Hoe is het karakter van een Australian Shepherd?

australian shepherd karakter

Overweeg jij een Australian Shepherd in huis te halen? Dan wil je natuurlijk graag weten wat hij voor een karakter heeft. Zijn persoonlijkheid is belangrijk, omdat deze wel moet passen bij jouw leefstijl. Hoe zit het met de Aussie? Hoe is het karakter van een Australian Shepherd?

Over de Australian Shepherd

De Australian Shepherd komt van oorsprong niet uit Australië, maar uit de Verenigde Staten. Het is een echte schapenhond, en heeft dan ook veel beweging nodig. Zijn uiterlijk valt bij veel mensen altijd erg op. Zo staat hij er om bekend verschillende oogkleuren te hebben. Ook zijn vacht kan allerlei kleuren hebben. De Australian Shepherd wordt ook wel Aussie of Australische Herder genoemd.

Lees meer: Waarom hebben sommige honden twee verschillende kleuren ogen?

Wat is het karakter van de Australian Shepherd?

De persoonlijkheid en het karakter van een hond is belangrijk, omdat deze wel moet passen bij jouw persoonlijke omstandigheden. Let wel op: hoewel bepaalde karaktereigenschappen typerend zijn voor de Australian Shepherd, betekent het niet dat iedere hond precies zo is. Elke Aussie kan toch ietwat verschillen van de ander en ze hebben zeker allemaal een eigen persoonlijkheid.

De volgende karaktereigenschappen zijn wel erg typerend voor de Aussie.

Leergierig

De Aussie wordt gezien als één van de slimste honden die er is. Hij is ook erg leergierig. Dit is dus een hond die je mee moet nemen naar speciale hondencursussen en die je leuke trucjes kan leren. Ook speciale hondenpuzzels zijn een goed idee voor een Aussie.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Australian Shepherd?

Actief

De Australian Shepherd is een actieve hond. Hij zou uren kunnen rennen. Het is niet voor niets dat hij veel wordt ingezet als schapenhoeder. Hij is niet te stoppen en gaat maar door en door.

Gereserveerd

Naar onbekenden toe kan een Australian Shepherd wat gereserveerd zijn. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld onbekende honden. Deze hond moet dus goed worden gesocialiseerd. Maar, als hij iemand goed kent, is hij een echte trouwe vriend. Hij is dus prima in een gezin te houden, zelfs met andere huisdieren erbij.

Waaks

Een Australian Shepherd kan wat waaks reageren, vooral als hij zeer gereserveerd is. Hoe waaks je Aussie is, heeft vooral erg met de socialisatie te maken.

Trouw

De Aussie is zeer trouw. Als je een Aussie in huis hebt, weet je dat jouw hond alles voor je over heeft. Hij doet wat hij van je verwacht en zal regelmatig om aandacht vragen. Belangrijk is wel dat je altijd duidelijk en consequent bent. Hier heeft de Australische Herder veel behoefte aan.

Leer alles over jouw Aussie

Ontdek de fascinerende wereld van de Australian Shepherd! Dit informatieve boek neemt je mee op een onvergetelijke reis door het leven en de wonderlijke eigenschappen van deze buitengewone honden.

Stap in de voetsporen van deze intelligente en energieke viervoeters, terwijl je leert over hun geschiedenis, karakter en unieke vaardigheden. Ontdek hoe de Australische herder uitblinkt in gehoorzaamheidstraining, behendigheid, en zelfs schapenhoeden! Je zult versteld staan van hun ongeëvenaarde werkethiek en natuurlijke instincten.

Vol praktische tips over verzorging, training en gezondheid. Geschreven in een toegankelijke en boeiende stijl. Verlies jezelf in de kleurrijke wereld van de Aussie.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl