8 mooiste Duitse Herder kruisingen (inclusief foto’s)

duitse herder kruising

De Duitse Herder is een geweldige hond. En dat geldt ook voor de kruisingen. Wanneer je Duitse Herder kruising in huis haalt, heb je het beste van twee werelden. Welke mooie Duitse Herder kruisingen zijn er allemaal? We delen de mooiste 8 met je.

Over de Duitse Herder

De Duitse Herder – ook vaak German Shepherd genoemd – is een populair ras, dat we bijvoorbeeld zien bij mensen thuis, maar ook als hulphond of politiehond. Deze hond is loyaal, intelligent en ziet er ook nog eens geweldig uit. Eén van de nadelen is wel dat de Duitse Herder door zijn enorme populariteit wel wat is doorgefokt. Hierdoor liggen gezondheidsproblemen op de loer. Maar het is een ontzettend lieve hond.

Duitse Herder kruisingen

De Duitse Herder heeft dus een geweldig karakter, maar vanwege de enorme populariteit van dit ras, kan het heel lastig zijn een fokker of een pup te vinden. De kruisingen zijn gelukkig ook ontzettend leuk. Deze hebben eigenschappen van de twee verschillende rassen. Je hebt dus een hond met eigenschappen van de Duitse Herder en dan van een ander ras.

Het is nooit precies duidelijk hoe je German Shepherd kruising er uit komt te zien. Dit is erg afhankelijk van welke genen de pup meekrijgt van zijn ouders. Het blijft dus altijd een verrassing. Houd hier rekening mee.

Lees ook:  Welke maat bench voor een Duitse Herder?

1. Golden Shepherd

Mix tussen: Duitse Herder en Golden Retriever

De Duitse Herder en de Golden Retriever zijn allebei intelligente honden. De Golden Retriever is meestal een speelsere hond, terwijl de Duitse Herder juist veel toewijding heeft. Bij de Golden Shepherd kun je deze kenmerken dus zeker verwachten. Het zal sowieso een zeer slimme hond zijn! Ga er dus zeker mee naar een hondencursus en train regelmatig met je hond. Dat zal hij geweldig vinden.

2. Shepweiler

Mix tussen: Duitse Herder en Rottweiler

De kruising tussen de Duitse Herder en Rottweiler is bijzonder te noemen. Beide honden staan er om bekend waaks te zijn. Ook zijn het allebei vrij intelligente hondenrassen. Dit zal een loyale hond zijn, die dol is op zijn baasje. Training zal wel echt belangrijk zijn, omdat beide honden intelligent zijn en moeten blijven leren.

3. Labrashepherd

Mix tussen: Duitse herder en Labrador

Deze kruising is er eentje tussen twee zeer populaire hondenrassen. De Duitse Herder en de Labrador. Deze kruising wordt ook wel Sheprador genoemd. Beide honden hebben veel beweging en training nodig. Het zal waarschijnlijk een vriendelijke hond zijn, die ook nog eens een pittig randje heeft. Qua kleuren kunnen er alle kleuren van de Labrador, of de Duitse Herder voorkomen. Ook een combinatie is mogelijk.

4. Shepsky

Mix tussen: Duitse Herder en Syberische Husky

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een Duitse Herder en een Mechelse Herder?

Deze kruising wordt ook wel Gerberian Shepsky. Deze hond heeft waarschijnlijk het intelligente en trouwe karakter van de Duitse Herder, maar kan ook een speelse kant van zich laten zien, die we kennen van de Syberische Husky. Waarschijnlijk is deze kruising tussen de Duitse Herder en Husky er eentje met een pluizige vacht. Houd er dus rekening mee dat hij veel zal verharen.

5. Malinois X

Mix tussen: Duitse Herder en Mechelse Herder

Twee herdersoorten samen in een kruising. Dit zijn twee prachtige herders, dus je weet vrijwel zeker dat je een mooie hond zult krijgen bij deze mix. Deze honden lijken erg op elkaar en kunnen daardoor ook goed worden gemixt. Dit is hoogstwaarschijnlijk een zeer loyale en energieke hond. Zorg dat je genoeg beweegt met hem en ga zeker ook naar een hondentraining met hem.

6. Corman Shepherd

Mix tussen: Duitse herder en Welsh Corgi

Iedereen houdt van het leuke uiterlijk van de Welsh Corgi. Een kruising tussen de Duitse Herder en de Welsh Corgi is waarschijnlijk een hond met korte pootjes. Beide honden zijn intelligent, al kan de Welsh Corgi wel wat eigenzinniger zijn.

7. Shepkita

Mix tussen: Duitse herder en Akita Inu

Deze kruising krijgt ook vaak de naam Akita Shepherd. De Akita Inu is een prachtige Poolhond, terwijl de Duitse Herder een meer Europeese of Amerikaans uiterlijk heeft. Qua uiterlijk zal dit dus vrijwel zeker bijzonder worden. Beide honden komen op voor hun baasje, dus je zal een beschermende hond hebben als je een kruising hebt tussen de Duitse Herder en Akita Inu.

8. Alaskan Shepherd

Mix tussen: Duitse Herder en Alaskan Malamute

Lees ook:  5 must-have producten voor de Duitse Herder

De Alaskan Malamute is een poolhond die erg beschermend is, net zoals de Duitse Herder. Je kunt er rekening mee houden dat een kruising tussen deze twee rassen dus een grote hond zal zijn, die erg beschermend is. Houd rekening met een langharige vacht die veel geborsteld moet worden.

Nog meer kruisingen

Er zijn nog meer kruisingen tussen de Duitse Herder. Eigenlijk is het zo dat de Duitse Herder met vrijwel elk ras een kruising kan vormen. Houd wel altijd in je achterhoofd dat een kruising de positieve eigenschappen van een ras kan hebben, maar ook de negatieve. Denk aan bepaalde gedragsproblemen of gezondheidsproblemen. Het is dus verstandig om je goed in te lezen over beide rassen voor een beter beeld.

Waar koop je kruisingen?

Veel kruisingen van de Duitse Herder ontstaan per ongeluk. Hierdoor kun je de puppy’s nooit met stamboom krijgen. Lokaal kunnen dit soort puppy’s wel eens worden aangeboden wanneer er een nestje is. Maar je zou ook eens in je lokale asiel kunnen kijken. Hier zitten vaak leuke kruisingen die echt een nieuw huisje nodig hebben.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl