Blaft een Amerikaanse Bulldog veel?

amerikaanse bulldog blaffen

De Amerikaanse Bulldog heeft veel karakter en kan zo tussen de 11 en 14 jaar oud worden. Genoeg reden om zo’n Ambulldog in huis te halen. Maar je wilt met het oog op je buren en de rest van de omgeving graag weten of de hond veel blaft. Anders kan er al snel overlast ontstaan. Daarom stel je jezelf de vraag: blaft een Amerikaanse Bulldog veel?

Over de Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog komt uit de zogenaamde Mastiff-lijn. Er zijn in principe twee Amerikaanse Bulldogs: standaard en klassiek. De Bulldog werd langere tijd gezien als een waakhond die zelfs gevaarlijk kan zijn. Vaak is dat beeld onterecht en om die reden werd in 2019 al beslist dat de hond niet meet op de lijst van gevaarlijke honden terecht mocht komen. Want een Boulam is toch vooral erg aanhankelijk, lief in gezinnen, goed met kinderen en past zich gemakkelijk aan. Het uiterlijk mag er dan stoer uitzien, toch is deze Bulldog van nature geen vechtersbaas.

Blaffen Amerikaanse Bulldog voorkomen

Een Amerikaanse Bulldog blaft ook niet veel. Dat is een groot voordeel van dit hondenras. Hij is wel erg aanhankelijk en speels. Daardoor kan het voorkomen dat hij zeker als puppy op een speelse manier zal gaan blaffen. De Boulam zit bovendien erg hoog in zijn energie. Om deze reden is het verstandig dat je hem vanaf jongs af aan afremt. Een Amerikaanse Bulldog kan ook veelvuldig gaan blaffen als hij zich verveelt. Je kunt hem gerust even alleen laten zonder dat hij overlast veroorzaakt. Het is dan wel verstandig dat je hem iets leuks te doen geeft, zodat hij geen tijd heeft om zich te vervelen.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een Franse Bulldog en een Amerikaanse Bulldog?

Hoe zorg je dat een Amerikaanse Bulldog rustiger wordt?

In principe blaft de Amerikaanse Bulldog maar weinig. Zeker als puppy kan het wel voorkomen dat hij speels begint te blaffen omdat hij erg sportief en dynamisch is. Hij is bijzonder enthousiast en heeft altijd energie voor tien. Om deze reden is het verstandig zijn energie een klein beetje af te remmen. Dit kun je doen door hem regelmatig genoeg uit te laten. Bovendien wil hij veel tijd doorbrengen met zijn gezin. Het is dus een echte gezinshond die snel gehecht raakt aan zijn baasjes. Ben je als baasje onrustig? Dan straalt dit af op dit hondenras. Je kunt de hond dus vooral rustig maken door zelf even rustig te worden.

Houd je Amerikaanse Bulldog bezig

De Ambulldog heeft een scherpe intelligentie en kan daarom goed met taken omgaan. Hij is vaak erg waakzaam en kan nog wel eens blaffen. Toch blaft dit hondenras veel minder in vergelijking met andere rassen. Hij let altijd goed op zijn omgeving en kan behoorlijk wantrouwend overkomen. Maar je hoeft niet bang te zijn dat de hond iemand aan zal vallen, want dat doet hij nooit zonder reden.

Je Amerikaanse Bulldog blaft in principe heel weinig. Dat heeft hij ook niet nodig, want dit hondenras heeft een imposante verschijning. Op die manier werkt zijn uiterlijk vaak al afschrikwekkend. De enige manier waarop de hond nog wel eens kan gaan blaffen, is als hij zich verveelt. Daarom doe je er goed aan hem bezig te houden als je bijvoorbeeld even op boodschap gaat. Laat een boel knuffels en andere speelgoed achter. Geef hem genoeg te doen, zodat hij zich niet verveelt. Pas als hij zich verveelt, zal hij zelf ook vervelend gedrag gaan vertonen.

Lees ook:  Is een Amerikaanse Bulldog gevaarlijk?

Blaffen is natuurlijk en nooit volledig te voorkomen

Je kunt een Amerikaanse Bulldog dus prima in huis halen als je een hond wilt die niet al te veel blaft. Hij is weliswaar erg loyaal aan zijn familie en niet graag alleen, maar blaffen is niet iets wat in de aard van dit ras zit. Toch is het belangrijk te onthouden dat ook dit ras gewoon een hond is. En honden blaffen soms. Dat is hun manier om zich te uiten. Hoewel overmatig blaffen vaak ongewenst is, is het blaffen op zich niet onwenselijk. Het is natuurlijk gedrag dat we als mens moeten accepteren. Blaft je Ambulldog toch overmatig veel? Dan kun je ervoor kiezen om hem op tijd te corrigeren. Leer dat overmatige blaffen d

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl