17 Betrouwbare Mechelse Herder fokkers voor een lieve pup

mechelse herder fokker

De Mechelse herder is een prachtige herdershond die wat pit in je huis komt brengen. Wil jij graag een Mechelse Herder pup? Kies dan voor een gezonde, goede pup. Weten waar je terecht kunt? Bekijk dan ons overzicht.

Over de Mechelse Herder

De Mechelse Herder is prachtige hond die van oorsprong uit België komt. Deze hond is in België dan ook een zeer populaire hond. Maar ook in Nederland zien we de Mechelse Herder toch nog aardig veel. De Mechelaar, zoals hij ook vaak wordt genoemd, houdt ervan om lekker actief te zijn en veel buiten te komen. Let er wel goed op dat dit een pittige hond is, die goed getraind moet worden. Voor de Mechelse Herder is het ontzettend belangrijk dat je duidelijk en strikt bent. Een goede training en socialisatie is dan ook van groot belang.

Wat kost een Mechelse Herder?

Een rashond is nooit goedkoop. Dit komt omdat het niet goedkoop is om puppy’s de beste verzorging te geven. Ouderdieren komen soms van ver om zo te garanderen dat de puppy’s raszuiver zijn. Daarnaast moeten de pups eten, worden getest op medische aandoeningen, krijgen inentingen. Daarbij opgeteld moet een fokker soms dag en nacht voor de jonge dieren zorgen.

Lees ook:  Hoeveel beweging heeft een Mechelse Herder nodig?

Houd daarom rekening met kosten tussen de 1200 en de 2000 euro voor jouw Mechelse Herder pup.

Betrouwbare fokkers in Nederland

Het is verstandig om altijd te kiezen voor een betrouwbare fokker van Mechelaars. Ben je niet alert, dan loop je het risico dat je een hondje koopt bij een broodfokker. Met alle gevolgen van dien. Je kunt dan een hond krijgen met ernstige gezondheidsproblemen of met mentale problemen. Een erkende en betrouwbare fokker is altijd beter. Kijk goed hoe het voelt bij een fokker. Je wilt immers ook graag een goede klik hebben.

Controleer daarom altijd of een kennel is aangesloten bij de rasvereniging van Mechelse Herders. Je weet dan of een fokker betrouwbaar is. Er zijn twee rasverenigingen in Nederland. Namelijk:

Nederlandse Vereniging Voor Belgische Herdershonden (NVBH)
Belgische Herder Club Nederland (BHCN)

Zoek je een pup? Dan kan het altijd helpen om contact op te nemen met deze verenigingen. Ze helpen je daar graag verder.

Let wel op: veel fokkers van Mechelse herders doen dit voornamelijk hobbymatig. Sommige fokkers hebben slechts één nestje per jaar. De wachtrijen kunnen hierdoor behoorlijk oplopen. Heb geduld en blijf altijd beleefd.

Mechelse Herder fokkers Gelderland

Naam fokkerPlaatsWebsite
Of Juco’s PlaceApeldoornWebsite
Van het ElsenveldArnhemWebsite
Kennel de MeulenbergElspeetWebsite
Mechelaars van VulpenVierhoutenWebsite

Mechelse Herder fokkers Groningen

Naam fokkerPlaatsWebsite
Alcosetha’sBellingwoldeWebsite

Mechelse Herder fokkers Limburg

Naam fokkerPlaatsWebsite
From the love of wolvesMaria HoopWebsite
Ilcama’sHorst aan de MaasWebsite
Oét ‘t Bloömen HofkéBlitterswijckWebsite
Van Metcol’s HomeKoningsboschWebsite
Van VirgihomeMeijelWebsite

Mechelse Herder fokkers Noord Brabant

Naam fokkerPlaatsWebsite
DoumanjisBoekelWebsite
Van Valesca’s HomeEindhovenWebsite

Mechelse Herder fokkers Noord-Holland

Naam fokkerPlaatsWebsite
Cayska’sWervershoofWebsite
Van goede huizeHoornWebsite

Mechelse Herder fokkers Overijssel

Naam fokkerPlaatsWebsite
Van De RamonahoeveDenekampWebsite

Mechelse Herders fokkers Zuid-Holland

Naam fokkerPlaatsWebsite
Kepa KennelsHardinxveld GiessendamWebsite

Kijk ook eens voor een herplaatser

Een herplaatser kan een ideale manier zijn om toch een leuke hond in huis te halen. Veel asiels zitten vol met honden die een liefdevol huisje zoeken en hier zitten ook zeker geregeld leuke Mechelse Herder puppy’s bij. En anders kan een volwassen hond net zo veel – en soms zelfs meer – plezier bieden als een pup.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Mechelse Herder?

Deel jouw ervaringen

Heb jij ervaringen met een van de fokkers? Of misschien met een andere? Laat het ons weten in de reactie. Zo help je andere toekomstige eigenaren van een leuke Mechelaar!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl