5 rassen vergelijkbaar met de Australian Shepherd (inclusief foto’s)

australian shepherd vergelijkbaar

Ben jij op zoek naar een hond die je kunt vergelijken met de Australian Shepherd? Misschien zoek je een ras met een vergelijkbaar uiterlijk of karakter. Nou is de Australian Shepherd natuurlijk een uniek ras, maar ondanks dat zijn er wel andere hondenrassen die vergelijkbaar zijn. Welke zijn het? Een overzicht!

Over de Australian Shepherd

De Australian Shepherd is een intelligente en zeer energieke hond. Het is een echte schapenhond, die niet zal misstaan op een boerderij. Opvallend aan de Aussie is natuurlijk de langharige vacht en de verschillende kleuren. Waarbij de Merle kleuren de meest populaire is. Ook opvallend is dat de Aussie vaak verschillende oogkleuren heeft. De Australian Sehpherd wordt ook vaak Aussie of Australische herder genoemd.

Welke rassen lijken op de Australian Shepherd

Als jij van de Australian Shepherd houdt, dan weet je al dat er geen enkel ander ras is zoals de Aussie. Toch zijn er wel honden die vergelijkbare eigenschappen hebben. Deze rassen kunnen de moeite waard zijn, wanneer het bijvoorbeeld niet lukt om een Aussie te vinden.

1. Border Collie

Australian Shepherds en Border Collies worden nog wel eens met elkaar verward. De Border Collie is wat kleiner dan de Aussie, maar verder lijken ze best veel op elkaar. Ze zijn allebei energiek en intelligent en ze hebben allebei een soortgelijke vacht.

Lees ook: Wat is het verschil tussen de Border Collie en de Australian Shepherd?

Lees ook:  Hoe is het karakter van een Australian Shepherd?

3. Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog is qua uiterlijk eigenlijk net een Australian Shepherd, maar dan met een korte vacht. Ook is het een hond die veel beweging nodig heeft en die zeer intelligent is. Veel overeenkomsten dus! Behalve de vacht, zijn ook de oren verschillend. Bij een Australian Shepherd hangen de oren en bij de Australian Cattle Dog staan ze rechtop.

3. Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog, ook wel bekend als de Sheltie, is een stuk kleiner dan de Australian Shepherd. Qua vacht en vooral vachtkleur is de hond wel goed te vergelijken met de Aussie. Shelties zie je nog wel eens in Merle kleuren en ze kunnen verschillende oogkleuren hebben. In het algemeen heeft de Sheltie veel beweging nodig, net zoals de Aussie. Maar hij zal een stuk minder gereserveerd zijn naar onbekende mensen of honden.

4. Engelse Shepherd

Als je de Engelse Shepherd ziet lopen, zou je bijna denken dat het een Australian Shepherd heeft. Beide honden hebben enorm veel gelijkenissen. Ook zijn beide honden intelligent en hebben ze een flink uithoudingsvermogen. De Engelse Shepherd zie je eigenlijk nauwelijks in Nederland en kan daardoor moeilijk zijn om aan te komen.

5. Collie

De Collie, ook wel de Schotse Herdershond, is een schapenhond die lekker veel energie heeft en die erg intelligent is. Ook heeft hij een langharige vacht. Je ziet zeker ook wel verschillen. Zo heeft hij een spitsere kop en staan zijn oren omhoog.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl