Pocket Beagle – karakter, verzorging en gezondheid

Pocket Beagle

De Pocket Beagle, ook wel bekend als de Dwerg Beagle, is een kleinere variant van de gewone Beagle. Waar moet je precies rekening mee houden wanneer je een Pocket Beagle besluit aan te schaffen? Hoe is deze hond? Wat kun je verwachten?

Over de Pocket Beagle

De Pocket Beagle wordt ook vaak de Dwerg Beagle, Toy Beagle of Mini Beagle genoemd. Het is een variant op de gewone Beagle. Van oorsprong werd de Beagle gefokt voor de lunch en er wordt gezegd dat er toen ook gejaagd werd met Pocket Beagles. Deze kleinere honden konden meegenomen worden in tassen. Lekker makkelijk tijdens de jacht. Daarna verdween de hond. Later is hij weer teruggekomen, toen mensen probeerden een kleinere variant te maken van dit populaire hondenras.

Wat is het karakter van de Pocket Beagle?

Het karakter van de Pocket Beagle is vergelijkbaar met dat van een gewone Beagle. Hij is zeer nieuwsgierig en ze zijn ook erg sociaal naar hun baasje toe. Ze zijn dol op knuffelen en willen graag bij je komen liggen.

Pas op dat je hond genoeg te doen heeft. Een Pocket Beagle die zich verveelt, zal zich waarschijnlijk niet van zijn beste kant laten zien. Sloopgedrag is dan een mogelijke reactie. Neem hem daarom regelmatig mee op pad, zodat zijn dagen een soort avonturen lijken.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Beagle?

Blaffen, janken en huilen

De Pocket Beagle is misschien klein, maar zal alsnog veel geluid maken. Dit is vocaal ras. Eentje die je dus best veel zal horen. Zo zal deze hond regelmatig huilen, net als een wolf. Maar ook blaffen en janken zal veel gebeuren. Houd er rekening mee dat je deze geluiden nooit volledig af kunt leren. Ook is het zo dat de Pocket Beagle erg last kan hebben van verlatingsangst. Hij zal zich, als hij zich alleen voelt, absoluut laten horen.

Beweging

De Mini Beagle heeft lekker veel energie en moet er dan ook regelmatig uit. Geef hem tenminste een halfuur beweging per dag. En het beste is om niet elke keer precies hetzelfde rondje te maken. Zo houd je de wandeling uitdagend voor je hond.

Vachtverzorging van de Pocket Beagle

De vachtverzorging van de Pocket Beagle is redelijk makkelijk. Je moet je hond af en toe borstelen en hij zal wel verharen, maar het is valt allemaal reuze mee. Een Pocket Beagle hoeft in principe ook niet naar een trimmer worden gebracht.

Gezondheid van de Toy Beagle

De Toy Beagle heeft wel wat gezondheidsproblemen. Dit geldt eigenlijk voor elke miniatuur hond. Hier moet je dus wel rekening mee houden wanneer je besluit om een Toy Beagle aan te schaffen. Enkele problemen die voor kunnen komen:

  • Dwerggroei (scheefgroei van de poten)
  • Epilepsie
  • Hartaandoeningen
  • Problemen met de heupen

Ook is de Toy Beagle een hond die graag eet en daardoor behoorlijke aanleg heeft om te zwaar te worden. Je moet dus goed opletten dat je hem nooit te veel te eten geeft. Pas vooral op met snacks tussendoor.

Lees ook:  Kan een Beagle goed alleen zijn?

Beagle of de Pocket Beagle?

Het karakter van beide honden is nagenoeg hetzelfde. De Pocket Beagle is alleen een stukje kleiner. Verder zijn er weinig verschillen. De Pocket Beagle kun je wel gemakkelijker meenemen omdat hij zo lekker klein is, maar het is natuurlijk wel zo dat ook de gewone Beagle niet enorm groot is en nog steeds eenvoudig overal mee naartoe kan. De meeste mensen zullen echter voor een normale Beagle kiezen en niet zozeer voor de mini variant.

Waar kun je een Pocket Beagle Pup kopen?

Er wordt nauwelijks gefokt met de Pocket Beagle, dus het kan erg lastig zijn om een Pocket Beagle pup te vinden. Houd je ogen goed open en kijk of er nieuwe nestjes met puppy’s zijn. Blijf wel altijd alert: de kans op broodfok is aanwezig. Een broodfokker heeft niet de gezondheid en het belang van de pup bovenaanstaan, maar is vooral bezig met het verdienen van geld. De kans dat je een pup hebt die veel gezondheid- of gedragsproblemen ontwikkelt is zeer groot wanneer de hond bij een broodfokker vandaan haalt. Blijf daarom kritisch en controleer goed wat de fokker allemaal doet. Worden de ouderdieren bijvoorbeeld getest op veelvoorkomende gezondheidsproblemen? Hoe is de socialisatie? Pas als je zeker weet dat alles in orde is, kun je de puppy kopen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl