Boxador – kruising tussen een Labrador en Boxer

Boxador

Het beste van twee werelden. Zo zou je de Boxador ook wel kunnen noemen. Het is een kruising tussen een Labrador en een Boxer. Deze lieve hond zal prima in ieder huishouden functioneren. Wat kun je verwachten als je een Boxador aanschaft?

Over de Boxador

De Boxador kent verschillende namen. Hij staat bijvoorbeeld ook bekend als de Laboxers, Boxerlabs, en Boxerdors. Het is geen officieel ras, maar een kruising tussen een Labrador en een Boxer. Deze hond wordt vaak een designhond genoemd. Dat komt omdat deze kruising steeds populairder begint te worden bij de mensen. En met een goede reden: de Boxador is een ontzettend lieve hond.

Kruising tussen een Labrador en een Boxer

De Boxador is een kruising tussen de Labrador en de Boxer. Dit zijn twee rassen die al heel wat jaren meegaan. De Labrador is echt gefokt als een werkhond, bedoeld om vissers te helpen. Tegenwoordig is het ook een echte hulphond. Boxers zijn van oorsprong gefokt als vechthonden, maar tegenwoordig worden ze ook nog wel eens ingezet als hulphond. Hoewel de Boxer ooit is gefokt als vechthond, heeft dit dier doorgaans een zacht en vriendelijk karakter.

Uiterlijk van een Boxador

Je weet bij een kruising nooit precies hoe de puppy’s eruit komen te zien. De ene pup zal bijvoorbeeld veel meer kenmerken hebben van de vader, en de andere pup juist van de moeder. Je weet in ieder geval al zeker dat het geen kleine hond zal worden. Houd er rekening mee dat je Boxador een schofthoogte kan bereiken tot 62 centimeter hoog.

Lees ook:  15 populaire Labrador kruisingen (inclusief foto’s)

Er zijn verschillende kleuren mogelijk van de vacht van de hond. Denk aan bruin, zwart of geel. Maar ook wit en een brindle vacht komen heel veel voor bij deze honden. Ze zullen een korte vacht hebben, maar zijn niet geschikt voor mensen met een hondenallergie. Een voordeel van de korte vacht, is dat je niet heel veel vachtverzorging hoeft te doen. Af en toe borstelen is doorgaans meer dan genoeg.

Het karakter van de Boxador

De Boxador heeft een vriendelijk karakter. Ook is het een energieke hond. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Jouw Boxador heeft veel behoefte aan beweging. Wanneer je er niet met regelmaat voor langere stukken uit kunt gaan met hem, is het beter om een andere hond te kiezen. Bij te weinig beweging zal de Boxador zich gaan vervelen en dit kan voor gedragsproblemen zorgen.

Ook is het goed om er rekening mee te houden dat de Boxador mogelijk niet te lang alleen kan blijven. Er zijn Boxadors die erge last hebben van verlatingsangst. Wanneer je ze van te voren en na afloop goed uitput, kunnen ze makkelijker iets langer alleen zijn. Maar wanneer je veel weg bent van huis, zal een Boxador niet de beste keuze zijn. Geef je hond voldoende aandacht. De Boxador heeft dit echt nodig.

Mits goed getraind, kan een Boxador prima overweg met kinderen en andere huisdieren. Leer je kinderen wel hoe ze met de hond om moeten gaan.

Training

De Boxador is heel erg intelligent. Het is slim om hier wat mee te doen. Een goede training helpt bijvoorbeeld al om zijn intelligentie goed te benutten. Volg een puppycursus of een andere hondentraining. Dit helpt ook om je hond beter te socialiseren en als eigenaar leer je er ook nog eens veel van.

Lees ook:  6 nadelen van een Boxer

Behalve socializeren met andere honden, moet je je Boxador ook echt trainen om in het algemeen goed gesocialiseerd te zijn. Zorg er dus voor dat hij regelmatig andere mensen ziet van allerlei leeftijden en soorten. Ook een kennismaking met andere huisdieren, zoals katten, kan erg helpen. Bouw dit soort socialisatie altijd goed op en beloon je hond, bijvoorbeeld met een koekje, knuffel of zijn favoriete speeltje.

Hoe is de gezondheid?

De gezondheid van de Boxador is vaak vrij goed. Ze kunnen wel tegen een stootje. Toch is het zo dat ze gezondheidsproblemen kunnen hebben die typerend zijn voor bijvoorbeeld de Labrador of de Boxer. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de heupen of ellebogen, problemen met het hart of allergieën.

De Boxador kan ook sneller gewichtsproblemen hebben. Let goed op wat hij eet en geef hem niet te veel snacks tussendoor. Hiermee voorkom je ook dat hij gaat kwijlen.

Is een Boxador geschikt voor je?

De Boxador is een hele lieve hond, die je ontzettend veel liefde geeft. Het is dus wel echt belangrijk dat jij hem ok veel liefde geeft. Breng tijd met hem door en je hebt echt een fantastisch dier om van te houden.

Waar koop je een Boxerlab?

Er kunnen fokkers zijn die een nestje Boxerlab pups aanbieden, maar het kan soms lastig zijn deze te vinden, aangezien de Boxador geen erkend ras is. Je kunt ook een Boxador vinden in een asiel of als herplaatser. Je kunt ook een pup kopen wanneer er per ongeluk een nestje is ontstaan. Kijk goed om je heen. Zo vind vanzelf een hond die echt bij jou en je gezin past.

Lees ook:  Boulab - kruising tussen Labrador en Berner Sennen

Heb jij een Boxador?

Deel je ervaringen met ons. We horen heel graag van je!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl