Boerenfox pup kopen? Waar vind je leuke puppy’s?

boerenfox pup

De Boerenfox is een echte boerderijhond. Deze hond is leergierig en speels en is om veel redenen erg populair bij de mensen. Wil jij graag een boerenfox pup kopen? Dan is het handig om te weten waar je terecht moet. We geven je hier enkele tips voor.

Informatie over de boerenfox

De Boerenfox wordt ook wel de Dutch Terrier of de Nederlandse Terriër genoemd. Het is een hond die vooral veel te vinden is op boerderijen. Het is een hond die graag achter dieren als mollen, muizen en konijnen aangaat. Hij is speels en intelligent, en wordt om die reden ook nog wel eens ingezet bij een hondensport, zoals behendigheid. De Boerenfox heeft een vacht die meestal wit, bruin en zwart is.

Geen erkend ras

Het bijzondere aan de Boerenfox is dat het geen officieel erkend ras is. Er zijn eigenlijk drie varianten waarvan men zegt dat het een Boerenfox is, namelijk:

  • Een kruising tussen twee verschillende terrier soorten, zoals de Jack Russell en de Fox Terriër.
  • Een kruising tussen dat wat we de Boerenfox noemen en een andere terrier soort
  • Een hond waarvan beide ouders een Boerenfox zijn

Juist omdat er zo veel variaties zijn, is het moeilijk om echt een goede rasstandaard te creëren. Om die reden heeft de Boerenfox ook geen officiële rasvereniging. Hierdoor kan het moeilijk zijn om een Boerenfox te vinden.

Hoe vind je een Boerenfox pup?

Er zijn wel wat fokkers die Boerenfox pups fokken, maar het is moeilijk deze te vinden. Omdat er geen officiële rasvereniging is, zijn er ook geen vereisten voor fokkers. Dit betekent dat er mogelijk minder op de gezondheid van de pups wordt gelet en dat je gemakkelijker te maken hebt met een broodfokker.

Vinden van een fokker

Dit betekent natuurlijk niet dat alle fokkers van de Boerenfox pup onbetrouwbaar zijn. Wil jij een betrouwbare fokker? Dan is het vooral verstandig om goed en kritisch te kijken. Welke gezondheidsonderzoeken worden er gedaan? Hoe worden de ouders gekozen voor de fok? Zijn er al meer nestjes puppies geweest? Ga erheen, stel vragen en wees kritisch. Online kun je regelmatig advertenties vinden van fokkers die een nieuw nestje verwachten.

Een toevallig nestje pups

Het komt ook nog wel eens voor dat er een toevallig nestje Boerenfox pups wordt geboren. Bijvoorbeeld op een boerderij. Het is dan ook slim om je ogen open te houden voor dit soort toevallige nestjes. Houd dus altijd in de gaten waar de nestjes zich bevinden.

Waar moet je verder rekening mee houden?

Als je een Boerenfox puppy in huis haalt, moet je sowieso rekening houden met de kosten van de hond. De prijs van een pup kan behoorlijk variëren. Soms kun je er al eentje voor een paar honderd euro vinden. Anderen rekenen minstens vijfhonderd euro. Extra kosten er bovenop zijn natuurlijk de kosten van eten en spullen die de hond nodig heeft. Denk aan een hondenriem of een mand.

Omdat de Boerenfox zo speels en leergierig is, is het verstandig om hem mee te nemen naar een puppycursus. Goed socialiseren is bij deze hond van groot belang!

Kijk ook eens voor een herplaatser

Een Boerenfox pup is leuk, maar het is ook slim om eens te kijken voor een herplaatser. In de asielen in Nederland zijn met grote regelmatig lieve en leuke Boerenfox honden te vinden. Zij verdienen een nieuw, liefdevol huisje.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl