15 bijzondere witte honden – zo wit als sneeuw

Witte honden zijn prachtig! Ze vallen direct op en lijken rechtstreeks uit een sneeuwlandschap te komen. Welke rassen zijn er die standaard een prachtige witte vacht hebben? Deze 15 bijzondere witte hondenrassen moet je gezien hebben!

Honden met een witte vacht

Er zijn honderden hondenrassen en de meeste daarvan hebben een bruine of zwarte vacht. Het komt ook heel vaak voor dat honden een vacht hebben met meerdere kleuren. Wat je minder vaak ziet, is een hond die volledig wit is. En toch zijn er genoeg rassen die dit hebben. Een aantal ervan komen van oorsprong uit koude gebieden, waar meer sneeuw is.

Er zijn natuurlijk ook albino’s. Dit zijn honden die geen pigment aanmaken en daardoor wit zijn. Je herkent ze meestal ook aan rode ogen. Albino’s vind je in vrijwel ieder ras, maar in dit artikel richten we ons op honden die helemaal wit zijn, omdat het de rasstandaard is.

1. Witte Zwitserse Herder

De Witte Zwitserse Herder wordt door veel mensen ook wel de Witte herder genoemd. Het is een middelgrote hond. Hij is zeer actief en waakzaam. Soms is hij wat gereserveerd naar anderen toe. Met de juiste opvoeding heb je hier een fantastische hond, waar je absoluut mee opvalt wanneer je ermee door het park loopt. Houd er wel rekening mee dat deze hond veel verhaart.

Witte Zwitserse Herder

2. Bichon Frise

De Bichon Frise is een klein, pluizig wit hondje. Deze hond is hypoallergeen, dus mensen met een hondenallergie hebben veel minder last van dit diertje. Het is wel een hond die snel blaft, dus hier moet je wel rekening mee houden wanneer je deze hond in huis wilt hebben. Hierdoor is hij mogelijk wat minder geschikt voor bijvoorbeeld een flat.

Witte Bichon Frise

3. Samojeed

De Samojeed is een echte familiehond, de meteen opvalt vanwege zijn langharige vacht. Helemaal wit, natuurlijk, want dit is een echte Poolhond. Deze hond lijkt altijd te lachen, omdat zijn lippen iets omhoog staan gekruld. De Samojeed is lekker actief, en gaat graag met zijn eigenaar op pad.

Witte Samojeed

4. Maltezer

De Maltezer is een langharige, kleine hond. De vacht van deze hond hoort volgens de rasstandaard spierwit te zijn, maar een ivoorkleurige vacht mag ook. Het is een actieve en tegelijkertijd gevoelige hond, die vooral op zijn best is in een gezin waar hij veel liefde krijgt

Maltezer

5. Poedel

De Poedel kan helemaal wit zijn, maar ook andere kleuren hebben zoals bruin of zwart. Doorgaans heeft hij geen vlekken of stippen. De poedel is een zeer intelligente hond, die oorspronkelijk als jachthond werd gebruikt. Een voordeel is ook dat de Poedel meestal goed gehouden kan worden door mensen die een hondenallergie hebben.

Poedel

6. Bull Terrier

De Bull Terrier is een hond die in meerdere kleuren voorkomt en je ziet ze met regelmaat met een geheel witte vacht. De Bull Terrier is een leuke, speelse hond met een bijzonder uiterlijk. Zijn hoofd heeft bijna een soort eivorm. Geef deze hond voldoende aandacht. Ook is de hond best eigenzinnig, wat hem nou juist zo geliefd maakt. Ga lekker met hem wandelen of gooi met een bal en je hebt er een geweldig huisdier aan!

Witte Bull Terrier

7. Pyrenese berghond

Op zoek naar een grote witte hond? De Pyrenese berghond komt – zoals de naam wel doet vermoeden – van oorsprong uit de Franse Pyreneeën. Deze honden zijn ontzettend groot. Een reu kan een schofthoogte van wel 80 centimeter bereiken. Ook is het goed om te realiseren dat deze hond geen gemakkelijke is om op te voeden. Het is een waakhond die graag zijn eigen gang gaat. Een strakke opvoeding is dus heel belangrijk, anders loopt hij zo met je weg.

Pyrenese berghond

8. Bedlingtonterriër

De Bedlingtonterriëris een prachtige hond die al een tijdje meegaat. Het ras bestaat namelijk al sinds het einde van de achttiende eeuw. Zijn wollige, witte vacht mag niet worden geplukt. De vacht is vooral op zijn kop erg krullend. Van oorsprong werd hij gefokt om op otters en vossen te jagen. Het is een gespierde, energieke hond die niet zo snel ergens bang voor is.

Bedlingtonterriër

9. Argentijnse Dog

Veel honden in deze lijst zijn Poolhonden, maar de Argentijnse Dog is dat niet. Hij komt van oorprong uit Argentinië. Deze hond heeft een korte, witte vacht. Het is best een grote hond, en ook eentje met heel veel kracht. Het is geen hond voor beginners, juist omdat hij zo sterk is. Deze hond is niet zo snel ergens bang voor en gaat graag zijn eigen weg. Een duidelijke opvoeding is dan ook van groot belang.

Argentijnse dog

10. Amerikaanse Eskimo Dog


De Amerikaanse Eskimo Dog wordt ook wel Eskie genoemd. Deze Poolhond ziet er heel erg pluizig uit, en zijn dubbele, witte vacht, zal hem goed warm houden. Het is een middelgrote hond. Houd er rekening mee dat deze hond nog veel oerinstincten heeft, en dat het daardoor lang niet altijd goed gaat met andere dieren. Hij kan ze zo maar aanvallen. Het zijn waakhonden, die gereserveerd zijn naar mensen die ze niet goed kennen. Ook is het een hele enthousiaste hond. Als hij eenmaal van je houdt, dan heb je een vriend voor het leven! Let er overigens wel op dat deze hond flink zal verharen.

Amerikaanse Eskimo Dog

11. Coton de Tulear

De Coton de Tulear is de enige rashond die van oorsprong uit Madagaskar komt. Het wordt dan ook gezien als de nationale hond van het land. Dit is een kleine hond met een witte vacht. Deze hond kan heerlijk rustig bij je op schoot kruipen, en tegelijkertijd uitblinken in hondensporten, zoals behendigheid. Het is een hond die je graag aan het lachen maakt en die veel van knuffelen houdt. De vachtverzorging van deze hond is niet heel ingewikkeld. Borstelen, en af en toe even naar de trimmer.

Coton de Tulear

12. Witte grote Keeshond


Naar schatting bestond de Witte grote Keeshond al zo’n 400 jaar voor Christus. Het is een redelijk grote hond, met een schofthoogte van maximaal 50 centimeter. De Witte grote Keeshond heeft een dubbele vacht, die volledig wit is. Door deze dubbele vacht moet je rekening houden met veel witte haren in en om je huis. De Witte grote Keeshond is gemakkelijk op te voeden, maar kan wel wat waaks zijn en veel blaffen. Als hij waaks is, is hij meestal niet agressief.

Lees ook:  Waarom hebben sommige honden twee verschillende kleuren ogen?

De Dwergkeeshond is de kleine variant van de Witte grote Keeshond. Deze is meestal bruin, maar kan soms ook in het wit voorkomen.

Witte grote Keeshond

13. Kuvasz

De Kuvasz is een grote herdershond, die van oorsprong uit het Oosten en Tibet komt. Deze hond is tussen de 65 en 75 centimeter hoog en kan tot wel 52 kilo wegen. Zijn vacht is meer Ivoorkleurig dan wit. Het is een zelfstandige hond die niet snel bang is. Deze hond heeft nog veel van zijn oerinstinct en is daarom geen huisdier voor beginners. Je moet bij deze hond wel echt weten waar je mee bezig bent.

Kuvasz

14. Komondor

De Komondor is een hondenras die vooral opvalt vanwege zijn witte dreadlocks. Deze hond is vrij zeldzaam en komt van oorsprong uit Hongarije. Daar was hij een waakhond. De hond is actief en dominant. De vacht van de Komondor kost veel moeite om te verzorgen. Er komt namelijk gemakkelijk vuil in de vacht vast te zitten. De koorden moeten daarbij handmatig los getrokken worden.

Lees ook: 6 honden met dreadlocks

honden dreadlocks

15. Siberische Husky


De Siberische Husky is een hond die we niet verwachten met een spierwitte vacht. Vaak heeft deze hond namelijk ook veel zwart of bruin in zijn vacht. Er zijn echter wel degelijk witte Husky’s. Deze poolhond is dol op sneeuw en is zeer actief. Hij kan kilometers lopen. Daarnaast is de hond erg intelligent. Husky’s verharen overigens wel heel erg veel, dus het is belangrijk dat je hem veel borstelt.

Witte husky

Conclusie

Kende jij al deze witte honden al? Ontbreekt er misschien nog een hondenras? Laat je reactie achter en vertel het!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl