Beagle Pup kopen? Overzicht erkende fokkers

beagle fokkers

De Beagle is een ontzettend leuke, eigenzinnige hond. Wil jij graag een Beagle hebben? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een betrouwbare fokker. Wil je weten waar je terecht kunt? Bekijk dan ons handige overzicht.

Over de Beagle

De Beagle is een jachthond die erg populair is. Het is een zeer vocale hond, die lekker actief is. Ook is deze hond erg sociaal en functioneert hij goed in gezinnen. Houd er wel rekening mee dat de Beagle zichzelf echt regelmatig laat horen en dat hij waarschijnlijk veel zal graven.

Waar moet je op letten bij een fokker?

Kijk altijd goed of je niet te maken hebt met een broodfokker. Honden van broodfokkers hebben doorgaans een slechte gezondheid. Er wordt met weinig zorg gekeken naar de dieren. Het is ook goed mogelijk dat je de ouderdieren niet mag zien. Broodfokkers zijn tegenwoordig moeilijker te spotten. Blijf daarom zeer kritisch en stel vragen waar nodig.

Kijk ook altijd of de fokker is aangesloten bij een rasvereniging. Voor de Beagle is de rasvereniging de Beagle Club.

Fokkers in Nederland

Let er altijd goed op dat er veel fokkers van Beagles zijn die vooral hobbymatig fokken. Ze hebben dan ook maar af en toe een nestje pups. Hierdoor is het mogelijk dat er een lange wachtrij is. Heb geduld en lees goed de website van de fokker om de te zien of er ruimte is.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Beagle?
Naam fokkerPlaatsProvincieWebsite
Adaline Spring BeagleZeistUtrechtWebsite
Basic’s Drive’sZwaagdijk-OostNoord-HollandWebsite
From Elly’s PackSint OedenrodeNoord-BrabantWebsite
From Lucky’s PackAngerenGelderlandWebsite
From Yvori’s JoyVenloLimburgWebsite
Kennel RoepersMiddelbeerdNoord-BrabantWebsite
Uit ‘t LeyedalHaarenNoord-BrabantWebsite
Van De HoefstalLeerbroekZuid-HollandWebsite
Van NumagaMilsbeekLimburgWebsite

Wat kost een Beagle pup?

De prijs van een Beagle kan erg verschillen. Wanneer een Beagle bij een fokker koopt met een stamboom, moet je rekening houden met een prijs tussen de 800 en de 1300 euro. Je betaalt vooral voor de kosten van de verzorging van de puppy’s, de gezondheid en natuurlijk ook een goede gezondheid van de ouders.

Andere plekken waar je een hond kunt kopen

Zijn er lange wachtrijen bij de fokker? Je kunt de Beagle bij een fokker kopen, maar vergeet ook niet op andere plekken te kijken. Er zijn bijvoorbeeld aardig wat honden die een nieuw thuis zoeken. Zo zijn er herplaatsers die hartstikke lief zijn. Kijk eens bij lokale asielen.

Ervaring

Wat is jouw ervaring met de genoemde fokkers? Of heb je misschien ervaring met andere fokkers? Laat het dan weten in de reacties.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl