Hoeveel beweging heeft een Beagle nodig?

beagle beweging

Ben je van plan om een Beagle in huis te halen? Je zult er zeker een lieve hond aan hebben. Toch is het ook belangrijk dat je erover nadenkt dat dit schattige hondje veel beweging nodig heeft. Daar is het dier namelijk voor gefokt. De Beagle is dan ook een sportieve hond die een flinke wandeling nodig heeft. Een blokje om is voor deze hond niet voldoende. Maar hoeveel beweging is goed voor een Beagle?

Over de Beagle

De Beagle is erg zelfstandig, sportief en bijna nooit in een slecht humeur. Het is een vrolijke en lieve hond. Hoewel hij relatief zelfstandig is, kan hij slecht tegen alleen zijn. Toch houdt het dier ook enorm van aandacht, want aanhankelijkheid zit hem in het bloed. Denk niet dat je altijd de baas over de Beagle bent, want deze hond is koppig en eigenzinnig. Dat komt door zijn verleden; hij is gefokt als jachthond en om die reden loopt hij graag zijn neus achterna. Daarnaast heeft het dier een luide stem. Je doet er dus goed aan om je van tevoren in te lezen over hoeveel beweging een Beagle nodig heeft, want anders kan hij flink vervelend worden.

Hoeveel beweging heeft een Beagle nodig?

Een Beagle is gefokt voor de jacht. Dat betekent dat het een sportieve hond is die er voor is gemaakt om lang veel grote stukken achter elkaar te kunnen lopen. Heb je daar geen tijd voor en kom je niet verder dan een blokje om? Daar maak je de Beagle niet gelukkig mee. Deze hond wil veel lopen en rennen. Houd de lijn wel goed vast, want door zijn jachtinstinct rent hij zo zijn neus achterna als je hem loslaat. Kies daarom voor een langere lijn. Het lopen zelf doet een Beagle altijd al snuffelend. Hij is continu met zijn reukorgaan bezig.

Lees ook:  Pocket Beagle - karakter, verzorging en gezondheid

Een Beagle moet minstens een paar uur per dag bewegen. Dan hebben ze een uitdaging en worden ze niet vervelend. Ze houden van spelen en doen dit graag met hun baasjes. Te weinig beweging is niet goed voor deze hond zijn mentale en fysieke gesteldheid.

Hoeveel beweging heeft een Beagle puppy nodig?

De Beagle is een actieve hond. Toch is het goed om te weten hoeveel beweging een Beagle puppy nodig heeft. De richtlijnen zijn namelijk anders voor jonge honden. Een Beagle is dan nog in de groei en heeft nog niet voldoende spieren gekweekt om al lange activiteiten aan te kunnen. Regelmatig wandelen is verstandig en het is ook goed voor de band tussen baasje en dier. Oefenen is belangrijk voor de Beagle, want zo daag je hem mentaal uit en leert hij veel.

Ga in het begin nog niet te veel handelen. Een pup moet per etmaal ongeveer 5 minuten per week van zijn leven beweging krijgen. Is je pup dus 8 weken oud? Dan is 40 minuten bewegen per 24 uur voldoende. In deze 40 minuten kun je vanalles doen; speurspelletjes, wilde spelletjes en bewegen. Zorg er wel voor dat je voorzichtig bent, want zijn spieren en botten zijn nog niet zo sterk. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Hoeveel moet een oude Beagle bewegen?

Een oude Beagle moet ongeveer drie kwartier per dag actief bewegen. Dat zal naarmate hij ouder wordt wel minder snel gaan. Dat betekent dat je de intensieve en wilde spelletjes beter achterwege kan laten. Maar een Beagle is en blijft een actieve jachthond en dit is ook het geval als hij ouder wordt. Goed bewegen is ook voor een ouder hondje nog steeds een goed idee. Zie een Beagle als een atleet met pensioen. Olympische wedstrijden winnen zal niet meer lukken, maar het blijven bewegen is voor de oudere Beagle nog steeds erg belangrijk.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Beagle?

Ook op oudere leeftijd volgt de Beagle zijn neus en zijn kop. Met andere woorden: als hij niet genoeg beweging krijgt, kan hij nog steeds vervelend worden. Goed bewegen met een oudere Beagle is dus erg belangrijk.

Vormen van bewegen

Er zijn verschillende manieren om je Beagle te laten bewegen. Ze hebben die beweging ook echt nodig, want daar zijn ze voor gefokt. Even een klein blokje om, daar doe je deze hond zeker geen plezier mee. Je zult ook zeker in gedrag merken dat hij ontevreden is. Flink lopen en rennen is voor deze rashond het mooiste wat er is. Dit kun je in verschillende vormen doen. Natuurlijk is deze hond een speurneus, dus speuren is zeker een activiteit waar je je hondje gelukkig mee maakt. Ze spelen graag met je.

Daarom kun je niet alleen met je hond speuren, maar ook sporten.

Sporten met je Beagle

De Beagle barst in zijn eerste levensjaren van de energie. Een eentonig spelletje is niets voor dit nieuwsgierige en leergierige hondje. Hij wil steeds weer iets nieuws van je leren. Daarom kun je ervoor kiezen om met de hond op hondensport te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het trainen van behendigheid en lange wandelingen, maar ook canicross is met de Beagle een goed idee. Als je zelf een beetje muzikaal en ritmisch bent aangelegd, kun je ook op doggydance gaan.

Omdat de Beagle zo’n goede neus heeft, kun je eventueel de hond meer uitdaging geven door met hem op een reddingshondenwerkcursus te gaan. Zo gebruikt het dier zijn neus optimaal!

Lees ook:  Kan een Beagle goed alleen zijn?

Wat gebeurt er bij te weinig beweging?

Bewegen is voor een Beagle erg belangrijk. Want uitdaging en activiteit is erg nodig bij deze hondjes. Ze worden namelijk extreem vervelend als ze niet voldoende worden uitgedaagd. Je merkt dan dat de hond niet meer luistert, steeds zijn eigen plan trekt of sloopgedrag in huis gaat vertonen. Dat doet hij niet om stout te zijn, maar omdat hij graag iets te doen wil hebben.

Daarnaast is de Beagle een echte Bourgondiër. Hij eet graag de hele dag door. De kans op overgewicht is bij dit hondenras dan ook erg groot. Als je niet voldoende met je hond beweegt, wordt hij al snel een stuk slomer. Hij leert zichzelf dan aan dat het wel goed is. Daardoor is de hond bijna niet vooruit te branden. En door het vele eten zonder verbranding, komt overgewicht bij dit hondje snel voor. Goed bewegen is dus belangrijk om te voorkomen dat hij sloom en dik wordt.

Je Beagle mentaal stimuleren

Beagles zijn zeer intelligente honden die het liefst met hun neus werken. Maar dat betekent niet dat je ze niet mentaal uit kunt dagen. Hoewel deze honden niet uitblinken in apporteren, houden ze er wel van om uitgedaagd te worden. Daarom kun je het dier toch laten apporteren. Niet iedere hond houdt hiervan. Wil hij dit niet doen? Speel dan een spelletje verstoppertje. Met zijn krachtige neus weet hij je in mum van tijd weer op te sporen. Daarnaast kun je zeker in de puppyfase speeltjes en lekkers door het huis verstoppen. Hij zal ze al snel weer weten te vinden!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl