Shiba Inu pup kopen? 27 betrouwbare fokkers

shiba inu pup

Op zoek naar een leuke Shiba Inu pup? De Shiba Inu is een geweldige hond om te hebben. En gelukkig zijn er nog redelijk wat betrouwbare fokkers. Welke fokkers zijn er, en waar moet je op letten?

Over de Shiba Inu

De Shiba Inu is een kleine Japanse hond, die oorspronkelijk als jachthond werd gefokt. Hij wordt wel eens gezien als een hond die zich meer als kat gedraagt. Zo is hij vrij koppig en minder gehoorzaam en heeft hij ook behoefte aan rust. De Shiba Inu heeft veel energie en een zeer geschikte familiehond.

Lees ook: 12 dingen die je nog niet wist over de Shiba Inu

Wat kost een Shiba Inu?

Een Shiba Inu pup inclusief stamboom zal meestal tussen de 1200 en de 2000 euro kosten. Zoek je een hond met een topbloedlijn? Bijvoorbeeld met prijswinnaars? Dan lopen de kosten nog hoger op.

Dit lijkt best duur, maar het is goed om te beseffen dat een goede, erkende fokker ook behoorlijk wat kosten maakt en daarnaast ook nog eens tijd stopt in het verzorgen van de puppy’s. Zo moeten de ouderdieren getest worden op erfelijke aandoeningen en moeten de pups verschillende gezondheidstesten krijgen. Ook worden ze al op jonge leeftijd gesocialiseerd, zodat jij een nog leukere hond krijgt.

Lees ook:  12 dingen die je nog niet wist over de Shiba Inu

Betrouwbare fokkers in Nederland

De Shiba Inu is alleen maar populairder aan het worden. Dat komt ook door de verschillende meme’s die online verschenen zijn en de bijbehorende cryptocoins. Maar het komt natuurlijk vooral om het feit dat de Shiba gewoon hartstikke leuk is. Hoe populairder een hondenras, hoe groter de kans is op broodfokkers. Dit zijn onbetrouwbare fokkers, die pups fokken in verschrikkelijke omstandigheden. Zo moet de moederhond bijvoorbeeld nestje na nestje krijgen en worden de dieren nauwelijks op hun gezondheid getest.

Het is dus beter om te kiezen voor een betrouwbare fokker. Fokkers kunnen zich bijvoorbeeld aansluiten bij de rasvereniging Nipponinu. Deze rasvereniging controleert fokkers en alleen als zij voldoen aan het fokreglement, kunnen ze zich aansluiten.

Houd er rekening mee dat betrouwbare fokkers vaak een lange wachtlijst hebben van geïnteresseerden. Het is dus goed mogelijk dat er niet direct een pup voor jou is.

Shiba Inu Fokkers in Drenthe

Naam FokkerPlaatsWebsite
Chiisana KitsuneAssenWebsite

Shiba Inu Fokkers in Flevoland

Naam FokkerPlaatsWebsite
Go Okami No TsukiLelystadWebsite

Shiba Inu Fokkers in Friesland

Naam FokkerPlaatsWebsite
Yoru no HimeKootstertilleWebsite

Shiba Inu Fokkers in Gelderland

Er zijn helaas geen Shiba Inu fokker in Gelderland bekend.

Shiba Inu Fokkers in Groningen

Naam FokkerPlaatsWebsite
Go Yukiko KenshaGroningenWebsite
Senshi no HimeScheedmaWebsite

Shiba Inu Fokkers in Limburg

Naam FokkerPlaatsWebsite
Go IkkigayoVijlenNiet aanwezig
Kennel Of the Potala PalaceLeveroyWebsite

Shiba Inu Fokkers in Noord-Brabant

Naam FokkerPlaatsWebsite
Go KuroakasouNuenenWebsite
Go ShansoumeiUdenWebsite
Silent WitnessOosterhoutWebsite

Shiba Inu Fokkers in Noord-Holland

Naam FokkerPlaatsWebsite
Mara-ShimasLandsmeerWebsite
Nami no GyanguLandsmeerWebsite
O Wata Tsu MiDen HelderWebsite
Of the Queen of ShibaMedemblikWebsite
Of the Willow TayZuid-ScharwoudeNiet aanwezig
Saba-YoukosHoofddorpNiet aanwezig
Seabright SilverPurmerendNiet aanwezig

Shiba Inu Fokkers in Overijssel

Naam FokkerPlaatsWebsite
Shizen no TamashiiAlmeloWebsite

Shiba Inu Fokkers in Utrecht

Naam FokkerPlaatsWebsite
Minato MokumSoestWebsite

Shiba Inu Fokkers in Zeeland

Naam FokkerPlaatsWebsite
Akiyo-MitsuVlissingenWebsite
KagetoraSint PhilipslandWebsite

Shiba Inu Fokkers in Zuid Holland

Naam FokkerPlaatsWebsite
Autumn WolfDen HaagNiet aanwezig
Go Ukiyo SouSliedrechtWebsite
JaklhoDordrechtWebsite
Jiyuna SeishinRotterdamWebsite
YorokobiSliedrechtWebsite
 Yumikoshima Krimpen aan den IJsselWebsite

Waar moet je op letten bij het kopen van een pup?

Koop niet zomaar een pup, maar zorg dat je eerst een goede connectie en klik met de fokker hebt. De meeste fokkers houden van de dieren en hebben het beste met ze voor. Als ze zien dat jij serieus bent en echt een hondje wil hebben die een vriend voor het leven is, dan zal hen dat ook een goed gevoel geven. Kijk ook altijd naar je eigen gevoel bij een kennel. Voel je een klik? Kun je later eventueel ook nog bij ze terecht met vragen over je pup? Welke gezondheidschecks doen ze? Stel vragen en zorg dat je precies weet wat je moet weten.

Lees ook:  Verhaart een Shiba Inu veel? + vachtverzorging tips

Heb geduld

Zoals aangegeven: er kunnen soms best lange wachtrijen zijn bij een fokker. Sommige fokkers hebben maar één of twee keer per jaar een nestje pups. Je moet dus echt geduld hebben.

Wil je liever niet te lang wachten? Ga dan niet zomaar ergens anders een pup vandaan halen. Want de kans op gezondheidsproblemen is wel heel groot. Je zou eventueel wel kunnen overwegen om eens naar een asiel te gaan. Wie weet zit daar nog een lieve Shiba Inu of een totaal andere hond waar je een hartstikke leuke klik mee hebt.

Ervaringen met deze kennels?

Heb je ervaring met de kennels in deze lijst, of juist ervaring met een hele andere fokker? Dan horen we graag van je. Deel jouw ervaring, zodat een volgende hondeneigenaar ook een fantastische hond kan kopen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl