd, vandaar dat de kruising tussen deze twee Chion wordt genoemd. De kans is heel groot dat dit een kleine hond wordt, met grote oren. Beide rassen zijn immers erg klein en staan bekend om hun bijzondere oren. Let er wel op dat deze kruising waarschijnlijk niet zo goed met kinderen om kan gaan. Hij kan beter in een huis met volwassenen leven. Houd ook rekening met verlatingsangst.

6. Chipaniel

Mix tussen: Chihuahua en Cocker Spaniel

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van de Chihuahua?

Vergeleken met de andere genoemde honden in een kruising met de Chihuahua, is de Cocker Spaniel net iets groter. De kans is dan ook aanwezig dat de Chipaniel wel wat groter is dan de andere kruisingen. Ook is dit waarschijnlijk een aanhankelijke en lieve hond, maar verlatingsangst ligt wel op de loer.

7. Chi Apso

Mix tussen: Chihuahua en Llasa Apso

De Llasa Apso is een leuke kleine hond. Dus je weet al dat je bij een kruising Chihuahua en Llaso Apso een kleine hond krijgt. Waarschijnlijk heeft de hond een prachtige vacht met een ondervacht. De Llasa Aspo is eigenlijk een kleine waakhond en ook de Chihuahua kan wat pittig zijn.

8. Chorkie

Mix tussen: Chihuahua en Yorkshire Terrier

Weer een kruising tussen twee leuke hondenrassen. Dit zal een hond worden met veel karakter. Een hond die niet bang is, maar die tegelijkertijd heerlijk met je wil knuffelen. Het is misschien niet de meest geschikte hond om te hebben als je kinderen hebt. Hier moet je wel rekening mee houden. Al kan socialisatie en training wel een handje helpen.

9. Chiweenie

Mix tussen: Chihuahua en Teckel

De Chiweenie is een bijzondere kruising. Deze hond heeft waarschijnlijk het lichaam van een Teckel en zal lekker klein zijn, zoals een Chihuahua. De kans is ook groot dat hij kleuren heeft die typerend voor een Teckel zijn. Dit zal een hond zijn die veel beweging nodig heeft. Dus ga er lekker mee aan de wandel.

10. Chug

Mix tussen: Chihuahau en Mopshond

Lees ook:  Kan een Chihuahua goed alleen blijven?

De Mopshond wordt ook wel Pug genoemd, dus dat is waar de naam Chug vandaan komt. Vaak hebben ze het kleine lijf van de Chihuahua en de korte snuit die zo typerend van de Mopshond is. Dit zal een hond zijn die lekker bij je komt knuffelen.

11. Cheagle

Mix tussen: Chihuahua en Beagle

De Cheagle is een energieke hond. Dat zal vooral te maken hebben met het feit dat de Beagle een echte jachthond is en de Chihuahua ook best energiek kan zijn. Speel daarom leuke, actieve spelletjes met ze. Let er wel op dat deze kruising last van hartproblemen kan hebben.

Nog meer kruisingen

Er zijn nog veel meer Chihuahua kruisingen die absoluut de moeite waard zijn. Je zult vooral kruisingen zien met kleine hondenrassen. Dit komt omdat de Chihuahua zo klein is. Toch kan het ook voorkomen dat er een kruising is met een groot ras. Wanneer je een kruising overweegt, kun je altijd kijken naar de specifieke raseigenschappen die bij het hond past. Zo weet je ongeveer wat je in huis zal halen. En met de juiste training en socialisatie heb je echt een leuk huisdier.

Waar koop je ze?

Wil je graag een Chihuahua kruising? Houd dan je ogen goed open. Kijk bijvoorbeeld bij lokale asielen. Daar worden nog wel eens kruisingen aangeboden. En deze honden verdienen een leuk, nieuw huisje. Je kunt ook lokale advertenties in de gaten houden. Misschien ontstaat er ergens een per ongeluk nestje pups.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl