Hoeveel beweging heeft een Engelse Bulldog nodig?

Engelse Bulldog beweging

De Engelse Bulldog heeft een lieve persoonlijkheid waar veel mensen helemaal gek op worden. Niet voor niets zijn ze in Engeland heel geliefd. Dat is al zo sinds de adel van Engeland de hondjes ontdekten. De Engelse Bulldog is een grappig, sociaal en lief hondje die al snel je hart weet te stelen. Ze zien er lui en onhandig uit, maar ze zijn wel toe aan een beetje beweging. Deze hond is ideaal voor iedereen die drie keer per dag een blokje om wel voldoende vindt.

Over de Engelse Bulldog

Neem je een Engelse Bulldog in huis, dan heb je een maatje voor zijn gehele levensduur. Het is een erg loyale hond die houdt van menselijke aandacht. Heb je niet genoeg tijd om een hond te onderhouden? Dan is dit een slechte keuze. Deze hond is er zelfs voor gemaakt om een gezelschapshond voor mensen te zijn. Daarom willen ze voortdurend aandacht. Erg hyperactief zijn de hondjes niet. Ze blijven kalm en luisteren goed naar hun baasje. Hij is erg gehecht aan zijn familie. Dat betekent ook dat hij niet goed tegen grote veranderingen kan.

De Engelse Bulldog kan wat sloom en lui overkomen. Maar dat is zeker niet het geval. Dit ras denkt eerst na voordat hij bepaalt of hij het nodig vindt om het commando op te volgen. Het is een echte denker en probleemoplosser.

Lees ook:  5 dingen die je nog niet wist over de Engelse Bulldog

Hoeveel beweging heeft een Engelse Bulldog nodig?

Met een Engelse Bulldog in huis zal je zeker niet aan veel beweging komen. Dat heeft deze hond gewoonweg niet nodig. Ga je drie keer per dag een blokje om met de hond, dan is dat meer dan voldoende voor dit hondenras. Daarmee is dit ras zeker geschikt voor iedereen die niet veel tijd of energie heeft om er echt op uit te trekken met de hond. Maar dat betekent wel dat je meer aandacht aan hem moet besteden als je thuis bent. Het is een aanhankelijke hond die graag aandacht krijgt van zijn baasje.

Belangrijk is wel dat de hond genoeg beweging krijgt om spieren te ontwikkelen. De Bulldog is een gespierde hond. Zonder deze spieren zal hij last krijgen van zijn gezondheid en allerlei problemen ontwikkelen. Als je dus het beste voor je dier wilt, laat je hem iets meer doen dan alleen het blokje om. Kies voor een wandeling van ongeveer 30 minuten per keer. Dat is meer dan nodig is, maar daardoor bouw je wel een betere conditie op met de Engelse Bulldog.

Hoeveel beweging heeft een Engelse Bulldog puppy nodig?

Een puppy in huis halen is altijd een mooi moment. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat een puppy niet zoveel beweging nodig heeft als een volwassen Engelse Bulldog. Het is daarom belangrijk om keuzes te maken op het gebied van beweging. Je kiest ervoor om of te wandelen, of om bijvoorbeeld een trekspelletje te doen. Een balsport is voor dit hondenras absoluut niet aan te raden. Doordat ze snel moeten stoppen als de bal gevallen is, kunnen de gewrichten een behoorlijke klap krijgen. Zeker bij een puppy moet je goed letten op voorzichtigheid.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een Franse Bulldog en een Engelse Bulldog?

Een Engelse Bulldog van 8 weken oud heeft genoeg aan 10 minuten beweging. Bij 3 maanden voer je dit op naar 15 minuten, een maand later naar 20 minuten. Is je pup een half jaar oud? Dan is 30 minuten voldoende. Maak het niet te gek, want je puppy heeft zeker 1,5 jaar nodig om zijn groeischijven volledig te laten sluiten.

Hoeveel moet een oude English Bull bewegen?

Als je net een Engelse Bulldog puppy in huis hebt, zal je erachter komen dat dit hondenras best actief en speels kan zijn. Maar dat is maar van korte duur. Naar mate de dieren ouder worden, verdwijnt zeker het actieve karakter snel bij dit hondenras. Hij lost graag problemen voor je op, maar spelen met de bal of andere simpele spelletjes zijn niet aan deze hond besteed. Hij is een echte denker. Als hij het nut er niet van in ziet, doet hij het niet. Dat betekent ook meteen dat veel mensen ten onrechte denken dat dit hondenras erg lui is.

Zeker bij een oudere Engelse Bulldog kom je er al snel achter wat het gebrek van beweging betekent. Daar heeft een hond die tegen de 9 jaar oud is echt weinig zin in. Een blokje lopen is voor hem genoeg. Luister goed naar wat je hond aangeeft. Van dit hondenras is bekend dat ze allerlei problemen met hun gewrichten kunnen krijgen. Last van de heupen of ellebogen komen relatief vaak voor. Daarom is het verstandig zeker niet te overbelasten.

Vormen van bewegen

Een English Bull heeft geen grote bewegingsbehoefte, maar dat betekent niet dat je hem dan maar de hele dag laat luieren. Er is nog genoeg leuks te doen. De hond heeft een sterk gebit en trekspelletjes zijn voor deze hond zeker een leuke oefening. Let wel op de ondergrond. Zo doe je dit niet op een gladde vloer, want daardoor krijgt dit hondenras al snel last van zijn kruisbanden of heupen.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een Franse Bulldog en een Engelse Bulldog?

Een goede vorm van bewegen is door bijvoorbeeld HOOPERS te spelen. Dan leg je een parcour op afstand af. De te belastende hindernissen zoals slalom zijn niet voor dit hondenras weggelegd. Maar bij HOOPERS gaat het vooral om de lol en de beweging. Agility is veel te veel van het goede, dus dit alternatief zet je hond aan het denken. Want ook al komt hij een beetje lui over, hij is zeker niet dom.

Wat gebeurt er als je Bulldog te weinig beweegt?

Beweging is voor dit hondenras erg belangrijk. Beweegt hij te weinig? Dan komt hij al snel aan. Want deze honden hebben een voorliefde voor lekker eten en bovendien krijgt hij al niet al te veel beweging. Toch is het goed om de spieren en gewrichten actief te houden. Bij te weinig beweging krijgt het dier nog meer last van zijn toch al broze gezondheid. Zo kan het voorkomen dat hij echt last krijgt van heupdysplasie of last van de ellebogen. Dat zijn problemen die vaak tot uiting komen bij dit hondenras.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl