Welke maat bench voor een Duitse Herder?

duitse herder bench

Een bench kan soms best handig zijn voor je Duitse Herder, bijvoorbeeld wanneer je visite hebt, of omdat je hond moeite heeft met alleen zijn. Maar welke maat bench heb je nodig? Je wilt niet dat de bench te groot of juist te klein is. Wat is geschikt?

Over de Duitse Herder

De Duitse Herder is waarschijnlijk de bekendste herdershond. Sterker nog: veel mensen hebben het over ‘Herder’ als ze de Duitse Herder bedoelen. Het is een stabiele hond, die lief is, maar ook erg waaks kan zijn. Met de juiste opvoeding heb je een fantastisch gezelschapsdier. Duitse herders zijn betrouwbaar, gericht op hun baas en een tikkeltje dominant. Heb jij een Duitse Herder? Dan vraag je je misschien af welk formaat bench handig is.

Waarom een bench voor je hond?

Waarom zou je een bench willen hebben voor je Duitse Herder? Een bench heeft een aantal voordelen. Zo biedt de bench een rustpunt voor de hond. In veel families is de regel dat als de hond in de bench ligt, hij met rust gelaten moet worden. Zo heeft hij een eigen, veilige plek om zich terug te trekken. Het kan ook helpen om je hond in een bench te doen, wanneer hij veel in huis sloopt. Die kans is vooral in de puppytijd een stuk groter. Wees overigens niet bang dat het zielig is voor je Duitse Herder. Honden houden van holletjes waar ze zich in kunnen verstoppen. Zolang je de bench niet gebruikt als plek voor straf, zal je hond zich er vooral fijn voelen.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een Duitse Herder en een Mechelse Herder?

Welke bench voor je Duitse Herder?

De Duitse Herder is een relatief grote hond. De schofthoogte varieert van 50 tot 65 centimeter en de hond kan tussen de 22 en 40 kilo wegen. De hoogte en het gewicht is afhankelijk van het geslacht van je Duitse herder. Voor honden van dit formaat is een bench van 122-125 centimer een goede keuze. Deze worden soms ook maat L of XL genoemd. Kies voor een bench die niet te klein is.

Voor een puppy kopen

Wanneer je Duitse herder nog een puppy is, is zo’n grote bench echt te groot. Het is beter als een bench juist niet te groot is, zodat deze echt gebruikt wordt als plek om te ontspannen. Zo kan je puppy niet alle kanten op lopen. Het is echter ook zonde om telkens een nieuwe bench te kopen. Daarom kn je een grotere bench ook zelf gemakkelijk wat kleiner maken, door er een barricade in te plaatsen. Zo heeft de bench een kleinere ruimte om te liggen. Let wel goed op dat deze barricade volledig veilig is – zeker wanneer je regelmatig weg bent of de hondenbench niet in de gaten kunt houden. Je wilt niet dat de barriace bijvoorbeeld op je hond valt.

Hondenbench fijner en gezelliger maken

Gebruik de bench nooit als plek om je hond straf te geven. Stuur je Duitse Herder dus nooit boos naar de bench, want dan gaat hij het zien als een vervelende plek. Je kunt daarnaast de bench prettiger maken met bijvoorbeeld een lekker zacht kussen. Het kan ook helpen om een deken over de bench te doen, zodat je hond het nog meer ervaart als een holletje. Ideaal om lekker te ontspannen. Af en toen een beloningskoekje geven is natuurlijk ook altijd een slimme zet. Doe dit bijvoorbeeld als je Duitse Herder zich goed gedraagt of wanneer je weg bent van huis en je Duitse Herder wel wat afleiding kan gebruiken.

Lees ook:  8 mooiste Duitse Herder kruisingen (inclusief foto’s)

Let wel op: doe nooit speelgoed of een kauwbot in de hondenbench als je weg van huis gaat. Je hond kan hier in stikken, met alle gevolgen van dien.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl