Kan een Beagle goed alleen zijn?

beagle alleen

De Beagle is een lief hondenras waar veel mensen enthousiast over raken. Dat komt vooral doordat hij erg leuk is en bovendien erg sociaal. Met die hangende oortjes en dat lieve koppie ben je zo verkocht en wil je zelf ook een Beagle in huis. Hij wil graag aandacht en is sociaal. Daarom zal je al snel nadenken over een Beagle aanschaffen. Maar kan een Beagle wel alleen thuisblijven?

Over de Beagle

Met de Beagle haal je een sportieve en vrolijke hond in huis. Hij is goed in zelfstandig beslissingen maken, maar verder eg sociaal en aanhankelijk. Soms kan hij ook best eigenzinnig zijn. Doordat de Beagle van oorsprong een jachthond is, zal hij vaak met zijn neus aan de grond lopen. Snuffelen en speuren is wat hij het liefste doet. Als je geduldig en consequent bent, is de Beagle echt een ras voor jou. Maar wat als je even weg moet voor een boodschap?

Kan een Beagle goed alleen blijven?

Iedereen moet wel eens even het huis verlaten. Hoewel de Beagle erg zelfstandig is, is hij ook erg aanhankelijk. Daarom vindt de hond het zeker niet leuk om alleen thuis te blijven. We zeggen niet meteen dat het helemaal niet kan, maar het wordt wel erg lastig. Je Beagle alleen thuis laten kan soms voorkomen, maar hij is er niet erg blij mee. Deze hond alleen thuis laten is eigenlijk geen goed idee. Ze vinden het helemaal niet leuk of soms zelf eng. Maar natuurlijk moet je wel een paar minuten van huis kunnen zijn, dus kun je de Beagle beter in korte stapjes leren om alleen te zijn.

Lees ook:  Pocket Beagle - karakter, verzorging en gezondheid

Hoe lang kan een Beagle alleen zijn?

Een Beagle is geen held in alleen zijn. Een uurtje weg is voor deze Beagle al veel gevraagd. Meestal mag je een hond maximaal twee uur alleen laten, maar het gaat hier dan vaak om honden die dit wel aan kunnen. Maar een Beagle vindt het helemaal niet fijn om alleen te zijn en heeft bovendien verlatingsangst. Daarom laat je hem maximaal een uurtje alleen. De hele dag alleen thuislaten is dus geen goed idee. Want als je dat wel doet, is de kans groot dat het dier geprikkeld wordt en emotioneel overbelast raakt.

Je herkent de Beagle al van veraf aan zijn luide gejank. Stel je dus voor dat je de hond een hele dag alleen laat. De buren zullen dat niet waarderen en het is ook nog eens zielig voor het dier.

Beagle alleen zijn trainen

Soms moet je even kort het huis verlaten. Bijvoorbeeld voor de boodschappen. Het is dan onvermijdelijk dat het dier een keertje alleen is. Daarom kun je het alleen zijn met de Beagle trainen. Dit doe je het best stap voor stap. Laat hem eerst hooguit tien minuutjes alleen, kom terug en geef het dier uitgebreid de aandacht. Daar houdt hij van. Op die manier leert het dier dat je als baasje gewoon weer terugkomt. Dit kun je een week lang een paar keer per dag doen.

Na een tijdje voer je de tijd dat je weg bent wat langer op. Zo blijf je de week erop 20 minuutjes weg. De week daarna blijf je een half uurtje weg. Een week later doe je dit maximaal 60 minuten. Dit is ook de maximale tijd dat het dier alleen kan zijn. Het is aan te raden om meteen zodra je de pup in huis hebt gehaald hem te laten wennen aan het alleen zijn. Zo voorkom je dat hij ernstige verlatingsangst ontwikkelt.

Lees ook:  Hoeveel beweging heeft een Beagle nodig?

Geef je Beagle veel aandacht

Beagles zijn sociale dieren en gek op de baas. Het is dus niet gek dat hij veel aandacht van je verlangt. Hij vindt het om die reden niet leuk om alleen te zijn. Toch heeft zijn eigenschap ook een voordeel. Je kunt hem namelijk alleen laten en daarna uitgebreid met hem gaan knuffelen. Zo leert hij dat je nooit echt weggaat en dat je altijd snel weer terugkomt. Want aandacht, daar leven Beagles voor. Ben je benieuwd wat je Beagle aan het uitspoken is als je even weg bent? Overweeg dan om een IP-camera te kopen. Zo zie je op afstand wat het dier doet en kun je zelfs tegen hem praten via de microfoonfunctie.

Zorg voor een boeiende omgeving

Zorg ervoor dat er voor deze hond voldoende te doen is als je weg bent. Als hij alleen thuis is en verder niets heeft te doen, zal hij al snel destructief gedrag vertonen. Niet om je boos te maken, maar omdat hij erg actief is en altijd iets te doen wil hebben. Laat daarom voldoende speeltjes achter en zorg ervoor dat hij geboeid blijft. Aangezien de Beagle een uitstekende speurneus heeft, kun je bijvoorbeeld iets lekkers verstoppen in een Kong. Zo is hij afgeleid en laat hij je bankstel met rust. Daarnaast zet je het liefst een comfortabele mand neer, zodat hij ook een veilige plek heeft als hij bang is.

Geef jouw Beagle een veilig huis

Een veilige omgeving is voor iedere hond erg belangrijk als je hem alleen laat. Voordat je de Beagle even alleen laat, doe je er goed aan om je spullen goed op te bergen. Anders zal hij gaan knagen aan je pantoffels of schoenen. Want als het dier zich eenzaam gaat voelen, pakt hij alle spullen die hij voor handen heeft.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Beagle?

De eenzaamheid slaat bij een Beagle al snel om in verveling. Daardoor zal hij zijn verveling afreageren op je spullen. Dit kan ook leiden tot gevaarlijke situaties. Zorg er daarom voor dat je alle gevaarlijke spullen hebt opgeborgen en dat je iets achter laat waar je het dier wel een tijdje zoet mee hout.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl