Verhaart een Afghaanse Windhond veel? (+ vachtverzorging tips)

verhaart afghaanse windhond

De Afghaanse Windhond is een prachtige hond, die vooral opvalt vanwege zijn lange, schitterende haren. Met zo’n bos haar, is het natuurlijk niet gek dat je je afvraagt of de Afghaanse Windhond veel verhaart.

Over de Afghaanse Windhond

De Afghaanse Windhond valt vooral op vanwege zijn prachtige haar, maar deze hond is meer dan zijn modellen-look. Zo is het van oorsprong een jachthond die hoog kan springen en ver kan rennen. Die eigenzinnige en tegelijkertijd gevoelige hond zal ongetwijfeld jouw hart weten te stelen.

Lees ook: 14 dingen die je nog niet wist over de Afghaanse Windhond

Verhaart een Afghaanse Windhond veel?

Hoewel de Afghaanse Windhond veel haar heeft, is het een hond die relatief weinig verhaart. Dat komt omdat ze maar één vacht hebben, terwijl veel andere honden een dubbele vacht hebben.

Ook heeft de Afghaanse Windhond haar dat meer lijkt op het haar van een mens. Het blijft groeien, en moet worden bijgeknipt. Een echte ruiperiode komt daardoor dus niet zo veel voor bij dit ras.

Vacht van pups

De pups van de Afghaanse Windhond hebben een andere vacht. Ze worden in de meeste gevallen naakt geboren. Daarna zal hij de eerste tijd een korte vacht hebben. Die haren raakt hij allemaal kwijt, om daarna de vacht te krijgen zoals we van de volwassen hond kennen.

Is de Afghaanse Windhond hypoallergeen?

Ben je allergisch voor honden? Dan heb je minimaal last van de Afghaanse Windhond. Onthoud wel dat honden nooit volledig hypoallergeen zijn, maar de meeste mensen zullen geen klachten ervaren bij dit ras. Houd sowieso het huis altijd goed schoon, zodat er geen verdwaalde hondenharen in huis zijn die de allergie kunnen aanwakkeren.

Lees ook:  14 dingen die je nog niet wist over de Afghaanse Windhond

Vachtverzorging

Weinig haarverlies dus bij de Afghaanse Windhond, maar vergis je niet als het om de vachtverzorging gaat. Om ervoor te zorgen dat de prachtige vacht van de Afghaanse Windhond zo mooi blijft, moet je dagelijks borstelen. Ook moet hij regelmatig in bad. Je moet zijn haren dan goed wassen. Wat hiervoor handig is, is om sowieso altijd een goede hondenshampoo in huis te hebben. Ook helpt het om bijvoorbeeld een staande haardroger te hebben. Zo hoef je niet constant het gevecht aan te gaan met je hond en een handdoek. Een handdoek kan daarbij voor behoorlijke klitten in de vacht zorgen.

De hondentrimmer

Het haar van de Afghaanse Windhond moet met regelmaat worden bijgeknipt. Je zult dus vaak naar de hondentrimmer moeten gaan. Let er op dat lang niet alle hondentrimmers graag met grote honden werken. Kies er dus eentje uit die dit wel doet en waar je een goede klik mee hebt. Veel mensen laten het wassen en borstelen ook over aan een trimmer, juist omdat het zo ontzettend veel tijd kost.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl