Mag een hamster courgette eten?

hamster courgette

Een hamster is het gelukkigste wanneer hij het leuk heeft bij je. En dan is het ook belangrijk dat je hem voeding geeft die goed voor hem is. Maar wat geef je dan? Mag een hamster bijvoorbeeld courgette eten?

Over de hamster

Hamsters zijn knaagdieren die voornamelijk in de avonden en de nachten actief worden. Deze huisdieren zijn erg geliefd, bijvoorbeeld bij gezinnen. Ze zijn natuurlijk ook erg schattig en kinderen kunnen alvast leren hoe ze een dier kunnen verzorgen waar ze veel liefde voor terug krijgen. En bij een goede verzorging hoort ook goede voeding. Natuurlijk geef je dan speciale hamstervoeding, maar aanvullend kun je ook andere dingen geven, zoals gezonde en lekkere snacks.

Mag een hamster courgette eten?

Hamsters mogen courgette eten. De kans is groot dat ze het zelfs lekker vinden. Regelmatig groente eten is voor jouw hamster sowieso goed. Er zitten namelijk veel goede voedingsstoffen in de courgette. Maar let wel op dat ze er niet te veel van eten. Wissel het bij voorkeur af met andere voedingsstoffen. Was ook altijd even de courgette van tevoren en kies bij voorkeur voor biologische courgettes.

Wat maakt het goed?

In courgette zitten allerlei goede voedingsstoffen. Denk aan Vitamine A, Vitamine C, Vitamine K, ijzer en vezels. Dit helpt jouw hamster om gezond te blijven en optimaal te functioneren.

Lees ook:  Mag een hamster Andijvie eten?

Hoeveel courgette geven?

Geef niet meer dan een paar kleine stukjes of één plakje per keer. En geeft dit niet meer dan twee tot drie keer per week. Je mag op andere momenten best wat andere lekkere snacks geven, maar wissel dan af met andere groente, zoals wortel.

Mogen hamsters gekookte of gebakken courgette?

Het is beter om geen gekookte of gebakken courgette te geven aan je hamster. Houd het bij rouwe. Veel belangrijke voedingsstoffen verdwijnen bij het verhitten en vaak wordt er ook nog meer toegevoegd: bijvoorbeeld olie of boter om de courgette in de bakken. Dit is absoluut niet goed voor je hamster.

Pas op voor schimmel

Schimmel is niet goed voor je hamster. Hij kan er heel ziek van worden. Let dus altijd goed op dat er geen schimmel op de courgette zit die je hem geeft. Zorg er ook voor dat er nooit te lang stukjes courgette in het hamsterverblijf blijven liggen. Deze kunnen namelijk ook gaan schimmelen, met alle gevolgen van dien.

Wat kun je nog meer geven aan je hamster?

Er is nog meer voeding die je kunt geven aan je hamster. Benieuwd welke? We hebben een gids voor hamsters geschreven met een compleet overzicht. Zo weet je precies wat je hamster allemaal mag eten en wat niet.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl