Mag een konijn spinazie eten? Veilige groente of niet?

konijn spinazie

Wil jij je konijn groente geven als gezond tussendoortje? Dan denk je misschien aan spinazie. Maar, hoe zit dit? Mag een konijn spinazie eten? Is het veilig om te geven en zo ja, hoeveel mag een konijn hiervan eten?

Over het konijn

Konijnen zijn hartstikke leuke dieren om te houden als huisdier. Ze zijn populair bij families en kunnen ook goed in bijvoorbeeld de tuin worden gehouden. Er zijn verschillende konijnenrassen die erg geliefd zijn. Denk aan de Vlaamse Reus. Wil jij jouw konijn iets goeds geven? Dan is groente vaak een optie waar direct aan wordt gedacht.

Mag een konijn spinazie eten?

Een konijn mag spinazie eten. De kans is ook groot dat hij het erg lekker vindt. Spinazie kan helemaal geen kwaad voor je konijn en bevat zelfs goede voedingsstoffen. Denk aan ijzer en vitamine A. Geef bij voorkeur alleen verse spinazie en let er op dat er geen schimmels op zitten. Het allerbeste is natuurlijk om biologische te geven.

Waar moet je voor oppassen?

Er zitten helaas niet alleen goede voedingsstoffen in spinazie. Je moet oppassen voor de oxalaten waar je konijn verkeerd op kan reageren. Dit komt vooral voor wanneer een konijn te veel spinazie eten.

Lees ook:  Kunnen konijnen en chinchilla's in hetzelfde hok?

Hoeveel spinazie mag je geven?

Hoeveel je mag geven is natuurlijk vooral afhankelijk van het formaat van je konijn. Een groot konijn kan meer eten dan een kleintje. Voor kleinere konijnen zijn een paar blaadjes per keer voldoende. Bij een groter konijn kun je prima tien blaadjes spinazie geven.

Mag bevroren of uit blik?

Het is beter om geen bevroren spinazie of spinazie uit blik te geven aan je konijn. Houd het altijd bij vers.

Meer lekkers voor je konijn

In ons handige overzicht kun je precies zien wat een konijn wel of niet mag eten. Bekijk onze complete voedingsgids voor konijnen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl