Wat zijn de nadelen van een Jack Russell?

jack russell nadelen

De Jack Russell is een populaire en leuke hond. Toch is deze hond ook best pittig. Niet voor niets zijn asiels vaak gevuld met dit ras. Voordat je overweegt of je een Jack Russell wilt aanschaffen, is het dan ook verstandig om goed te kijken naar de punten die wat minder leuk zijn aan de Jack Russell. Wat zijn de nadelen van de Jack Russell?

Over de Jack Russell

De Jack Russell Terriër is klein en energiek. Van de kleinere hondenrassen is dit er eentje die vooral veel pit heeft. Het is een loyale, intelligente hond die vaak als jachthond is ingezet. Het mag duidelijk zijn: de Jack Russell heeft veel positieve eigenschappen en toffe voordelen. Maar het is belangrijk om je ook goed te beseffen dat deze hondjes ook enkele nadelen hebben.

Veel energie

De Jack Russell heeft ontzettend veel energie. Dat is iets leuks, maar besef goed dat dit hoge energieniveau altijd geldt. Daarom is regelmatig bewegen met je hond van groot belang. Ga wandelen, hardlopen of fietsen met je Jackie en zorg dat hij zijn energie kwijt kan. Beweging en wandelen is geen optie, maar echt een verplichting. Ook wanneer het regent, of wanneer je iets minder tijd hebt.

Mentale uitdaging nodig

Je moet je hond niet alleen lichamelijk uitputten, maar ook mentaal. De Jack Russell is nou eenmaal een intelligente hond, dus hij moet echt uitgedaagd worden. Het is belangrijk dat je hond genoeg mentale uitdaging krijgt. Bijvoorbeeld met een echte hondensport, of met denkspelletjes. Regelmatig trainen en spelletjes doen is heel belangrijk voor een Jack Russell.

Lees ook:  Kan een Jack Russel goed met kinderen omgaan? Kindvriendelijke hond?

Een Jack Russell kan veel blaffen

Jack Russells laten zichzelf vaak graag horen. Als jachthond is de Jack Russel Terriër erg alert en daarom zal hij ook snel aanslaan. Bijvoorbeeld wanneer hij iets vreemds voorbij het huis ziet lopen. Het vele blaffen kan wel worden afgeleerd, maar dit kost veel traning. En sommige Jack Russells leren het blaffen nooit af. Realiseer je goed dat het geblaf niet alleen voor jou, maar ook voor je buren best een nadeel kan zijn.

Pas op voor verlatingsangst

Een Jack Russell is erg loyaal en daarom zijn er veel Jack Russells die behoorlijke last van verlatingsangst kunnen hebben. Zeker wanneer ze te weinig beweging hebben gehad, kan dit probleem nog groter worden. Het is van groot belang dat je de tijd en moeite steekt in het trainen van je hond, zodat hij langzaamaan kan wennen aan het alleen zijn.

Ze zijn goed in ontsnappen

Jack Russells zijn honden die goed kunnen ontsnappen. Als je ze in de tuin laat, is de kans groot dat ze gemakkelijk een gaatje vinden waar ze door kunnen gaan. En omdat ze best eigenwijs en koppig kunnen zijn, is het nog best lastig om ze terug te vinden.

Ze graven veel

Als aanvulling op het vorige kunt: Jack Russells graven graag en veel. Hecht jij veel waarde aan je mooie tuin, realiseer je dan dat de kans vrij groot is dat de Jack Russell er dan in gaat graven. Afleveren is mogelijk, maar kan alsnog veel tijd kosten en moeilijk zijn.

Lees ook:  Hoeveel beweging heeft een Jack Russell nodig?

Een Jack Russell kan niet met elke hond overweg

Jack Russells kunnen nog wel eens problemen hebben met andere honden. Vooral wanneer de Jack Russell niet goed gesocialeerd is. Belangrijk is dus altijd om je hond goed te socialiseren met andere honden, het liefst wanneer hij nog jong is.

Jack Russells zijn vooral ook leuk

De genoemde nadelen zijn vooral belangrijk om te realiseren wat je in huis haalt. Maar weet: heb je een Jack Russell, dan zal je er enorm veel liefde van krijgen. Deze intelligente honden zijn loyaal en hebben al bij veel mensen een plekje in het hart veroverd. Ben jij de volgende?

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl