Kan een Boxer goed alleen zijn?

boxer alleen

Je wilt graag een hond in huis en hebt je oog laten vallen op een Boxer. Geen slechte keuze, want deze hond zit vol energie, is een goede waakhond en wil bovendien de hele dag met je spelen. Hij is heel aanhankelijk en goed met kinderen. Maar het kan wel gebeuren dat je even van huis moet om boodschappen te doen. Kan een Boxer goed alleen zijn?

Over de Duitse Boxer

De Boxer wordt ook wel Duitse Boxer of German Boxer genoemd. Deze hond is erg sportief en onrustig. Hij kan de hele dag wel spelen en rennen is echt gehecht aan mensen. Het is dus zeker zo dat deze hond zich snel aan zijn gezin zal gaan hechten. Hij is erg eigenwijs en vindt het fijn om zijn zin te krijgen. Hem streng aanpakken doe je liever niet, want boze woorden maken diepe indruk op hem. De Boxer werd vroeger gebruikt als beschermingshond die beren en stieren op een afstand moest weten te houden. Later werd het ook een politiehond. Hij wordt tussen de 9 en 11 jaar oud en doet tegenwoordig vooral dienst als huishond.

Kan een Boxer goed alleen blijven?

Een Boxer kan absoluut niet goed alleen blijven. Dit hondenras vindt het belangrijk dat zijn groep altijd bij hem in de buurt is. Hoewel je deze hond gemakkelijk op kan voeden en dus hem ook kan trainen op alleen zijn, zal hij er nooit echt een ster in worden. Alleen zijn zit niet in zijn karakter en hij is er ook niet voor gemaakt. Hij vindt het juist fijn om de hele dag aandacht te krijgen. De Boxer voelt zich heel snel eenzaam en heeft deze gevoelens vrij snel als er niemand thuis is. Dat is juist de reden waarom alleen blijven echt een nachtmerrie voor hem is. Het kan zelfs leiden tot een ernstige gedragsstoornis. Als je te lang weg blijft, zal hij alles wat op zijn pad komt slopen omdat hij zich verveelt of juist bang is dat je niet weer terugkomt.

Lees ook:  Is een Boxer een goede waakhond?

Hoe lang kan een Boxer alleen blijven?

Natuurlijk moet je wel eens boodschappen doen en moet je de Boxer even alleen laten. Laat je Boxer nooit langer dan een uurtje alleen. Bij een jonge Boxer pup kun je hem bijna niet alleen laten. Ze weten dan niet wat ze met zichzelf aan moeten en hebben het gevoel dat je niet meer terugkomt. Daarom laat je ze niet te lang alleen. De kans is groot dat je bij terugkomst anders een huis aantreft dat volledig op zijn kop staat. Dat betekent niet dat je daarom alles maar hoeft te laten. Even op boodschap of met de buurman kletsen moet kunnen. Maar dan moet je de Boxer daar wel op trainen.

Trainen

Het is erg belangrijk dat je een Boxer goed traint om even alleen te zijn. Hoewel alleen zijn een echte nachtmerrie voor hem is, kun je hem wel leren er mee om te gaan. Want soms moet je even weg en blijft je Boxer toch even alleen. We raden daarom aan om meteen te beginnen met trainen als hij nog een puppy is. De goede eigenschap van de German Boxer is dat hij erg leergierig is. Daarom is het goed om hem een paar minuten alleen te laten. Blijf bijvoorbeeld achter de deur staan en controleer zijn gedrag. Was hij braaf? Geef hem dan een beloning. De Boxer houdt erg van eten, maar ook van aandacht. Rek het aantal minuten dat je weg bent steeds een beetje op. Wil het echt niet lukken? Dan is een hondentrainer inschakelen een goede keuze. Met een dierenwebcam kun je kijken wat je Boxer uitspookt als jij even niet thuis bent.

Lees ook:  Hoeveel beweging heeft een Boxer nodig?

De Boxer is erg gesteld op je aandacht

Een Boxer vindt het absoluut niet fijn om alleen te zijn. Hij is erg gesteld op je aandacht. Dit is juist de reden om hem te laten weten dat je niet lang wegblijft. Als je weg bent en je Boxer alleen is, zal hij al snel denken dat je niet meer terugkomt. Dit is een belangrijke reden om hem zoveel mogelijk aandacht te geven als je er nog wel bent. Hij heeft veel energie en wil het liefst de hele dag je aandacht. Geef hem dus voldoende aandacht voordat je de deur uit gaat.

Zorg voor voldoende afleiding

Dit hondenras moet je afleiding geven. Zonder afleiding wordt het lastig voor een Boxer om alles in huis heel te houden. Hij zal zich al snel gaan vervelen als hij niets te doen heeft. Door die verveling kan hij ook snel gefrustreerd raken. Als hij zich verveelt, zal hij al snel boos worden. Op zo’n moment vindt hij zelf wel een manier om zich te vermaken. Bijvoorbeeld door de kussens van je bank uit elkaar te trekken of door de plinten van je vloer kapot te bijten. Verveling kan dus tot ernstige gedragsproblemen bij een Boxer leiden. Om deze reden kun je speciale speeltjes kopen om hem bezig te houden. Denk bijvoorbeeld aan een Kong. Daarin kun je iets lekkers verstoppen. De Boxer heeft een grote voorliefde voor veel en lekker eten, dus is dit een gouden combinatie.

Houd je huis veilig voor je Boxer

Met een Boxer haal je een erg intelligente hond in huis. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het dier erg nieuwsgierig is. Het kan dus maar zo zijn dat hij iets kapot maakt. Daardoor kan hij zich ook bezeren. Zorg er daarom voor dat je de omgeving veilig houdt als je even van huis gaat. En berg in het bijzonder je snoepjes zoals chocolade goed op. Veel etenswaren zoals chocola kunnen erg giftig zijn voor een hond. De Boxer heeft daar geen erg in. Hij is hongerig en zal daarom alles opeten wat je op tafel hebt laten liggen. Kijk dus goed uit met hoe je het huis achterlaat. Je wilt er immers niet aan denken dat hij gewond of ziek raakt.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl