Hoeveel beweging heeft een Boxer nodig?

boxer beweging

Een boxer is een hond die erg energiek is. Hij zal onvoorwaardelijk van je houden en met zijn stoere uiterlijk voel je je al snel beschermd. Geen wonder dat je zo’n mooie hond graag een warm mandje aanbiedt. Maar je moet er wel flink mee bewegen. Hoeveel beweging heeft een Boxer nodig?

Over de Boxer

De Boxer is een zeer slimme en loyale hond die je elke dag eindeloos veel liefde geeft. Als je eens een Boxer hebt gehad, wil je altijd weer een Boxer hebben. Dit hondenras is ontzettend trouw en bovendien een goede waakhond. Vroeger werd hij misbruikt voor kooigevechten en vals gemaakt. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer aan de orde. Daarom kan de Boxer zich inzetten voor betere doelen. Niet voor niets is de Boxer een ideale hond voor bij de politie of reddingsdienst. Hij is een echte alleskunner die wel 11 jaar oud kan worden.

Hoeveel beweging heeft een Boxer nodig?

Bij een German Boxer, een andere naam voor een Boxer, is het verstandig dat je dagelijks veel met je hond gaat bewegen. Even een kort rondje om de kerk is voor deze hond echt niet voldoende. Hij heeft zoveel energie, dat je gerust een uurtje per dag met hem gaat wandelen. Op je vrije dag lekker spelen en ravotten in het bos is voor deze hond echt een traktatie. Hij vindt het geweldig om lekker buiten te zijn en zijn energie goed kwijt te kunnen. Het is daarom goed om zo’n 1,5 tot 2 uur per dag te bewegen met je Boxer.

Lees ook:  Boxador - kruising tussen een Labrador en Boxer

Hoeveel moet een Boxer puppy bewegen?

Jonge Boxers zijn nog niet volledig uitgegroeid. Hoewel een Boxer uiteindelijk een stoere hond wordt met flinke spieren, is dat als puppy nog niet het geval. Zijn botten zijn nog broos en zijn spieren zijn niet op volle sterkte. Daarom is het goed om het bewegen eerst rustig op te bouwen. Ga met je puppy maximaal tien tot twintig minuten per keer even naar buiten. Tijdelijks het zindelijk maken is het goed om meerdere keren per dag naar buiten te gaan. Even rond laten rennen is geen probleem, maar voorkom dat je puppy gaat springen of andere gekke dingen doet. Zo kan hij namelijk last krijgen van zijn gewrichten en later problemen krijgen.

Hoeveel beweging heeft een oude Boxer nodig?

Boxers zijn energieke honden. Ook als ze ouder worden, blijven ze nieuwsgierig en willen ze graag bewegen. Het gaat alleen niet meer zo snel als toen je hond in de bloei van zijn leven zat. Toch is een half uurtje tot drie kwartier bewegen per dag een goed idee met een oude Boxer. Je hoeft uiteraard niet drie kwartier achter elkaar te bewegen. Dat zal voor je oude hond al snel te veel worden. Maar als je dit opbreekt in bijvoorbeeld drie stukken van ieder een kwartiertje, dan heeft hij toch voldoende beweging gehad. Mocht hij vooral lichamelijk klachten krijgen, dan kun je hem alsnog mentaal uit blijven dagen met denkspelletjes.

Vormen van beweging

Doordat dit hondenras zo slim is, is het goed om hem uit te blijven dagen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om de Boxer te laten bewegen. Het liefst kies je voor een combinatie van actief bewegen en mentaal uitgedaagd worden. Als het spelletje niet leuk meer is, gaat de hond zich vervelen en vertoont hij vervelend gedrag. Hij wil dus graag rennen, maar ook snuffelen en spelen met de bal. Alles wat beweegt is voor deze hond interessant dankzij zijn jachtinstinct.

Lees ook:  Kan een Boxer goed alleen zijn?

Je kunt dus kiezen om regelmatig te laten apporteren met bijvoorbeeld een bal. Over het algemeen zijn tennisballen met schurende vezels af te raden. De Boxer heeft namelijk een sterke kaak. Kies daarom voor een bal zoals een Ultra Ball. Deze hond houdt bovendien van eten en is dus een Kong een aanrader. Zo kun je zijn eten verstoppen en moet hij deze zelf terugvinden.  Je kunt ook snoepjes verstoppen in een puzzel die de hond op moet lossen. Doordat dit hondenras een goed probleemoplossend vermogen heeft, zal dit een goede combinatie zijn.

Zorg voor afwisseling

Dit hondenras is erg intelligent. Je doet er goed aan daar van tevoren rekening mee te houden. Met elke dag hetzelfde spelletje of hetzelfde rondje lopen doe je deze hond zeker geen plezier. Zorg voor verschillende denkspelletjes en vormen van beweging. Anders raakt hij er al snel op uit gekeken.

Wat gebeurt er bij te weinig beweging?

Een Boxer heeft veel beweging nodig. Als hij beweging te kort komt, zal je dit al snel terugzien in zijn gedrag. Hij zal dan erg vervelend worden. Als je hem even alleen laat, zal hij het hele huis op zijn kop zetten. Bovendien kan hij dan destructief gedrag vertonen. Zo kan hij verschillende spullen in huis gaan slopen. Met andere woorden: als jij hem niets geeft om mee bezig te zijn, dan zoekt hij zelf wel iets. Maar of je daar zo blij mee bent, is een andere vraag.

Je Boxer mentaal uitdagen

Het is dus erg belangrijk om je Boxer niet alleen te laten bewegen, maar ook mentaal uit te dagen. Dit hondenras is super slim en alleen lichamelijke beweging is daarom niet voldoende. Daag je hem niet genoeg uit, dan wordt hij alsnog vervelend. Kies dus regelmatig voor een andere route en leer hem verschillende trucjes aan bij het wandelen. Haal gerust wat denkspelletjes in huis, zodat de hersenen van deze hond geprikkeld blijven. Je kunt eventueel thuis of in het bos verstoppertje gaan spelen. Bovendien zijn er verschillende hondenpuzzels die zeker voor dit ras erg interessant kunnen zijn. Als je je Boxer genoeg uitdaagt, heb je er echt een lieve een leuke hond aan.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl