4 katten met krullen – ken jij deze al?

katten krullen

De meeste katten hebben een gladde vacht, maar wist je dat er ook kattensoorten zijn met krullen? De volgende kattenrassen hebben krullen en daardoor een bijzonder uiterlijk. Ken jij deze katten allemaal al?

Katten met krullen


Huh? Katten hebben toch helemaal geen krullen? Jawel hoor. Er zijn wel degelijk katten die een gekrulde vacht hebben. Er zijn maar liefst vier kattenrassen met krullen, en natuurlijk kun je ook nog een kruising vinden die een gekrulde vacht heeft. De vachtverzorging voor deze katten is vrij eenvoudig. Af en toe borstelen. Heel veel meer is meestal niet nodig. De katten houden zichzelf al goed schoon. Wil je een kat met een speciaal uiterlijk, eentje die opvalt, dan is één van deze vier katten een goede optie.

1. LaPerm

la perm kat

Bij katten met krullen is de LaPerm er toch wel eentje die vaak als eerste bij kattenliefhebbers wordt genoemd. Niet gek, want deze kat kan kleine, maar ook echt grote krullen hebben. Het golvende haar valt direct op. De LaPerm kan verschillende kleuren vacht hebben. De kittens worden meestal zonder vacht geboren en binnen vier maanden zijn de eerste krulletjes al zichtbaar.

De LaPerm is een hele lieve, aanhankelijke kat. Deze kat is graag in jouw omgeving en houdt van aandacht. Ze gaan ook heel graag op onderzoek uit, dus dit is wel een kat die je wat vrij moet laten.

Lees ook: 8 feiten over de LaPerm die jij nog niet wist

Lees ook:  Kun je een kat een weekend alleen laten? Tips en adviezen

2. Devon Rex

devon rex

De Devon Rex valt heel erg op, vanwege zijn bijzondere uiterlijk. Hij heeft een krullende, golvende vacht. Deze kat heeft grote oren, lange nek en kop met een wat andere vorm dan de meeste katten. Heb je een kattenallergie? De Devon Rex verhaart amper en daardoor hebben mensen met een allergie meestal minder last van de Devon Rex. De vacht kan allerlei verschillende kleuren hebben, of zelfs meerdere kleuren hebben.

De Devon Rex is erg aanhankelijk en is dol op mensen. Ze willen het liefste de hele dag bij jou in de buurt zijn en laten zich doorgaans ook erg gemakkelijk aaien door een vreemde. Ook is deze kat speels, en zullen ze dat speelse gedrag lang bij zich houden

3. Cornish Rex

Cornish Rex

De Cornish Rex lijkt in eerste oogopslag misschien een beetje op de Devon Rex, met ook grotere oren en een lange nek. Het lichaam van de Cornish Rex doet wat denken aan dat van de Whippet hond, maar de vacht is vooral erg gekruld. De Cornish Rex heeft veel vacht, die een beetje voelt als dat van een lammetje. Het is golvend, en krullend.

Deze kat is heel erg lief, en heeft veel liefde nodig van zijn eigenaar. Deze kat kun je beter niet te lang alleen laten. Houd er rekening mee dat hij je graag opzoekt om met je te knuffelen.

4. Selkirk Rex

Selkirk Rex

De Selkirk Rex heeft een krullende vacht. Hij kan een korte vacht hebben, maar ook een langere. Bij de langharige katten zie je wel meestal veel meer krullen. Dit kattenras heeft vaak lichtere kleuren, maar vrijwel alle kleuren zijn mogen. De kat zelf is aan de grote kant.

Lees ook:  Alle kattenrassen op alfabetische volgorde - meer dan 50 soorten

Met een Selkirk Rex heb je een echte familiekat in huis. Ze hebben veel geduld en kunnen ook veel tolereren. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld ook geschikt in een omgeving met bijvoorbeeld kleine kinderen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl