6 beste fluffy of pluche hondenmanden

fluffy hondenmand

Als hondeneigenaar wil jij voor jouw hond het allerbeste geven, zoals een hondenmand of hondenbed dat comfortabel is. Zo krijgt jouw hond voldoende rust en ontspanning, iets dat heel belangrijk is. Een goede optie om dan te geven is een fluffy hondenmand, hondenkussen of hondenbed. Dit is lekker zacht en ziet er ook nog eens leuk uit. Wat zijn de beste fluffy hondenmanden?

Wat is een fluffy hondenmand?

Een fluffy hondenmand kan ook wel een pluche hondenmand worden genoemd. Deze manden zijn heel erg zacht en vaak gemaakt van nepbont. Omdat de manden zo zacht zijn, liggen ze heerlijk voor jouw hond. En honden hebben ontzettend veel rust nodig, omdat ze gemiddeld tussen de twaalf en veertien uur per dag slapen. Het is beter om dan een mand te geven die lekker zacht is, zodat ze goed kunnen ontspannen en ook echt een eigen rustplek hebben. Fluffy hondenmanden zijn meestal in allerlei kleuren beschikbaar, zodat ze ook echt in ieder interieur passen.

Maat van de mand

De maat van de mand is erg belangrijk. Je hond moet genoeg ruimte hebben, maar ook weer niet in een te grote mand liggen. Kijk goed hoe groot jouw hond is, zodat je weet welk formaat mand het beste past. Meestal is het zo dat grotere hondenmanden of hondenbedden ook duurder zijn. Houd hier dus rekening mee.

Is een zachte hondenmand wel goed?

Een te harde hondenmand is sowieso niet goed voor je hond. Zeker wanneer hij ouder wordt, kunnen er dan problemen ontstaan. Denk aan artrose. Omdat je hond veel in de mand ligt, is juist dan een goede ondersteuning onmisbaar. Ook een té zacht hondenkussen kan voor problemen zorgen, omdat dit niet voldoende ondersteuning biedt. Probeer zelf maar eens op een té zacht matras te slapen. Een goede vulling is pluche, omdat deze niet té zacht is en ook niet te hard.

Let echter altijd goed op het gedrag van jouw hond. Mocht je na enige tijd merken dat hij wat moeite heeft met opstaan of liggen, of wil hij helemaal niet in de mand liggen? Dan is daar waarschijnlijk wel een oorzaak voor. Raadpleeg dan eventueel een dierenarts om medische redenen uit te sluiten.

Lees ook:  8 honden die op een wolf lijken (inclusief foto's)

Beste fluffy hondenmanden

Wat de beste fluffy mand is, is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld:

 • Hoe zit het met de kwaliteit?
 • En is de mand enigszins betaalbaar?
 • Hoe ervaren de honden deze mand meestal?
 • In welke maat is de mand beschikbaar?
 • In welke kleuren zijn de fluffy hondenmanden te koop?
 • Is het schoonmaken van het hondenbed eenvoudig of juist?

We geven antwoord op deze vragen, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken voor jouw trouwe viervoeter.

1. Snoozle pluche hondenmand

De Snoozle Hondenmand is een pluche, zachte hondenmand met een ronde vorm. In deze mand kan jouw hond gemakkelijk zichzelf als balletje oprollen om heerlijk te slapen. De kwaliteit van deze hondenmand is zeer goed en door de extra toegevoegde pluche is hij superzacht. Goed om te weten is dat dit hondenkussen is gemaakt van duurzaam nylon. Je hond vindt deze mand ook heel fijn, omdat hij door de verhoogde rand een soortgelijk gevoel heeft als wanneer hij bij zijn moeder lag als puppy. De mand is eenvoudig te wassen in de wasmachine. Beschikbaar in maar liefst vijf verschillende kleuren: grijs, lichtgrijs, wit, roze, dark coffee, wolf grey en sandy beach. Zo vind je altijd een mand die bij jouw hond past.

De mand is te koop in de volgende maten:

 • Maat S: voor honden tot 30 cm in lengte
 • Maat M: voor honden tot 35 cm in lengte
 • Maat L: voor honden tot 50 cm in lengte
 • Maat XL: voor honden tot 60 cm in lengte
 • Maat XXL: voor honden tot 75 cm in lengte

Wanneer je je hond opmeet, hoef je de staart niet mee te tellen. Meet dus van de kop tot het achterwerk.

Let op: je ziet hieronder slechts één maat en één kleur. Als je op het product klikt, zie je de andere beschikbare opties.

2. Studio Proud comfortabele mand

Studio Proud heeft een donutvormige hondenmand met opstaande rand in verschillende maten en kleuren. Hierdoor is het altijd mogelijk om een mand te vinden die volledig past bij jouw wooninrichting. Deze hondenbedden hebben een fluffy buitenkant en zijn afgewerkt met duurzaam nylon. De verhoogde rand zorgtvoor een veilig gevoel bij jouw hond. De beschikbare kleuren zijn: lichtgrijs, donkergrijs, bruin en oud roze. De volgende maten zijn te koop:

 • S – 50 cm diameter – honden en katten tot 5 kilo
 • M – 60 cm diameter – honden en katten tot 10 kilo
 • L – 70 cm diameter – honden en katten tot 20 kilo
 • XL – 80 cm diameter – honden en katten tot 30 kilo
Lees ook:  Help! Mijn hond heeft hotspot

De maten S en M zijn eenvoudig in de wasmachine te doen, maar de maten L en XL zijn hier te groot voor. Deze zou je dus met de hand moeten wassen. Een stoommachine is ook een optie.

Let op: je ziet hieronder slechts één kleur. Als je op het product klikt, zie je de andere beschikbare kleuropties.

3. Pet Perfect Donut fluffy hondenmand

Pet Perfect heeft een hondenmand in een donutvorm ontwikkelt, die een hoge rand heeft, zodat jouw hond er heerlijk tegenaan kan liggen. Het is een fijne, zachte hondenmand, beschikbaar in twee kleuren. Grijs en crème en voorzien van anti-slip. Het wassen van deze mand is goed te doen, maar houd er wel rekening mee dat je dit het beste met koud water. Dus niet warm wassen. Hij kan wel in de wasmachine, maar let dus even op welk wasprogramma je kiest.

Deze mand is beschikbaar in twee maten: L en XL. De L-maat is voor honden zoals de Border Collie, Cocker Spaniel of de Corgi. De XL maat is goed voor bijvoorbeeld de Duitse Herder, de Labrador of de Australian Shepherd. Je kunt deze mand ook goed in een kunststof mand doen en zo gebruiken als kussen.

Let op: je ziet hieronder slechts één maat en één kleur. Als je op het product klikt, zie je de andere beschikbare opties.

4. Adoras Donut Pluizige Hondenmand

De zwarte, pluche Donut Hondenmand van Adoras is zeer comfortabel voor jouw hond en vooral geschikt voor de kleine en middelgrote honden. Deze maat is namelijk te koop in de maten S en M. Denk dus aan honden zoals de Jack Russell of de Teckel. Door de opstaande rand is dit donutvormige fluffy hondenbed ook heel goed voor honden die wat angstig zijn. In deze mand voelen ze zich namelijk erg vertrouwd. De bodem is antislip en vuilbestendig. Is de mand toch echt heel smerig geworden? Dan kun je hem ook in de wasmachine stoppen. Voordat je deze mand voor de eerste keer gebruikt, moet je hem wel eerst even goed opschudden.

Wanneer je deze mand koopt, krijg je er ook nog eens een gratis speeltouw bij voor jouw hond. Zulke extraatjes zijn natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Let op: je ziet hieronder slechts één maat. Als je op het product klikt, zie je de andere beschikbare opties.

 5. Scruffs Chester Hondenmand – een designmand

Wil je echt een mooie designmand die lekker zacht is? De Scruffs Chester Hondenmand is de mand die waarschijnlijk het beste opvalt met zijn prachtige uiterlijk. Deze mand ziet er mooi uit in een interieur. Dit is een zeer populaire hondenmand, die ook nog eens betaalbaar is. Door de vierkante hoeken heeft deze mand iets stijlvols. De Scrhuffs Chester hondenmand is geen échte pluizge mand, zoals de rest in dit artikel, maar biedt wel veel zachtheid en comfort aan jouw hond.

Lees ook:  Mag je chloor toevoegen aan een hondenzwembad?

Dit hondenbed is beschikbaar in twee verschillende kleuren: zwart en bruin. Ook is deze in verschillende maten te koop:

 •  Small – buitenmaat 50 x 40 cm, binnenmaat 30 x 25 cm
 • Medium – buitenmaat 60 x 50 cm, binnenmaat 40 x 35 cm
 • Large – buitenmaat 75 x 60 cm, binnenmaat 50 x 40 cm
 • Extra Large – buitenmaat 90 x 70 cm, binnenmaat 65 x 55 cm

De mand is gemakkelijk uit te wassen. Doe hem in de wasmachine en hij is weer helemaal schoon.

Let op: je ziet hieronder slechts één kleur. Als je op het product klikt, zie je de andere beschikbare kleuropties.

6. Rosewood hondenkussen voor kleine honden

Rosewood is een hondenkussen met een ovale vorm dat speciaal bedoeld is voor kleinere honden. Deze pluche hondenmand is alleen verkrijgbaar in grijs met crème en is bedoeld voor honden die niet zwaarder wegen dan een kilo. De binnenkant van deze mand is erg fluffy. De buitenkant is dat iets minder. De mand is te wassen in de wasmachine op dertig graden. Een groot voordeel van deze mand is dat hij lekker betaalbaar is en toch comfort biedt aan jouw lieve viervoeter.

Hoe zit het met fluffy hondenmanden van de Action of Ali Express?

Er zijn veel goedkope hondenmanden te koop, bij winkels zoals Action en Ali Express. Deze zijn hartstikke zacht en soms zelfs in geweldige felle kleuren te koop, maar echt goede ondersteuning bieden ze lang niet altijd. Daarnaast is het nooit precies duidelijk hoe veilig de materialen zijn waarmee de mand is gemaakt. Denk aan de veiligheid van jouw hond en kies bij voorkeur een mand waarvan je zeker weet dat deze voldoet aan onze veiligheidsnormen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl