Blaft een Mechelse Herder veel?

Blaft mechelse herder

Een stoere waakhond die ook nog eens heel loyaal is. Wie wil er nou niet een Mechelse Herder in huis? Totdat de buren aanbellen en vragen of het geblaf van de hond eindelijk eens afgelopen is. Daarom is het slim om van tevoren uit te zoeken of een Mechelse Herder veel blaft en wat je eraan kan doen. Hoe zorg je ervoor dat een Mechelse Herder niet te veel blaft?

Over de Mechelse Herder

Een Mechelse Herder is een redelijk grote hond die vooral graag wil werken, zich ergens in vastbijt (niet letterlijk), een hoog intelligent dier is en bovendien erg slim. Daardoor is de Mechelse Herder ook een zeer vocale hond. Als hij iets ziet wat zijn gezin, zijn bezit of zijn vertrouwde omgeving kan bedreigen, zal hij zeker van zich laten horen. Hij wordt niet voor niets vaak ingezet als politiehond. Een Mechelse Herder is bovendien erg temperamentvol en laat zich gelden. Het is dan ook een flink dominante hond.

Overmatig blaffen voorkomen

De kans dat een Mechelse Herder gaat blaffen, is dus groot. Daarom is het belangrijk om meteen van puppy af aan al wat aan het blaffen te gaan doen. Weet wel: blaffen komt voort uit de wens om te communiceren. Als deze stoere hond blaft, doet hij dat vaak niet om overlast te veroorzaken. In tegendeel, hij wil juist laten weten dat er iets in de omgeving aan de hand is. Bijvoorbeeld omdat hij gevaar ziet, wat een probleem op kan leveren voor zijn gezin, voor het bezit van het gezin of voor hemzelf. Om deze reden zal hij regelmatig blaffen.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een Duitse Herder en een Mechelse Herder?

De Mechelse Herder is dan zeker geen stille hond. Hij zal regelmatig van zich laten horen. Bijvoorbeeld als hij iets verdachts op straat heeft gezien. Blaffen is bij deze hond vooral een communicatiemiddel. Hij wil waarschuwen en is er niet op uit om steeds aandacht te vragen door het blaffen. Maar het is wel belangrijk om hem meteen al te leren dat het niet goed is om voortdurend te blaffen. Dat is voor niemand leuk. Het is vermoeiend voor het dier en ook de buren zullen er op een gegeven moment iets van gaan zeggen.

Hoe zorg je dat een Mechelse Herder niet te veel blaft?

Een Mechelse Herder kan om verschillende redenen blaffen. Als puppy kan het zijn dat hij blaft als hij alleen gelaten wordt. Verlatingsangst komt bij veel jonge honden voor en het is dan goed om erop in te zetten om verlatingsangst zoveel mogelijk te verhelpen. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn.

Zo is het mogelijk dat de hond duidelijk wil maken dat hij nodig zijn behoefte moet doen. Als hij erg begint te blaffen en op zoek gaat naar een plekje om te plassen of te poepen, is het toch echt tijd om hem naar buiten te doen. Mechelse Herders worden van veel buiten zijn en lopen in ieder geval een stuk rustiger. De hond wil niet zijn eigen nest bevuilen, dus heeft het geen zin om hem tegen het blaffen in de kennel te zetten. Naar buiten is dus echt belangrijk.

Ten slotte kan het ook gebeuren dat de Mechelse Herder zich flink verveelt. Neem hem dat zeker niet kwalijk, want werken zit immers in zijn karakter. Dit type hond is een echte werkhond en om deze reden moet hij regelmatig uitgedaagd worden. Het gebeurt bij deze rashond vaker dat zodra hij wakker wordt, hij vol met energie zit. Hij vindt het dan tijd voor actie en wil dat zijn baasje hem die actie geeft. Met name bij een puppy komt dit nog vaak voor. Het is dan goed om hem zijn actie ook echt te geven. Maak hem moe, ook al is dat bij een Mechelse herder makkelijker gezegd dan gedaan.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Mechelse Herder?

Verlatingsangst voorkomen

Een Mechelse Herder is een waakzame hond. Hem ontgaat niets. Dus weet hij ook precies wanneer baasje even weggaat. Zorg er daarom voor dat hij niet snel doorheeft dat zijn gezin even weg gaat. Met andere woorden: hem altijd in de bench stoppen voor het weggaan heeft geen zin. Hij weet dan dat als hij in de bench moet, zijn familie even weggaat. De Herder kan heel goed gewoontes opmerken.

Bovendien is het beter om het alleen zijn op te bouwen. Ga steeds even wat langer weg. Eventueel is het een idee om de televisie aan te houden, zodat er toch wel iets gebeurt in huis en het dier niet te veel het idee heeft dat hij alleen is.

Maak je Mechelse Herder moe

Blaffen komt bij de Mechelse Herder vaak voor. Wees dus ook niet boos op hem, maar zorg ervoor dat hij niet te veel energie heeft om de hele dag door te blaffen. Kies daarom voor veel mentale activiteiten. Zorg ervoor dat hij voldoende beweging krijgt. Het kan zelfs gebeuren dat de Herder overprikkeld is en daardoor aan het blaffen slaat. Daarom is het goed hem ook mentaal moe te maken.

Deze hond is een werkhond. Reik hem het voer dus niet aan, maar verstop het in de tuin of een handdoek en laat hem ervoor werken. Bij jonge honden raden we aan om toch voldoende beweging aan te houden. Vaak wordt het advies gegeven dat een wandeling niet meer dan 5 minuten per dag mag duren. Dat klopt niet; het gaat om 5 minuten per wandeling. Bij het wandelen is afwisselen van de route een goed idee. Anders herkent hij de route en wordt het al snel een saaie wandeling, waardoor hij thuis gewoon weer zal gaan blaffen.

Lees ook:  17 Betrouwbare Mechelse Herder fokkers voor een lieve pup

Blaffen houdt nooit helemaal op

Houd er rekening mee dat het blaffen van een hond nooit helemaal op zal houden. Het is zijn manier om te communiceren. Een Mechelse Herder maakt met blaffen ook duidelijk dat er gevaar kan dreigen. Het afleren van blaffen zal dus nooit helemaal succesvol zijn. Dat hoeft ook niet, want dit ras hond is natuurlijk ook bedoeld om scherp en waakzaam te zijn.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl