Op vakantie met de hond in eigen land? 5 tips voor een geweldige ervaring

hond vakantie

Er is niets leuker dan genieten van je vakantie samen met je hond. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om van jouw vakantie een geweldige ervaring te maken. Welke tips zijn er zoal?

1. Bedenk vooraf wat je wil gaan doen

Een vakantie met de hond ziet er anders uit dan een vakantie zonder hond. Zo kun je minder eenvoudig bepaalde plaatsen bezoeken. Denk aan musea of restaurants. Honden zijn nou eenmaal niet overal toegestaan. Wat natuurlijk wel kan: lekker wandelen in de natuur, fietsen of naar een prachtige waterplas gaan. Jouw hond is meestal al snel tevreden, zolang jullie maar samen iets doen.

Bedenk ook waar je naartoe wilt gaan. Voor het buitenland kunnen bepaalde regels gelden voor jouw hond. Zo zijn er bepaalde landen waar een aansprakelijkheidsverzekering voor hondenbezitters verplicht is en moet je bijvoorbeeld in Duitsland al verplicht een hondengordel in de auto hebben. Ook moet je altijd het vaccinatiebewijs van je hond bij je hebben.

Wil je geen gedoe? Dan is een vakantie in eigen land natuurlijk prima te doen. Nederland heeft genoeg prachtige gebieden die zeer geschikt zijn voor honden. Denk aan natuurgebieden zoals de Veluwe of de Sallandse Heuvelrug.

2. Je verblijfsadres

Nu je eenmaal besloten hebt hoe je vakantie eruit komt te zien, is het slim om eens goed te bedenken waar je precies op vakantie wil. Er zijn speciale vakantiehuizen geschikt voor de hond. Let op: het is lang niet altijd toegestaan om je hond mee te nemen naar een vakantiehuis. Houd er ook rekening mee dat je mogelijk een toeslag moet betalen wanneer je je hond meeneemt. Een camping kan ook, maar dit is wel iets wat je je hond misschien enigszins moet trainen. Bedenk goed dat een tent, camper of caravan niet bepaald groot is. Het is ook belangrijk dat je hond dan niet te veel blaft en goed met andere honden om moet gaan. Ook moet hij er geen problemen mee hebben om veel aangelijnd te zijn.


Tip:

Wist je dat je nu voordelig met de hond naar Center Parcs kunt gaan? Zooplus en Centerparcs hebben namelijk een te gekke aanbieding voor een vakantie met je hond. Wat krijg je?

– Een gratis welkomstpakket speciaal voor de hond (ter waarde van 21,95 euro)
– Je betaalt geen huisdierentoeslag (bespaar 19,50 euro)
– Ook geldig in combinatie met last minute en vroegboekacties

Beleef het optimale vakantiegevoel, samen met jouw viervoeter bij Center Parcs.

Meer weten? Bekijk de actie

3. Zorg voor een goede voorbereiding

Vakantie eenmaal geboekt? Dan is het tijd voor een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je alles meeneemt wat jouw hond nodig heeft. Denk aan het vaccinatiepaspoort, genoeg eten, snacks en speeltjes, een kussen, voerbakjes, mand of bench en hondenpoepzakjes. Houd er rekenening mee dat het voor jouw hond in eerste instantie best spannend kan zijn. Neem dus zeker spullen mee van thuis, zodat hij iets heeft dat vertrouwd ruikt.

4. Jij kent je hond het beste

Kijk goed naar het gedrag van jouw hond. Vindt hij een vakantie helemaal niet spannend? Dan is er niets aan de hand, maar is het allemaal toch wel wat spannend, maak het dan leuk, of geef voor het begin bijvoorbeeld een kalmeringsmiddel.

Ook qua uitstapjes ken jij jouw hond natuurlijk het beste. Kijk welke dagtrips passen bij jouw hond. Hoe ver kan hij lopen? Een jonge, actieve hond kan natuurlijk makkelijk lange wandelingen maken. Een oudere hond heeft vaak meer behoefte aan wat rust. Denk tijdens de vakantie niet alleen aan jezelf, maar ook zeker aan jouw hond.

5. Vergeet niet te genieten


Een vakantie met je hond is vooral leuk. Het is immers een vakantie. Geniet dus vooral. Geniet van de prachtige natuur, van het enthousiasme van jouw hond. Geniet van de rust, en het even niets ‘moeten’. Vergeet ook geen foto’s te maken, zodat je later als je thuis bent ook heerlijk kunt nagenieten.

Waar gaat jouw vakantie heen? Laat het ons weten in de reacties!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl