6 nadelen van een Boxer

boxer nadelen

Een Boxer ziet er stoer uit, heeft veel energie en is een goede waakhond. Dat zijn al genoeg redenen om het nieuwe baasje van een Boxer te worden. Toch is het goed om niet meteen op een roze wolk te zitten. Want ieder ras heeft ook nadelen. Wat zijn de nadelen van een Boxer?

Over de Boxer

Met de Boxer haal je een middelgrote hond in huis. Veel mensen zijn bang voor hem, omdat hij er stoer en stevig uitziet. Toch is dat niet nodig; hij is juist erg vrolijk, speels en energiek. Hij komt oorspronkelijk uit Duitsland. De Boxer komt voort uit een kruising tussen de Duitse Bullenbeisser en de Engelse Bulldog. Aan het einde van de 19e eeuw werd het ras eindelijk erkend. In de Eerste Wereldoorlog kwamen Boxers veel voor als werkhonden. De eerste kampioenschappen ontstonden in 1924. Een Boxer kan gerust tussen de 8 en 11 jaar oud worden. Maar dan moet je er wel goed voor zorgen.

Wat zijn de nadelen van een Boxer?

Een Boxer is een hond om verliefd op te worden. Hij is erg lief en aanhankelijk. De Boxer vindt het fijn om zijn baasjes goed te beschermen. Het is een echte gezinshond. Hij doet er alles aan om zijn baasjes tevreden te stellen en houdt onvoorwaardelijk van zijn familie. Niet voor niets beschermt hij zijn familie dan ook met zijn leven. Een Boxer is in principe niet gevaarlijk bij een goede opvoeding. Het is vaak de slechte opvoeding die de hond vals kan maken. Dat terwijl een Boxer juist één van de gemakkelijkste hondenrassen om op te voeden is.

Lees ook:  Hoeveel beweging heeft een Boxer nodig?

1 Boxers kunnen slecht alleen zijn

Ben je vaak aan het werk of buiten de deur? Denk dan nog eens na of een Boxer wel iets voor jou is. Een Boxer is namelijk erg gehecht aan zijn sociale groep. Dat betekent in dit geval dat hij het liefst heeft dat zijn baasjes zoveel mogelijk thuis zijn. De Boxer is zeker niet onafhankelijk en kan heel slecht alleen zijn. Ze zijn erg aanhankelijk naar hun gezin. Alleen zijn is voor dit hondenras echt een regelrechte nachtmerrie. Ze voelen zich snel alleen en dat kan leiden tot behoorlijk slecht gedrag. Dat doen ze dan meestal omdat ze zich vervelen, gefrustreerd zijn of bang om verlaten te worden zijn.

2 De Boxer is een hyperactief ras

Een Boxer is echt geen rustige hond. Ze zijn extreem levendig en bruisen van de energie. Zeker in hun jongste jaren doen ze de hele dag niets anders dan spelen. Het zijn echte kindervrienden en ze vinden het dan ook geweldig om met hun favoriete mensen, kinderen te spelen. Maar die tomeloze energie heeft ook een keerzijde. Ze worden namelijk in verband gebracht met een gedragsstoornis dat hyperactiviteitssyndroom heet. Zo’n gedragsstoornis wordt door de dierenarts geconstateerd na onderzoek. In ieder geval is duidelijk ze heel veel energie hebben en zeker niet rustig in hun mand gaan liggen. Ze willen voortdurend bewegen.

3 Boxers blaffen graag

Neem een Boxer in huis en je hebt meteen een heel bewakingssysteem geïnstalleerd. Deze hond doet er namelijk alles aan om zijn plekje te beschermen en heeft een groot beschermingsinstinct. Als baasje van een Boxer zal jou niet snel iets overkomen. Het nadeel van dat instinct is wel dat ze om vrijwel elke situatie die ze niet vertrouwen alarm slaan. Houd er dus rekening mee dat het alarmsysteem op pootjes ook af gaat als de postbode bij je aan de deur staat. Boxers zijn echte blaffers en laten meteen van zich horen als ze het ergens niet mee eens zijn. Overigens is dat aan jezelf of je het echt een nadeel vindt, want een Boxer blaft altijd met een goede reden.

Lees ook:  Kan een Boxer goed alleen zijn?

4 Boxers zijn echte slopertjes

Laat je een Boxer alleen? Daar kunnen ze sowieso al slecht tegen. Bovendien hebben ze heel veel energie en die energie moet zeker elke dag benut worden. Ga dus veel spelen en wandelen met deze hond. Het is een slimme hond die je mentaal uit moet dagen. Even een ommetje om de flat is dus niet voldoende. De kans is groot dat ze zich dan enorm gaan vervelen. Vervelen ze zich of krijgen ze te weinig beweging? Berg je spullen dan maar goed op. Ze kunnen namelijk het hele huis op hun kop zetten en slopen alles wat ze tegen komen. Laat een Boxer daarom nooit zonder speeltjes of andere activiteiten alleen.

5 Een Boxer is een stofzuiger

Heb je iets lekkers op tafel liggen? De Boxer zal het waarschijnlijk van tafel pakken als je even niet oplet. Pas dus goed op met giftig voedsel zoals chocola. Een hond kan daar absoluut niet tegen, maar de Boxer maakt zich er niet druk om of iets wel goed voor hem is. Hij luistert alleen naar zijn buik. Boxers zijn vrijwel altijd hongerig en eten dus gerust je etensresten op als je die even op tafel laat liggen. In principe haal je met dit hondenras dus een stofzuiger in huis die alles opeet wat hij tegenkomt.

6 Boxers zijn erg prijzig

De prijs zou nooit een reden moeten zijn om je af te laten schrikken om een bepaald hondenras te nemen. Toch zijn bepaalde hondenrassen duurder dan anderen. Een Boxer is zeker niet goedkoop. De prijs is meestal afhankelijk van waar de Boxer vandaan komt, hoe oud hij is en of het om een mannetje of vrouwtje gaat. We raden aan om een Boxer aan te schaffen bij een erkende fokker. Deze heeft meestal ook een stamboom. Een Boxer met stamboom kan ongeveer 1200 euro kosten. Maar dan ben je er nog niet. Wil je een hond die uit een waardevolle lijn komt? Dan betaal je meer dan het dubbele, zo’n 2500 euro.

Lees ook:  Boxador - kruising tussen een Labrador en Boxer

Bovendien moet je ook goed voor je Boxer zorgen. Hij heeft behoorlijk wat fysieke behoeften. Zo doe je er goed aan om een dierenverzekering af te sluiten en is ook de verzorging erg belangrijk. Als je deze kosten plus de kosten van voeding bij elkaar optelt, kost een Boxer je ongeveer 85 euro per maand, wat neer komt op meer dan 1000 euro per jaar.

Niet alleen maar nadelen

Ondanks deze nadelen, hebben Boxers ook zeker veel voordelen. Je hebt sowieso een vriend voor het leven wanneer je een Boxer in huis haalt.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl