10 zwarte honden – zo zwart als de nacht

zwarte honden

Zo zwart als de nacht. Zwarte honden hebben iets mysterieus. Ben jij op zoek naar een prachtige zwarte hond? In de onderstaande lijst zie je maar liefst X hondenrassen die zwart zijn. Ken jij deze 10 zwarte honden al?

Zwarte honden zijn mooi!

Zwart is geen zeldzame kleur bij honden. Het is de kleur die het meeste voorkomt bij honden. En dat is helemaal niet erg. Deze hebben iets krachtigs, iets mysterieus bijna. In de onderstaande lijst delen we honden met je, die volgens de ras-standaard zwart zijn, of volledig zwart kunnen zijn.

1. Schipperke

De Schipperke is van oorsprong een Belgisch ras. Dit is een energieke herdershond, die ook nog eens erg intelligent is. Het is één van de kleinste herdershonden die er bestaat. Ideaal dus voor mensen die graag een leuke familiehond willen die veel energie heeft. Qua vachtverzorging hoef je niet heel veel te doen: een tot twee keer per week borstelen is meestal voldoende.

Schipperke zwart

2. Newfoundlander

De Newfoundlander is bijna als een grote teddybeer. Het is een rustige, aanhankelijke grote hond. Het is ook een intelligente hond. Hij houdt veel van zwemmen. Wanneer je een Newfoundlander aanschaft, heb je wel echt genoeg ruimte voor hem nodig. Hij heeft een dubbele vacht, die egaal zwart of bruin kan zijn. Hij kan ook zwart met wit zijn. Gezien zijn dubbele vacht, moet hij regelmatig worden geborsteld. Houd ook rekening met veel hondenharen overal, want de Newfoundlander verhaart behoorlijk veel.

newfoundlander

3. Schotse terriër

De Schotse Terriër, ook wel de Scottish Terrier, is een zwarte hond die we waarschijnlijk allemaal vooral kennen uit het Monopolyspel. De hond is niet heel groot, maar gedraagt zich vaak wel zo. Het is een jachthond met lekker veel pit en energie. De Schotse Terriër kan in meerdere kleuren voorkomen, waaronder zwart. Hij heeft een ruwe vacht en ook nog een ondervacht. Hij moet ongeveer twee keer per week worden geborsteld. Een paar keer per jaar naar de trimmer gaan is ook geen overbodige luxe.

schotse terrier

4. Cane Corso

De Cane Corso is een grote, gespierde hond uit Italië. Hij kan een schofthoogte bereiken van meer dan 60 centimeter. Deze hond kennen we al heel wat jaren, want hij werd voor het eerst omschreven in 1200. Het is een hond met veel energie, die niet snel bang was. Daardoor is het gemakkelijk om deze hond in te zetten als waakhond. De Cane Corse kan zwart zijn, maar ook grijs of bruin of blond. Je hoeft hem niet veel vachtverzorging te geven. Af en toe borstelen is al voldoende.

Cane Corso

5. Noorse Elandhond

De Noorse Elandhond is een bijzondere hond. Het zijn honden die van oorsprong uit Noorwegen en Zweden komen. Deze hond was altijd een jachthond op Elanden. Hij is rond de 50 centimeter hoger. Het is een zelfstandige hond, die veel energie heeft. Hij kan wat waaks zijn. Opvoeden van deze hond zal enige tijd in beslag nemen. Hij zal altijd wat eigenzinnig blijven. Het is altijd een zwarte hond of een grijze. Andere kleuren komen doorgaans niet door. Qua vachtverzorging is borstelen veel nodig. Gezien de dubbele vacht, zal de hond veel verharen.

6. Vlaamse Koehond

De Vlaamse Koehond staat ook wel bekend als Bouvier of Bouvier des Flandres. Het is een hond die oorspronkelijk uit België en Frankrijk. Van oorsprong was het een herdershond, maar later is zijn functie wat veranderd naar een waakhond. De Vlaamse Koehond en tegenwoordig wordt hij vooral gezien als een echte familiehond. Het is een rustige, maar waakse hond die graag deel uitmaakt van een gezin, maar ook veel eigen ruimte heeft. Een consequente opvoeding is belangrijk. Deze hond heeft een ruwe, dubbele vacht. Borstel of pluk hem tenminste één keer per week en ga een paar keer per jaar met hem naar de trimmer.

Vlaamse Koehond

7. Kroatische herder

In een lijst met zwarte honden, mag de Kroatische herder zeker niet ontbreken. Deze hond is namelijk meestal helemaal zwart. De Kroatische herder wordt ook wel eens Hrvatski ovcar genoemd. Het is een herdershond met een lief en zacht karakter. Deze hond is gemakkelijk te trainen en hij is erg trouw. Een hele leuke hond dus! Deze hond moet wel veel geborsteld worden om de vacht mooi en glanzend te houden.

Kroatische herder

8. Mudi

De Mudi is een Hongaarse hond, die meerdere kleuren kan hebben. Je ziet hem ook regelmatig als een zwarte hond. Het is een waakhond, die erg alert is op veranderingen in zijn omgeving. Ook is hij erg leergierig en kun je hem dus gemakkelijk nieuwe trucjes aanleren. Hij heeft een halflange krullende vacht, die je regelmatig moet borstelen. Af en toe naar de trimmer is ook wel handig.

mudi

9. Labrador

De Labrador is een hele populaire hond, die erom bekend staat heel lief en trouw te zijn. Met een Labrador heb je echt een maatje in huis. Het is een goede familiehond en Deze hond komt voor in drie verschillende kleuren; blond, chocolade en zwart. De Labrador heeft een dubbele vacht en verhaart daardoor veel.

Lees ook:  6 beste fluffy of pluche hondenmanden

Lees ook: Verhaart een Labrador veel?

zwarte labradors

10. Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is van oorsprong een Italiaans hondenras. Deze hond is ontzettend groot en kan een schofthoogte van rond de 60 centimeter hebben. Hij lijkt misschien wat gevaarlijk als je hem zo ziet, maar het is een hele lieve, trouwe hond zolang je hem goed opvoedt. Hij zal zijn baas altijd beschermen. Dit is geen ras voor beginners, aangezien hij wat dominant is. De Mastino Napoletano zie je vooral veel in het zwart, al kan bruin ook wel voorkomen. Hij heeft korte haren, waar weinig vuil in blijft hangen. Af en toe borstelen is voor deze hond vaak al genoeg.

Mastino Napoletano

Mis jij nog een zwarte hond?

Dit waren 10 zwarte honden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer rassen. Welke mis jij in de lijst? Laat het weten in een reactie!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl