Boerboel pup kopen? erkende fokkers in Nederland

Boerboer fokker

De Boerboel is een hond die het steeds meer wint in populariteit. Niet gek, want deze sterke hond doet het goed als waakhond, maar kan tegelijkertijd een echte vriend van je worden. Wanneer jij op zoek bent naar een Boerboel pup, dan helpt onze lijst met Boerboel fokkers je vast verder op weg.

Over de Boerboel

De Boerboel, ook wel de Zuid Afrikaanse Mastiff. Het is nog geen ras dat erkend is door de F.C.A, maar ondanks dat het wel steeds meer wint als het gaat om populariteit. De Boerboel wordt gefokt om huizen en boerderijen in Zuid Afrika te bewaken. Met deze hond haal je dus een echte waakhond in huis. Maar je bent daarnaast ook verzekerd van een trouwe viervoeter die voor jou door het vuur gaat. Boerboels zijn relatief grote honden.

Wat kost een Boerboel pup?

Wanneer je graag een Boerboel pup wil hebben, moet je rekening houden met een aanschafprijs die tussen de 1000 en 1500 euro ligt. Dit lijkt een hoog bedrag, maar vergis je niet: fokkers van Boerboel pups stoppen veel tijd én geld in het fokken van een nestje. De kans is groot dat ze niet eens uit de kosten komen. Vind je een pup toch te duur? Overweeg dan een herplaatser. Ook deze honden verdienen liefde. Bekijk dus altijd meerdere mogelijkheden voordat je naar een kennel stapt.

Houd ook altijd rekening met extra kosten, zoals medische kosten, voer, accessoires. Deze kunnen in de loop der jaren best hoog oplopen.

Overzicht Boerboel fokkers Nederland

Hieronder zie je een lijst met Boerboel fokkers in Nederland. De lijst wordt regelmatig aangevuld of geüpdate.

Naam fokkerProvinciePlaatsWebsite
Congo Masai BoerboelsLimburgHeerlenWebsite
Immer Moed BoerboelsFrieslandSint AnnaparochieWebsite
Jobare BoerboelsNoord-BrabantNeerkantWebsite
Kamp BoerboelsGelderlandPuttenWebsite
Tyson BoerboelsLimburgOspelWebsite

Kennel aangesloten bij een rasvereniging?


Boerboel international is een rasvereniging waar erkende fokkers zich kunnen aansluiten. Zo weet je zeker dat deze fokkers voldoen aan belangrijke eisen. Er zijn niet alleen kennels lid uit Nederland, maar ook België, Duitsland en andere landen. Lukt het niet om een pup hier in Nederland te krijgen? Dan is het buitenland dus misschien ook nog een goede optie.

Waar moet je verder op letten?

Houd er rekening mee dat vee kennels maar één of twee nestjes per jaar hebben. Soms zelfs minder. De wachttijden kunnen dus erg lang zijn. Maak altijd eerst kennis met een fokker, zodat je weet of er een goede klik is. Een klik met de fokker van de pups is van groot belang.

Bekijk ook altijd goed hoe de omgeving er uit ziet. Worden de honden in een huiselijke omgeving gefokt? Zijn de ouderdieren medisch getest, bijvoorbeeld op problemen met de heupen en ellebogen? Krijg je een stamboom bij de puppy? Hoe zit de socialisatie in elkaar?

Een Boerboel pup gekocht

Heb je eenmaal een Boerboel pup gekocht? Dan is opvoeding heel belangrijk. Het is bijvoorbeeld slim om een puppycursus te volgen. Zo leren pups met andere honden omgaan. En natuurlijk is het ook belangrijk om je zowel binnen als buiten.

Deel je ervaring!

Ontbreekt er nog een fokker of heb je ervaring met één van de genoemde fokkers? Laat dan een reactie achter. Zo help je andere Boerboel-liefhebbers.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl