20 leukste Shiba Inu kruisingen (inclusief foto’s)

shiba inu kruising

De Shiba Inu is een prachtige hond, die steeds populairder wordt. Wist je dat er ook veel bijzondere kruisingen zijn met de Shiba Inu? Welke kruisingen zijn er allemaal en wat maakt deze kruisingen zo bijzonder?

Over de Shiba Inu

De Shiba Inu is een Japanse hond. Oorspronkelijk werd hij gefokt als jachthond, maar tegenwoordig is het ook een echte gezelschapshond. Wel wordt hij vaak met een kat vergeleken, omdat hij niet zo gehoorzaam is en ook erg koppig kan zijn. Met zijn kleine formaat en bijzondere karakter, is dit een hond die je niet zo snel zult vergeten.

Shiba Inu kruisingen

Misschien ben je op zoek naar een hond met kenmerken die echt passen bij de Shiba Inu, maar die toch iets unieks heeft. Kruisingen zijn vaak erg bijzonder, omdat er geen enkele andere hond is die er precies zo uit ziet. Het zijn dus unieke honden.

Bij een kruising weet je nooit precies wat je kunt verwachten. De pup kan kenmerken krijgen van de moeder, of juist veel meer van de vader. Dit maakt een kruising juist zo leuk.

1. Shiba Husky

Mix tussen: Shiba Inu en Siberische Husky

Als je een hond wil met het formaat van een Shiba Inu, die een wat wolfachtig uiterlijk heeft, dan zit je met de Shiba Husky helemaal goed. Dit zal hoogstwaarschijnlijk een hond worden die zeer actief is en die waarschijnlijk wat kleiner is. Ook is de kans zeer groot dat de hond een dikke vacht heeft. Veel borstelen is dan ook aan te raden.

2. Shi-Poo

Mix tussen: Shiba Inu en Poedel

Bij de Shi-Poo is het even afwachten hoe de vacht van de hond wordt, maar de kans is groot dat er een pup zal zijn waar mensen met een hondenallergie slecht op reageren. Dit is namelijk meestal het geval bij Poedel kruisingen. Maar houd er wel rekening mee dat deze hond toch ook echt een dubbele vacht kan hebben.

Meer Poedel kruisingen zien? Bekijk ons artikel: 20 leukste Poedel kruisingen – Doodle honden (inclusief foto’s)

3. Shepherd Inu

Mix tussen: Shiba Inu en Duitse Herder

Wanneer je twee honden met elkaar kruist die veel zelfvertrouwen hebben, krijg je een hond die niet snel terugdeinst en een eigen wil heeft. Maar: hij zal waarschijnlijk ook goed te trainen zijn. Bied vooral veel duidelijkheid aan je hond.

Lees ook:  Shiba Inu pup kopen? 27 betrouwbare fokkers

Meer Duitse Herder kruisingen? Lees ons artikel: 8 mooiste Duitse Herder kruisingen (inclusief foto’s)

4. PomShi

Mix tussen: Shiba Inu en Pomeriaan (Dwergkeeshond)

De Pomshi is een geliefde kruising van twee bijzondere honden. Je krijgt vrijwel zeker een lieve, eigenzinnige hond. Beide honden hebben een dikke, dubbele vacht, dus houd er rekening mee dat deze hond veel zal verharen. Maar dat je een bijzondere hond zal hebben, is wel zeker.

5. Shibador

Mix tussen: Shiba Inu en Labrador Retriever

De Shibador zal zeker een intelligente hond zijn, omdat beide ouders dit ook zijn. Ook heb je een zeer nieuwsgierige hond, die graag bij wil leren, maar die tegelijkertijd erg eigenzinnig en koppig is. Maar bovenal heb je een goede vriend.

Meer Labrador kruisingen zien? Lees: 15 populaire Labrador kruisingen (inclusief foto’s)

6. Shibadach

Mix tussen: Shiba Inu en Teckel

Zoek je een hond die lekker klein is en veel energie heeft? Dan is de Shibadach een goede optie voor je. De kans is groot dat deze kruising kort op de poten zal staan en een lang lichaam heeft. Ook zal deze hond je vooral veel liefde geven.

Deze kruising wordt ook nog wel eens Shibafox genoemd.

7. Aussie Shiba

Mix tussen: Shiba Inu en Australian Shepherd

De Australian Shepherd en de Shiba Inu zijn allebei zeer actieve honden. Ze hebben veel beweging nodig en zijn ook erg intelligent. Waarschijnlijk zal de Aussie Shiba wel wat koppig zijn en lang niet altijd even goed willen luisteren. Ook zou hij wat gereserveerd kunnen zijn. Opvallend zal waarschijnlijk de vachtkleur en misschien zelfs de ogen van deze hond zijn.

Meer Australian Shepherd kruisingen? Lees: De 7 mooiste Australian Shepherd kruisingen

8. Border Collie Inu

Mix tussen: Shiba Inu en Border Collie

Als je de Shiba Inu en de Border Collie met elkaar kruist, heb je een hond die zeer actief is en daarnaast ook erg intelligent. Met deze hond moet je echt een hondensport gaan doen. Daar zal hij veel aan hebben.

9. Shi Beagle

Mix tussen: Shiba Inu en Beagle

De Shi Beagle is een hond met een hoog jachtinstict. Daarnaast is dit een eigenwijze hond, die voor de nodige humor zal zorgen. Aangezien beide ouderhonden niet al te groot zijn, zal ook de Shi Beagle niet te groot zijn.

10. Corgi Inu

Mix tussen: Shiba Inu en Welsh Corgi

Lees ook:  Verhaart een Shiba Inu veel? + vachtverzorging tips

Wanneer je een eigenzinnige, vrolijke hond wil hebben, dan is de kruising tussen de Shiba Inu en de Welsh Corgi een goede optie. Dit zal sowieso een kleine hond worden, die waarschijnlijk kort op de poten heeft en een lange rug heeft. Dit zal hoe dan ook een hond worden die graag in de spotlight staat.

11. Shocker

Mix tussen: Shiba Inu en Cocker Spaniel

De Shocker, een leuke bijnaam voor een leuke hond. De combinatie van het vriendelijke karakter van de Cocker Spaniel en het eigenzinnige karakter van de Shiba Inu maakt van deze hond iets unieks. Dit is een enthousiaste, vrolijke hond die waarschijnlijk een gemiddeld formaat zal hebben.

12. Golden Shiba

Mix tussen: Shiba Inu en Golden Retriever

De kans is heel groot dat een Golden Shiba de typische goudkleurige vacht van een Golden Retriever heeft. Al zijn andere kleuren ook goed mogelijk. De kans is ook erg groot dat deze hond een sterk jachtinstinct heeft. Een speciale jachtcursus doen met je hond is dan ook leuk om te doen.

13. Pug Shiba

Mix tussen: Shiba Inu en Mopshond

Dit is een zeldzame kruising van de Shiba Inu. De keren dat je hem ziet, zal je waarschijnlijk moeten lachen. Het is namelijk een komische hond, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua persoonlijkheid.

14. Jack Inus

Mix tussen: Shiba Inu en Jack Russell

De Jack Inus is een energieke hond, met een geheel eigen wil. Dit is geen kruising bestemd voor de beginnende hondeneigenaar, omdat de juiste opvoeding en duidelijkheid erg belangrijk is. Je moet ook zeker regelmatig gaan wandelen. Een hondensport volgen kan ook slim zijn. Deze hond moet namelijk echt zijn energie kwijt kunnen.

15. Shibakita

Mix tussen: Shiba Inu en Akita Inu

De Shiba Inu en de Akita Inu hebben qua uiterlijk wel wat gelijkenissen. Het zijn allebei immers Japanse honden. Deze kruising kan prima worden ingezet als waakhond. Naar onbekenden toe kan hij wat gereserveerd zijn. Wil je dit niet? Dan is het belangrijk je hond goed te socialiseren.

16. Cava Inu

Mix tussen: Shiba Inu en Cavalier King Charles Spaniel

Bij de Cava Inu weet je in ieder geval dat je een hele lieve hond zult hebben, die graag deel uitmaakt van de familie waar hij woont. Let wel op: de kans is aanwezig dat deze kruising last heeft van verlatingsangst. Dit is wel enigszins te trainen, maar dit kost wel de nodige tijd.

17. Shiba Chi

Mix tussen: Shiba Inu en Chihuahua

Lees ook:  Verhaart een Shiba Inu veel? + vachtverzorging tips

De Chihuahua is de kleinste hond die er is. Het is tevens geen gemakkelijke hond om op te voeden, omdat hij nogal eenkennig is. Houd hier rekening mee wanneer je een Shiba Chi wil. Deze hond zou ook erg eenkennig kunnen zijn. Goede socialisatie is daarom ook erg belangrijk.

18. Shiba Malamute

Mix tussen: Shiba Inu en Malamute

Als je twee poolhonden met elkaar mixt, krijgt je de Shiba Malamute. De ene hond is vrij groot, de andere klein, dus het is moeilijk te zeggen hoe de puppy’s er precies uit komen te zien. Wel zal dit waarschijnlijk een hond zijn die het heerlijk vindt om te rennen. Let er op: waarschijnlijk kan hij gereserveerd zijn en is goede training en opvoeding belangrijk. Dit is geen hond voor beginners.

19. Chowba

Mix tussen: Shiba Ina en Chow Chow

Deze kruising wordt ook nog wel eens Chow Inu genoemd. Je weet in ieder geval zeker dat deze hond pluizig zal worden en veel haar heeft. Let er wel op dat je deze hond beter niet los kan laten lopen, omdat hij de neiging kan hebben achter prooidieren aan te rennen.

20. Shibo

Mix tussen: Shiba Inu en Boston Terrier

Omdat de Shiba Inu en de Boston Terrier een vergelijkbaar gewicht hebben, is dit een kruising die vaker voorkomt dan je misschien verwacht. Hun persoonlijkheden zijn wel heel verschillend. De Shiba Inu is wat gereserveerder en eigenwijzer, terwijl de Boston Terrier juist heel sociaal is. Hoe de pup zal worden is daardoor nooit goed te voorspellen en maar net afhankelijk van de ouderdieren.

Nog meer kruisingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer kruisingen te vinden met de Shiba Inu. Eigenlijk is een kruising met ieder ras wel mogelijk. Kruisingen kunnen per ongeluk ontstaan, maar toch ontzettend leuk zijn. Ze zien er net wat anders uit dan een rashond en hebben daardoor iets unieks.

Waar koop je een kruising?

Voor kruisingen zijn er geen rasverenigingen, wat betekent dat er geen richtlijnen zijn als het om het fokken gaat. Hierdoor kan iedereen een nestje pups van een Shiba Inu kruising aanbieden. Je kunt kruisingen daardoor ook overal vinden. Wees altijd alert en stel kritische vragen. Eventuueel zou je ook kunnen kijken bij een lokaal asiel of opvangcentrum voor leuke Shiba Inu kruisingen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl