Kan een Yorkshire Terrier goed alleen zijn?

yorkshire terrier alleen

De Yorkshire Terrier is een echte gezelschapshond. Vaak wordt het dier gezien als een lief klein hondje, maar toch is het een echte Terrier. Want hoewel hij niet erg groot is, denkt hij daar zelf heel anders over. Hij heeft een sterk karakter. Toch moet je wel eens van huis en dan is het huisdier even alleen. Het is niet fijn als hij dan gestrest alleen thuis zit. Wat is mogelijk? Kan een York eigenlijk wel goed alleen zijn?

Over de Yorkshire Terrier

Met de Yorkshire Terrier haal je een heleboel hond in een klein formaat in huis. Deze hond heeft alles wat zijn karakter zo aantrekkelijk maakt. Dit hondenras noemen we ook wel een ‘York’. Als je het huisdier goedt opvoedt, heb je er een maatje voor het leven aan. Hij is erg vrolijk, kan levendig opkomen en is erg speels. Bovendien heeft dit hondenras een goed stel hersenen, want hij is extreem intelligent. Het oplossen van problemen is voor deze hond geen probleem. Er stroomt echt Terrierbloed door zijn aderen en daarmee is het een doorzettertje. Hij is erg zelfstandig.

Kan een Yorkshire Terrier goed alleen zijn?

De Yorkie is een hondje dat houdt van persoonlijke aandacht. Je doet hem er geen plezier mee als je hem uren alleen achter in de tuin laat. Het is beter om regelmatig even samen te wandelen. Want van spelen en ravotten in de natuur, dat is wat de Yorkshire Terriër fantastisch vindt. Dingen samen ondernemen met het hele gezin is het absolute hoogtepunt van de dag voor deze hond. Maar soms moet je weleens boodschappen doen en is het onvermijdelijk dat het dier even alleen is. Dan is de hond opeens even op zichzelf aangewezen.

Lees ook:  Hoeveel beweging heeft een Yorkshire Terrier nodig?

Hoe lang kan een York alleen zijn?

Gelukkig is de York niet alleen erg aanhankelijk, maar ook erg zelfstandig. Uren weg zijn is voor deze hond te veel van het goede, maar hij kan best een uurtje alleen zijn. Even naar de winkel is dus geen probleem. Je moet wel wat spullen achterlaten zodat hij zichzelf kan vermaken. Zorg voor een echte uitdaging terwijl je weg bent. Bijvoorbeeld door genoeg knuffels neer te leggen of hem bezig te houden met een denkspelletje. Aandacht is voor dit hondenras heel belangrijk. Laat het dier nooit meer dan twee uur achter elkaar alleen. En omdat deze hond nog steeds uit de Terrier-familie komt, laat je hem niet alleen met jonge kinderen. Schaf een IP-camera aan om te zien wat hij uitspookt als je even niet thuis bent.

Speeltjes voor de hond

Kies voor genoeg speeltjes voor de hond. Je kunt zijn mand alvast in de gang neerzetten met daarbij wat knuffels en zijn favoriete speeltje. Op die manier kun je ervoor zorgen dat er genoeg te doen is. Zo kun je voorkomen dat hij zich verveelt en daardoor vervelend gedrag gaat vertonen. Het is een intelligente hond die zelf wel iets verzint als je hem niet genoeg te doen geeft.

Hond trainen

Om te zorgen dat de Yorkshire Terrier goed alleen kan zijn, kun je het best genoeg tijd besteden aan de opvoeding van dit hondje. Door hem consequent op te voeden wordt de hond liever en loyaler. Bij een goede opvoeding heb je aan deze hond een echt intelligente familiehond. Hij is erg opgewekt en een beetje brutaal. Dat betekent dat blaffen ook in zijn aard zit en hij snel van zich zal laten horen als je alleen bent. Wees daarom streng, consequent en rechtvaardig. Als hij over de schreef gaat, mag je er gerust wat van zeggen. De York is een nogal brutaal hondje. Door hem meteen als pup al soms even alleen te laten kun je dit gedrag afleren.

Lees ook:  5 dingen die je nog niet wist over de Yorkshire Terrier

Aandacht geven aan de Yorkshire Terrier

De Yorkshire Terrier is extreem aanhankelijk. Hij vindt het geweldig om zoveel mogelijk tijd met zijn familie door te brengen. Bijvoorbeeld door een wandeling in het bos of gezellig met de hele familie te gaan spelen. Door hem echt een rol in het gezin te geven, weet hij dat hij erbij hoort. Dankzij zijn intelligentie snapt dit hondenras ook al snel dat je wel weer komt als je even weg bent. Als je wel thuis bent of juist net weer thuiskomt, kun je het best meteen aandacht geven aan dit leuke hondje. Op die manier leert hij dat hij echt wel aandacht krijgt als je weer thuis bent. Zo kan je York best even alleen zijn.

Maak de omgeving interessant

Met de Yorkshire Terrier haal je een hond in huis die erg intelligent is. Laat je hem alleen, zorg er dan voor dat er genoeg te doen is. Maak de omgeving interessant voor de hond. Zorg ervoor dat zijn hersenen geprikkeld worden. Uren alleen zijn en helemaal niets doen is voor deze hond niet leuk. Maar met speeltjes kun je hem wel een tijdje vermaken. Een goede manier om hem te vermaken is door een Kong aan te schaffen. Ook een goed mandje is iets waar je hem een groot plezier mee doet.

Een veilig huis voor je York

Ten slotte is het niet alleen de vraag of de York goed alleen kan zijn, maar of dat ook veilig genoeg voor he mis. Als je even weg bent van huis, zorg je ervoor dat je woning zo veilig mogelijk is. Je wilt immers niet dat het hondje gewond raakt omdat je even niet hebt opgelet. Bovendien zijn ze erg speels en mogen ze graag op ontdekkingstocht gaan. Daardoor komen er weleens pootjes klem te zitten. Dit kun je voorkomen door de woning echt veilig te maken voordat je weggaat. Verberg daarom voedsel dat giftig kan zijn voor deze hond.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl