Affenpinscher pup kopen? Tips voor zeldzaam ras

Affenpinscher fokkers

De Affenpinscher is een bijzonder hondje. Het ras bestaat al ontzettend lang en behoort tot één van de oudste hondenrassen die we kennen. Wil jij graag een Affenpinscher pup? Dan is het slim om een goede fokker te zoeken. Waar kun je deze vinden?

Over de Affenpinscher

De Affenpinscher is oud ras. Hoe oud het precies is, weten we niet. Maar de hondjes staan op kunstwerken afgebeeld uit de veertiende eeuw. Zijn kop lijkt wat op een aapje, en daarom heeft het ras ook zijn naam gekregen. Affen betekent namelijk aap in het Duits. De Affenpinscher is een kleine hond, die meestal zwart is. Het is een intelligente hond, die erg gericht is op zijn baasje.

Waar kun je een Affenpinscher pup kopen?

De Affenpinscher is niet gemakkelijk om te kopen. Er zijn namelijk in Nederland niet veel fokkers die het ras aanbieden en erbij opgeteld bevat een nestje meestal maar twee tot drie puppy’s. Hierdoor is het een zeer zeldzaam ras.

Wil je een compleet overzicht zien van fokkers, ga dan naar de site van de rasvereniging Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van gladharige Dwergpinschers en aanverwante rassen in Nederland of de Belgische Schnauzer en Pinscher Club.

Besef goed dat de paar fokkers die er zijn, hoogstwaarschijnlijk niet direct ruimte hebben voor jou wanneer je een pup wil. De kans is groot dat er geen hondjes beschikbaar zijn of dat er een lange wachtlijst is waar je achter aan moet sluiten.

Haal de puppy’s uit het buitenland

Omdat in Nederland het aanbod voor Affenpinscher puppy’s zo schaars is, is het slim om verder te kijken. In het buitenland zijn eveneens fokkers te vinden. Het is wel zo dat je dan extra voorzichtig moet zijn. De kans dat je te maken hebt, is namelijk aanwezig. Juist omdat het een zeldzaam ras is, zijn er altijd mensen die graag misbruik maken van de vraag naar de puppy’s. Daarnaast is de kans groot dat je dan nog meer moet betalen voor jouw puppy. Je hebt immers te maken met reiskosten. In sommige gevallen zal de pup zelfs met het vliegtuig moeten komen. Controleer altijd goed welke extra kosten er allemaal bij komen kijken wanneer je een Affenpinscher uit het buitenland haalt.

Pas op voor broodfokkers

Zoals gezegd: de Affenpinscher is zeldzaam en daarom liggen broodfokkers op de loer. Het grote probleem met broodfok, is dat de hondjes vooral worden gefokt voor de verkoop. Er wordt minder aandacht besteed aan de gezondheid van de pup. Zo wordt bijvoorbeeld een moederhond voor te veel nestjes en te vaak achter elkaar gebruikt en ontbreken gezondheidscontroles. Het grote probleem hiermee is dat je vrijwel altijd een pup krijgt met behoorlijke gezondheidsproblemen. En: je steunt hiermee de broodfokkers, zodat ze vooral door blijven gaan, zonder aan het welzijn van het dier te denken.

Controleer daarom altijd goed met wie je te maken hebt en hoe de gezondheid van de ouders én de pups wordt gewaarborgd. Zeker wanneer je besluit om een hond uit het buitenland te halen. Je hebt dan niet altijd goed zicht op de fokker.

Wat kost een Affenpinscher puppy?

Houd rekening met een bedrag tussen de 1200 en de 1700 euro voor een Affenpinsher. Wanneer je een Affenpinscher pup uit het buitenland koopt, kunnen de kosten nog hoger zijn. Behalve de pup zelf, zul je ook een hoop andere zaken moeten kopen. Zoals jaarlijkse inentingen, eten, een mand of bench en speeltjes.

Honden die op de Affenpinscher lijken

Lukt het je maar niet om een Affenpinscher te kopen? Overweeg dan andere rashonden die op de Affenpinscher lijken, zoals de Maltezer. Deze hond heeft een vergelijkbaar formaat en karakter. Je zou ook kunnen kijken of er leuke Affenpinscher kruisingen te vinden zijn.

Deel je ervaring

Heb jij een positieve ervaring met een Affenpinscher fokker? Laat het weten in de reacties, zodat je anderen kunt helpen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl