Mag een konijn appel eten? En hoe zit het met de appelpitjes?

konijn appel

Het is maar saai om je konijn telkens konijnenvoer te geven. Daarom kun je ook lekkere tussendoortjes geven. Zo krijgt jouw konijn lekker veel gevarieerd eten. Maar je kunt natuurlijk niet zomaar alles aan je konijn voeren. Hoe zit het bijvoorbeeld met appel? Mag een konijn appel eten? En hoe zit het met appelpitjes?

Over konijnen

Konijnen zijn erg populaire huisdieren. Officieel is het geen knaagdier, al worden ze wel vaak onder die groep gezet door mensen. Konijnen behoren tot de haasachtigen. Er zijn veel verschillende soorten konijnenrassen, waaronder de Angora en de Rex. Konijnen zijn echte groepsdieren en houden van contact met soortgenoten, of met hun eigenaar. Er bestaat speciaal konijnenvoer dat je jouw konijn kunt voeren. Ook hooi is erg belangrijk voor je konijn. Aanvullend kun je dan ook nog lekker extra’s geven. Zoals appel. Maar mag dat wel?

Mag een konijn appel eten?

Appel is veilig voor je konijn om te eten. De kans is ook groot dat je konijn het erg lekker zal vinden. Let wel op dat je geen appelpitjes geeft. Deze kunnen giftig zijn. Bij appel geldt ook altijd: geef nooit te veel. Zorg ervoor dat appel altijd een lekkernij blijft, zodat jouw konijn niet te veel suikers binnenkrijgt. Kies bij voorkeur voor biologische appels.

Lees ook:  Mag een konijn rucola eten?

Wat is het gevaar van appels?

Appels zitten vol met fruitsuikers. Als je konijn hier te veel van krijgt, kan hij last van overgewicht hebben of juist aan de diarree raken. Diarree is voor konijnen heel gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn. Overgewicht is eveneens gevaarlijk, omdat

Mogen appelpitjes?


De appelpitjes bevatten giftige stoffen, en kun je daardoor beter niet voeren aan je konijn. Nou is één pitje niet meteen een probleem, maar voorkomen is in dit geval beter dan genezen.

Mag het steeltje?

Het steeltje van de appel kun je beter niet aan je konijn geven. Dit is, net zoals appelpitjes, giftig. Een keer een appelsteel aan je konijn geven is niet erg en ook niet direct dodelijk, maar toch is het slim om voorzichtig te blijven.

Mogen konijnen gedroogde appel eten?

Gedroogde appel wordt afgeraden. Het is beter om verse appel te geven. Zo weet je zeker dat er geen extra conserveringsmiddelen zijn toegevoegd.

Mag een konijn appelsap drinken?

Geef je konijn water. Ander drinken, dus ook appelsap, is niet verstandig. Appelsap is calorierijk en je konijn kan er al snel te veel van drinken. Daarnaast kan de appelsap te lang blijven staan, waardoor er schimmelvorming ontstaat. Voorkom dat je konijn hier ziek van wordt.

Hoe veel appel mag je voeren?

Geef je konijn niet meer dan ongeveer een kwart appel per week. Je kunt dit ook nog afwisselen met andere soorten tussendoortjes. Geef bijvoorbeeld stukjes groente of andere fruit.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl