Mag een konijn rucola eten?

konijn rucola

Met een konijn als huisdier heb je altijd wel gezelligheid. En als je zo van je huisdier houdt, dan geef je hem graag ook iets lekkers. Bijvoorbeeld wat sla, zoals rucola. Maar is dit wel veilig? Mag je konijn rucola eten?

Over konijnen

Het konijn is officieel geen knaagdier, maar wordt wel vaak zo gezien door mensen. Deze dieren zijn leuk als huisdier. Je kunt ze binnen houden, maar bijvoorbeeld ook in de tuin. Er zijn verschillende konijnensoorten, zoals de Vlaamse Reus of het Dwergkonijn. Er is speciaal konijnenvoer beschikbaar. Bij het geven van gezonde snacks aan je konijn, denken we vooral aan groente.

Mag een konijn rucola eten?

De meeste slasoorten zorgen voor problemen bij konijnen. Ze hebben snel last van hun maag. Maar dat geldt niet voor rucola. Een konijn mag rucola eten. Het is goed voor ze, omdat er goede voedingsstoffen in zitten. Denk aan Vitamine C en Vitamine K. Daarnaast zorgt het dus niet voor gezondheidsproblemen.

Hoeveel mag je geven?

Je mag elke dag wel een klein handje rucola aan je konijn geven. Overdrijf niet, dus geef geen grote hoeveelheden. Maar elke dag iets, is prima. Je kunt het ook nog afwisselen met andere groente. Afwisseling in de voeding van je konijn is altijd goed.

Pas op voor schimmel

Let altijd goed op schimmel. Je konijn kan behoorlijk ziek worden als het rucola eet dat beschimmeld is. Controleer dus altijd of het goed te eten is. Houd als maatstaaf: zou je het zelf niet eten? Geef het dan ook niet aan je konijn. Zorg er ook altijd voor dat je de rucla eerst even wast voordat je het aan je konijn geeft.

Lees ook:  Mag een konijn spinazie eten? Veilige groente of niet?

Meer voedingstips voor konijnen

We hebben een overzicht gemaakt waarin je precies kunt zien wat een konijn wel of niet mag eten. Bekijk onze complete voedingsgids voor konijnen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl